Haberler

Sürüyü Özel Güvenlik Bölgesine Götürmeye Çalıştılar

Siirt'ten, bin 500 küçükbaş hayvanı özel güvenlik bölgesine götürmeye çalışan kişilerle ilgili adli işlem başlatıldı.

Siirt'ten, bin 500 küçükbaş hayvanı özel güvenlik bölgesine götürmeye çalışan kişilerle ilgili adli işlem başlatıldı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Genel Emir ve Jandarma Genel Komutanlığının 13 Şubat 2017 tarihli "Mera, Yaylak, Otlak ve Kışlakların Kiralanması" konulu emri gereği, göçer hareketleriyle ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı personelinin, Siirt ve Batman'da ikamet eden göçerlerle yüz yüze görüştüğü ve uygun görülenlere otlatma izni verildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"10 Haziran'da saat 09.00 sıralarında Bitlis-Baykan karayolu Tanrıyar Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol noktasında, İbrahim B. ve İsmet B. isimli şahıslar, bin 500 küçükbaş hayvanı otlatmak maksadıyla Muş'a götürdüklerini beyan etmişlerdir. Söz konusu şahısların Bitlis merkeze bağlı Ortakapı Köyü Muhtarı Yusuf A. ile anlaşarak hayvanları, kayıtlıymış gibi hülle yapmak suretiyle sürüyü Ortakapı köyü bölgesine indirdikleri, bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyet gösterdiği ve özel güvenlik bölgesi ilan edilen Sehi bölgesine geçirmeye çalıştıkları güvenlik kuvvetlerimizce tespit edilmiştir."

Açıklamada, bölgeye göçer olarak gelen İsmet B. hakkında yapılan çalışmalar neticesinde, şahsın 2016 yılında Ortakapı köyü Keçeli mezrasında göçerlik yaptığı, terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu, oğlu Lokman B'nin halen örgütün dağ kadrosunda faaliyet gösterdiğinin tespit edildiği vurgulandı.

Ayrıca şahıslara bölgenin özel güvenlik bölgesi olduğunun ve hayvanları yerel halkın üzerine kayıtlı göstererek sürü getirilmesi ve bölgede otlatılmasının yasaklandığının belirtildiği kaydedilen açıklamada, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde uygun yer bulmaları halinde müracaat etmelerinin istendiği ifade edildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce gerekli idari işlemlerin başlatıldığı, 11 Haziran'da araçlarla hayvanların Siirt'e gönderildiği bildirilen açıklamada, olayla ilgili Ortakapı Köyü Muhtarı Yusut A. hakkında "Görevi kötüye kullanmak ve i·hmal", bölgede cep telefonuyla video kaydı yaparak güvenlik güçlerine küçük düşürücü yorumlarda bulunup, sosyal medyada yayınlayan Mithat B. hakkında da "Kolluğa mukavemet, verinin i·zinsiz dağıtımı ve hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Terör örgütü PKK, özellikle göçer dediğimiz sürü sahiplerinin gelip dağlarda ve yaylalarda bulunmalarını lojistik destek sağlamak, güvenlik ve iletişim faaliyetlerinde kullanmak maksadıyla istemektedir. Bölgede icra edilen yoğun operasyonlar nedeniyle hem çobanların can güvenliği tehlikeye girmekte hem de operasyonların etkinliğini azaltmaktadır. Sonuç olarak çobanların, göçerlerin ve yöre halkının can güvenliği sorununun olmadığı, terör örgütü PKK'nın kullanamayacağı bütün bölgelerde göçerlere hayvan otlatma izni verilmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Yaylak Bitlis Siirt PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title