Haberler

* "Şu Çılgın Türkler" Kitabının Yazarı Turgut Özakman Beşiktaş Belediyesi Tarafından Düzenlenen Bir...

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ustalara Saygı' toplantıları kapsamında bir ay önce vefat eden "Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman anıldı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ustalara Saygı' toplantıları kapsamında bir ay önce vefat eden "Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman anıldı. Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde saat 20: 00'de başlayan etkinliğe Turgut Özakman'ın ailesinin yanı sıra, Özakman'ın birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarını ile sevenleri katıldı. Sunuculuğunu Elçin Temel'in üstlendiği gecede, Özakman'ın hayatının anlatıldığı barkovizyon gösterisi düzenlendi. "Sarıpınar 1914", "Fehim Paşa Konağı", "Resimli Osmanlı Tarihi", "Bir Şehnaz Oyun", "Duvarların Ötesi" gibi eserlerin yazarı Özakman'ın İstanbul Büyükşehir Tiyatrolarının bu sezon yorumladığı "Ocak" adlı eserinden kısa bir bölüm de izleyici ile buluştu.

BUGÜN BİZE 'ULUSALCI' DİYE HAKARET ETMEK İSTEYENLER VAR

Gecede Ayhan Çilingiroğlu, Biray Üstüner, Engin Balım, Halit Kıvanç, Hüsamettin Cindoruk, Özcan Atamert, Serkan Balbal, Sibel Sipahioğlu, Yekta Güngör Özden, Zihni Göktay, Ümit Kocasakal gibi isimler Özakman'la olan anılarını anlattı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Özakman için "Gerçekten çılgın Türk'tü. Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet sevdalısıydı" derken Halit Kıvanç "Hiç kırılmadığım bir insandı, çok saygın bir dostumdu" şeklinde konuştu. Atilla Sav ve Betül Mardin gibi bazı isimler geceye video ile katılırken, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk Ankara'da yaşadıkları günleri anlatarak "Hepimiz ayrı partilerin, ayrı inançların tarafı olabilirdik. Ama hepimiz birbirimize saygı içerisinde devam ediyorduk. İşte cumhuriyeti direği bu. Türkiye'de bugün bize 'ulusalcı' diye hakaret etmek isteyenler var. Turgut Özakman da ben de hepimiz cumhuriyetin milliyetçileriyiz. Türküz, Tük milliyetçisiz. Bunu iftaharla söylüyoruz" dedi.

'KURTULUŞ' VE 'CUMHURİYET' DİZİLERİNİN YAZARI TRT'de yayınlanan Cumhuriyet ve Kurtuluş dizilerini hatırlatan tiyatro sanatçısı Hakan Altıner, "Güzel günlerdi. TRT özerkti. Hükümet ve Genel Kurmay bir diziye tam destek olmaya karar verdi. Adı 'Kurtuluş'tu. Neredeyse Türk tiyatrosunda var olan bütün aktörler küçük rollerde oynamak için başvurma aşamasına gelmiştik. İki büyük yapıtı okurken ve oynarken, provasını yaparken hepimizin gözlerinin dolduğunu hatırlarım. İkisinin de yazarı Turgut Özakmandı" dedi. Tiyatro sanatçısı Zihni Göktay da Özakman'ın kaleme aldığı 2 oyununda oynamanın gururunu yaşadığını dile getirdi.

YARIM KALMIŞ CUMHURİYET DEVRİMİNİ TAMAMLAMAK GİBİ KUTSAL BİR GÖREV İÇERİSİNDEYİZ

Gecede söz alan İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da duygularını şöyle dile getirdi:

"Yarım kalmış cumhuriyet devrimini tamamlamak gibi kutsal bir görev içerisindeyiz. Atatürk'ü özlemekten bahsediliyor. Mesela Atatürk'ü özlemek değil. Mesele ona layık olabilmek ve gereğini yapabilmek". Siyasetçilere seslenen Kabasakal "Bu saatten sonra bireysel çıkarlar, koltuk kavgaları, gelecek beklentilerini vatana ihanet kabul ediyorum. Siyasi partiler üzerinize düşeni yapınız. Aksi halde Türk halkı gereğini yapacaktır. Bu topraklarda Mustafa Kemal'ler de cumhuriyet de yenilmez."

"SIRADAN BİR İNSANDI BABAM AMA ÖN SIRADAN"

Özakman'ın mesai arkadaşlarının yanı sıra oğlu Kerem Özakman da sahneye çıktı. Babasına onurlu ve güzel soyadını miras bıraktığı için teşekkür eden Kerem Özakman babası için kaleme aldığı kısa şiiri de dinleyenlerle paylaştı:

"Sıradan bir insandı babam, ama ön sıradan."

Gecenin sonunda Beşiktaş Beldiye Başkanı İsmail Ünal, Özakman'ın eşi Ayla Özakma'a çiçek taktim etti. Taktim sırasında salondan "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları yükseldi. Gece etkinlikte söz alanların toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Beşiktaş Belediyesi Turgut Özakman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title