Haberler

"Sürdürülebilir Ekonomi için Kadının Güçlenmesi"

Güncelleme:

Dünyanın en güçlü iş kadını Indra Nooyi'nin onur konuğu olduğu forumda, kadının iş dünyasındaki konumu tartışıldı.

PepsiCo Türkiye ve Kagider "Kadın Liderlerin Öncülüğü – Sürdürülebilir Ekonomi için Kadının Güçlenmesi" konulu forum düzenledi

Kurumsal kültüründe kadın erkek eşitliğini temel ilke kabul eden PepsiCo Türkiye ve Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği KAGİDER'in Four Seasons Bosphorus'da düzenledikleri "Kadın Liderlerin Öncülüğü – Sürdürülebilir Ekonomi için Kadının Güçlenmesi" forumuna başta PepsiCo CEO'su Indra Nooyi olmak üzere, iş, akademi, medya ve sanat dünyasının önde gelen temsilcileri katıldı.

"Kadın Liderlerin Öncülüğü – Sürdürülebilir Ekonomi için Kadının Güçlenmesi" konulu forum, Forbes Dergisi tarafından dünyanın en güçlü 4. kadını olarak gösterilen PepsiCo dünya CEO'su Indra Nooyi'nin katılımıyla İstanbul'da yapıldı. Etkinliğe, Indra Nooyi'nin yanı sıra Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Dr. Gülden Türktan, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Nakiye Boyacıgiller, PepsiCo Asya Pasifik Bölge Başkanı Ümran Beba, PepsiCo Batı Avrupa Bölgesi Başkanı Debra Crew, PepsiCo Türkiye Yiyecek Genel Müdürü Ecek Aksel, Milletvekili Şafak Pavey, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, PepsiCo Güneydoğu Avrupa Başkanı Eugene Willemsen ve sanatçı Serra Yılmaz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması "Eşitlik kültürünün sürdürülebilir ekonomik gelişme için önemi, toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifi ile iş dünyasına bakış" başlığı ile KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan tarafından yapıldı. Açılış konuşmasının ardından PepsiCo Yiyecek Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel'in takdimi ve sunuş konuşmasıyla başlayan forumda, Prof. Nakiye Boyacıgiller, PepsiCo Başkanı Indra Nooyi ile "İş dünyasında kadının güçlenmesinde kadın liderlerin rolü, Indra Nooyi'nin liderlik anlayışı nedir?" konuları üzerine devam eden bir sohbet gerçekleştirdi.

Indra Nooyi, "PepsiCo'da biz, işimiz için doğru olanı yaparken bunun dünya için de en iyisi olduğunu biliyoruz" sözleriyle başladığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Bu yaklaşımımızın en önemli unsurlarından biri, tüm ortaklarımız ve çalışanlarımız için güvenli ve onları destekleyen bir iş ortamı yaratabilmemizdir. Bu yüzden, çok kültürlü, farklı kuşaklardan insanları kadınlar için de liderliğini gösterebilecekleri bir işgücü yaratmaya çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar yönetim kurullarında ve lider konumunda daha fazla kadın barındıran şirketlerin, hem finansal anlamda hem de diğer boyutlarıyla daha üstün performans gösterdiğini ortaya koyuyor.

İşgücümüzün farklılıklar barındırması ve kapsayıcı olması, aynı zamanda dünya üzerindeki tüketicilerimizi daha iyi anlamamıza ve onların ihtiyaçlarını karşılamamıza da katkı sağlıyor. Biz PepsiCo'da kadının rolünü bir sosyal sorumluluk değil iş sorumluluğu olarak görüyoruz" diye konuşan Nooyi sözlerini "Dünyadaki tüm kilit pozisyonlarda erkekler yerine kadınlar olsaydı ne ekonomik kriz ne de savaşlar olurdu. Daha çok kadın eğim imkanı bulur, çocuklar daha mutlu olurdu ve daha iyi bir toplumda yaşardık" diye bitirdi.

Indra Nooyi ile sohbetin ardından gerçekleşen panel, Prof. Boyacıgiller'in istatistiksel veriler ışığında iş dünyasında farklı pozisyonlardaki kadınların konumları hakkında yaptığı konuşma ile başladı. Ardından, Ümran Beba ve Debra Crew, iş dünyasından birer kadın lider olarak, kadının güçlenmesine dair düşüncelerini paylaştılar. Beba ve Crew, ekonomide daha fazla aktif kadın olmasının getirilerini, ülkemizde, Avrupa'da ve dünyada kadının ekonomik güçlenmesi için iş dünyasının neler yapabileceğini değerlendirdiler.

Panelin bir diğer katılımcısı olan vekadın-erkek eşitliği ile insan hakları konularında çalışmalar yürüten Şafak Pavey, aktif bir siyasetçi olmasından da yola çıkarak, ekonomide kadının güçlenmesi için siyasi alanda neler yapılabileceğine dair düşüncelerini dile getirdi.

Pavey'in ardından söz alan Bülent Eczacıbaşı, iş dünyasında üst düzey bir erkek lider olarak kurumunun kadın güçlenmesine neden öncelik verdiğini ve Eczacıbaşı Holding'in kadın güçlenmesi konusundaki örnek çalışmalarını anlattı. Son olarak söz alan Serra Yılmaz da, aktif bir kadın sanatçı olarak sanatın toplumu dönüştürücü etkisini ve kadın sanatçıların farklı disiplinleri birleştirici ve kamuoyunu etkileyici güçleri göz önünde bulundurulduğunda toplumsal cinsiyet eşitliğini hayata geçirmek konusunda neler yapılabileceğini tartıştı.

Four Seasons Bosphorus'da gerçekleşen "Kadın Liderlerin Öncülüğü – Sürdürülebilir Ekonomi için Kadının Güçlenmesi" forumunu takip eden 200'den fazla davetli arasında, Türkiye'nin iş, sağlık, sanat ve medya dünyasından önde gelen kadın temsilciler yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

ındra nooyi türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title