Haberler

Srebrenitsa Soykırımının Kurbanları Stockholm'de Anıldı

İsveç’in başkenti Stockholm’de Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümü dolaysıyla anma töreni düzenlendi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümü dolaysıyla anma töreni düzenlendi.

Stockholm'de Raoul Wallenberg meydanında Srebrenitsa soykırımının 23. yılı kapsamında anma töreni düzenlendi. Bosna Hersek Federasyonu, Bosna Hersek Kadın Federasyonu, Bosna Hersek Gençlik Federasyonu tarafından düzenlenen tören, Bosna Hersek Milli Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

İsveç milletvekili adayı Alen Musaefendic yaptığı açıklamada, 23 yıl önce yapılan soykırımın Avrupa'da yapılan en büyük katliam olduğunu söyledi.

İsveç Türk Akademisyenler Derneği Başkanı Ayla Yasemin de, Türk ve Bosna Hersek bayrağı ile anma törenine katılanlar arasında yer aldı.

Temmuz 1995'de Yugoslavya iç savaşı sırasında Sırp ordusu "Kriva 95 Harekatı'nın" bir parçası olarak Srebrenitsa'yı işgal etmişti. Yaşanan bu olay bir katliama dönüşmüş, 8 bin 372 kişi "Ratko Mladiç komutasında ağır silahlı Sırp ordusu tarafından öldürülmüştü. Srebrenitsa soykırımı Avrupa'da yapılan en büyük insan katliamı ve etnik soykırım olarak dünya tarihine geçti. - STOCKHOLM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bosna - Hersek Srebrenitsa Stockholm İsveç 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title