Haberler

Srebrenitsa Soykırımında Hayatını Kaybedenler Eyüp Sultan'da Anıldı

Anma töreninin yapıldığı Eyüp Sultan Meydanı'ndan görüntüler- Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın konuşması- AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu'nun konuşması- Beyaz güvercin uçurulması- Balonların serbest bırakılması Srebrenitsa soykırımının 20. yılı- Soykırımda hayatını kaybedenler Eyüp Sultan'da anıldı Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden 8 bin 372 kişi, cuma namazı sonrası Eyüp Sultan Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Anma töreninin yapıldığı Eyüp Sultan Meydanı'ndan görüntüler- Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın konuşması- AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu'nun konuşması- Beyaz güvercin uçurulması- Balonların serbest bırakılması Srebrenitsa soykırımının 20. yılı- Soykırımda hayatını kaybedenler Eyüp Sultan'da anıldı Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden 8 bin 372 kişi, cuma namazı sonrası Eyüp Sultan Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.Meydanda toplanan kalabalık, ellerinde "Bosna, İstanbul'un ileri karakoludur", "Unutma, unutturma, Srebrenitsa 20 yaşında" ve "Tek suçları Avrupa'nın ortasında Müslüman olmak" yazılı dövizler taşıdı.AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, törende yaptığı konuşmada, Avrupa'nın göbeğinde Müslüman insanların katledilmesinin yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini belirterek, gösterilen hassasiyet için vatandaşlara teşekkür etti.Babuşcu, mazlum ve mağdurların seslerinin duyurulması gerektiğini anlatarak, "Dünyada farklı zamanlarda farklı katliamlar yapıldı. Maalesef on yıllarca Müslümanlar katliama maruz kaldı. Dünyada sadece bir ses, mazlumların sesini haykırırcasına 'One minute' demişti. Bu, zulme karşı haykırıştı. Yine aynı insan, dünyanın beşten büyük olduğunu söyledi. Orada, 8 bin insan katledilirken BM'nin güvencesi altındaydı. Cumurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, mazlumların umudu oldu. Onun bertaraf edilmesi için her türlü tezgahı düzenliyorlar" diye konuştu.Aliya İzzetbegoviç'in son nefesinde Balkanlar'ı Erdoğan'a emanet ettiğini aktaran Babuşcu, dünya anlayana kadar "Dünya, beşten büyüktür" diyeceklerini söyledi.Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise belediye olarak kendilerini biraz farklı gördüklerini dile getirdi. Bu farklılığın sorumluluktan kaynaklandığını ifade eden Aydın, "Burası medeniyete yeni değerler kazandırmak zorunda olan bir belde. Buradaki yaşam, bunun üzerine kurulmuştur. Biz de bu sorumlulukla faaliyet göstermek istiyoruz" dedi.Aydın, inançları gereği haksızlıklara karşı durmak zorunda olduklarını belirterek, şöyle devam etti: "Asla intikam duygusu içinde değiliz. Geçmişte bunlar yaşandı ama artık dünyanın hiçbir yerinde bu tür olaylar yaşanmasın. Dünya barış ve huzur içinde olsun. İnsanlar dayanışma, kardeşlik ve anlayış içinde yaşam sürsünler istiyoruz. İnsan olmanın erdemini içeren yaşam sürmemizi diliyorum."Tören, barışın simgesi çok sayıda beyaz güvercinin uçurulmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Babuşcu Remzi Aydın Eyüp Sultan Srebrenitsa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title