Haberler

'Süt banyosu' rezaletinin yaşandığı Benefit Süt Toplama Merkezi'nin sahibi, işçilerin bahanesine sığındı: Süt değil deterjandı

Güncelleme:

Konya'da Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalışan bir işçinin, kazanda süt banyosu yaparken çekildiği görüntülerle ilgili açıklama yapan firma sahibi işçilerin ifadesindeki bahaneye sığındı. Firma sahibi, işçinin yıkandığı maddenin süt olmadığını kazanları yıkadıkları deterjan olduğunu iddia etti.

Konya'da Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalışan bir işçinin, kazanda banyo yaparken çekildiği rezalet görüntüler tepki çekti. Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından banyo yapan Emre S. ile görüntüleri çekip paylaşan Uğur T. gözaltına alındı.

İKİ ÇALIŞAN TUTUKLANDI

İlk ifadelerinde "O süt değildi, kazanları yıkadığımız deterjandı" dediği öğrenilen iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

FABRİKA KAPATILDI

Görüntülerin yayınlamasının ardından Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, firmanın Meram ilçesindeki sanayi sitesinde bulunan süt toplama merkezine giderek inceleme bulundu. Ergin, "İnsan sağlığını riske atan durumlardan dolayı faaliyetten men edilen firmaya, 13 bin 934 lira idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Var olan sütlerin imhasını ve işletme belgesinin iptalini de gerçekleştireceğiz" dedi.

"HEDEF İTİBARSIZLAŞTIRMA"

13 bin 934 lira idari para cezası uygulanan Benefit Süt Toplama Merkezi de işçinin yıkandığı maddenin süt olmadığı iddiasında. Yapılan açıklamada, "Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup, kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir" denildi.

Ayrıca süt banyosu yaptığı iddia edilen çalışanın iş akdinin de iptal edildiği ve hakkında yasal işlem ve inceleme başlatıldığı kaydedildi.

"İŞÇİNİN YIKANDIĞI MALZEME TANKLARI YIKAĞIMIZ DETERJANDI"

Firma sahibi Ali Osman T. ise olayla ilgili açıklamasında söz konusu çalışanın içerisinde banyo yaptığı tankın süt için kullanılmadığını yineledi, "Tesisi temizlemek amacıyla kullanılan, deterjan, solüsyon ve dezenfektanları içinde karıştırdığımız tank. Onun içinde temizlik malzemelerini karıştırıp, fayansları temizleriz. Biz de şok olduk. Bunun özellikle şirketi yıpratma amacıyla yapıldığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Benefit Konya Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (81)

yazık oldu:

Ne olursa olsun bana göre iş sahibinin tek hatası işçilerine güvenmesi olmuş. Bir işçi koca şirketi belkide yıllarca verilen emeği yaptığı hareketle alt üst etmiş. İş yeri sahibinin haberi bile yoktur. Bir anda iş yerin kapandı bir dünya ceza o işçi hem halkın sağlığıyla oynadığı için hemde ekmek teknesini batırdığı için bir tarafına kına yaksın artık.

30
2
yanıtYanıtla
ESNAF:

Kardeşim bende 50 kişi çalıştıran işyeri sahibiyim elbetteki hepsi son derece güvendiğim insanlar ama her gün kamera sistemini gözden geçiririm çünkü bir hata kabul edilemez . Sabah gelince gece ne oldu ne yapıldı sürekli kamera sistemini incelerim

yanıt7
yanıt1
işinin başında duracaksın:

olur olmadık kişileri işe alıpda onlara işleri ve işyerini rahatça bırakır kendin işinin başında durmazsan o işçiler senin kafana ederler kafana ettikleride yıllarca kalır arınmaz bu süt işletmesi sahibi için yazmıyorum bunları bu yazdığım bütün işyeri sahipleri içindir

yanıt6
yanıt1
olmadı:

Arkadaş bencede kamera koymalıydı en azından caydırıcı olur böyle birşey yapmazdı. Ama iş yerinden çıkmama muhabbetleri çok saçma yeri geliyor müşteri ile diyalog kurmamız gerekiyor yeri geliyor çarşıda pazarda bir işimiz çıkıyor iş yerimiz var diye oradamı yatıp kalkalım kansız adam kansızdır kamera koysan kameranın görmediği bir yere çeker orada banyo yapardı böylelerini allah kimsenin iş yerine düşürmesin.

yanıt4
yanıt0
HOPALI:

Tarım il müdürüde görevden alınmalıdır sanayi sitesinde süt toplama deposumu olur o depoda neden gıda mühendisi yok kamera sistemi neden yok çalışanların duş tuvalet bölümü nerede o bölüm varmı yokmu bilmiyoruz tamirhane görünümünde süt deposu hangi devirdeyiz sanki kaçak mazot dolum istasyonu gibi

29
2
yanıtYanıtla
Konyalı Sütçü:

Madem dezenfektan aynı dezenfektana tekrar girip banyo yapsın, bak nasıl peynire dönüyor. Aklınız yok bari milletin aklıyla alay etmeyin o kazanlar işçilerin banyo yapması için mi oraya koyuldu yoksa süt için mi, banyo banyoda yapılır, süt kazanında değil.

19
2
yanıtYanıtla
yufus:

İster deterjan olsun, ister bozuk süt olsun, isterse gıdada kullanılmayan atık süt olsun hiç fark etmez görüntüler infial oluşturur ve hiç hoş değil.

20
0
yanıtYanıtla
Hakikat:

Özür kabahatten büyük.Onemli olan süt fabrikasında işçilerin ne ile banyo yaptıklarından ziyade, nerede banyo yaptiklari! Fabrikanın umum banyosunda değil, peynir mayalanma işleminin olduğu tanklarda yapılmış olması.İsciler aptal mı süt varken deterjanla banyo yapmak.

19
1
yanıtYanıtla
Batman:

Bu tarz insanlar ile bu tarz işletmeler sonsuza dek kapanması gerekir.

16
1
yanıtYanıtla
DADAŞ:

Süt değilse kedidir kedi. . .

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title