Haberler

Suruç'taki Terör Saldırısı

Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi İlhan Karakoç, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi İlhan Karakoç, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

Karakoç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca Suruç'ta gerçekleştirilen ve 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Özbey, şunları kaydetti:

"İnsanlığa yönelik saldırıda hayatını kaybedenlere ve Adıyaman'da gerçekleşen çatışmada terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal kardeşimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Güçlü Türkiye hedefi, her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık, terör eylemleri, provokasyon faaliyetleri ve sosyo-kültürel alana yönelik çatışma, kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir. Çok uzak olmayan tarihlerde gerçekleşen Reyhanlı saldırısı, Gaziantep patlaması, gezi olayları, 6-7 Ekim Olayları ile Diyarbakır Mitingine yönelik bombalı saldırı bu kapsamda ilk akla gelen girişimler olarak kaydedilmiştir. Suruç'ta çoğunluğunu gençlerimizin oluşturduğu vatandaşlarımızın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı, bu olaylardan bağımsız değildir. Sözü edilen terör yapılanmaları ve faaliyetlerinin her birinin faili ya da sorumluları farklı olsa da, hedefi ortaktır. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye'nin yolunu kesmek, güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir."

Karakoç, Suruç'taki terör saldırısı da dahil olmak üzere terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevabın, birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, aklıselime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olunduğunu göstermek olacağını anlattı.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Karakoç, acılarımızı ve yasımızı birlikte yaşama irademize zarar verici beyan ve yaklaşımlardan kaçınılmasını bekliyor, milletimizin birlik ve kardeşlik kararlılığının siyasi kulvarda da hakim olması gerektiğine inanıyoruz. Milletimizi, siyasi partileri, siyasi liderleri, sivil toplum örgütlerini, sermaye ve medya kuruluşlarını, basireti hakim kılmaya, ferasetli davranmaya, aklı selim ve ortak akılla birlikte düşünmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

İlhan Karakoç Memur Sen Şanlıurfa Sivas Yerel Haberler

title