Haberler

Trabzonspor Transfere Döndü

Teknik direktör Şenol Güneş sorununu dün İstanbul'da başkan Sadri Şener ve asbaşkan Nevzat Şakar'ın yer aldığı toplantıyla çözen Trabzonspor, hem ligde hem de Avrupa'da yarış sürdürebilecek bir takımın temellerini atabilmek için transfere sarıldı.

Teknik direktör Şenol Güneş sorununu dün İstanbul'da başkan Sadri Şener ve asbaşkan Nevzat Şakar'ın yer aldığı toplantıyla çözen Trabzonspor, hem ligde hem de Avrupa'da yarış sürdürebilecek bir takımın temellerini atabilmek için transfere sarıldı.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performans ile beğeni toplayan ancak ligde ve kupada istenileni veremeyen Karadeniz ekibi, gelecek sezon 3 kulvarda yarış sürdürebilecek takımın temellerini atmak için transfer çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Sezon başı kampına kadar belirlenen isimleri yetiştirmeyi planlayan Trabzonspor yönetimi göndermek istediği oyuncuları da kulübü fazla zarara uğratmadan göndermenin hesaplarını yapıyor.

Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar'la transfer üzerine toplantılar yapan ve kalmasını istediği oyuncularla, alınması yönünde rapor verdiği oyuncuları yönetime sunan Şenol Güneş, İstanbul'da ailesiyle zaman geçirmesinin ardından 24 Mayıs'ta Seul'e gidecek. Daha önce görev yaptığı FC Seul takımı yöneticilerinden davet alan Şenol Güneş'in burada da birkaç gün kaldıktan sonra Türkiye'ye dönerek transfer çalışmalarını yeniden yürüteceği belirtildi.

GÖNDERİLECEKLER

Trabzonspor, yabancı transferinde ince eleyip sık dokuyor. Geçtiğimiz sezon yabancı oyuncuların çoğundan beklenen verimi alamayan bordo mavililer, bu sezon daha detaylı araştırma yaparak yabancı transferine yön vermeyi planlıyor. Öncelikli olarak kadrodaki yabancı oyuncu sayısını azaltmayı düşünen yönetimin, transfer komitesinin takip ettiği oyuncularla ilgili raporunu değerlendirmeye alıp harekete geçti. Polonyalı oyuncu Glowacki'nin takımdan ayrılmasıyla birlikte kadrosunda 12 yabancısı kalan Trabzonspor'da yönetim, devre arasında İskoç ekibi Celtic'e kiraya verdiği Pawel Brozek ve Trabzonspor'da oynama şansı bulamayan kardeşi Piotr Brozek'ten kendilerine kulüp bulmalarını istenirken, ayrıca Henrique, Cech ve Celutska'ya ciddi teklifler gelmesi halinde bu tekliflerin de değerlendirilebileceği öğrenildi. Diğer Polonyalı oyuncu Adrian'ın ise 2012 Avrupa Şampiyonasında yer alçak olması nedeniyle bu oyuncu için beklemeye geçen Karadeniz ekibi oyuncunun performansına göre gelecek olan teklifleri de değerlendirmeye alabileceği ifade edildi.

ESKİŞEHİRSPOR'LA SIKI PAZARLIK

Teknik Direktör Şenol Güneş'in kadroda görmek istediği Alper Potuk için bordo-mavili yönetim transfer girişimlerini hızlandırdı. Eskişehirspor'un orta saha oyuncusu Alper Potuk'u almakta ısrarlı olan Trabzonspor, kulübüyle yaptığı görüşmelerde transfer için büyük yol aldı.Kırmızı siyahlı kulüple görüşmelerin son aşamaya geldiği, Asbaşkan Nevzat Şakar'ın bu hafta içinde Eskişehir'e giderek transfere netlik kazandırabileceği öğrenildi. Trabzonspor'un Alper için 5 milyon Euro bonservis bedeli isteyen Eskişehirspor'a 2 milyon Euro ve takas için bir futbolcu önerisinde bulunduğu bildirildi.

SOL BAMBA TRABZONSPOR'DA İDDİASI

Trabzonspor yönetimi Didier Zokora'nın kefil olduğu Fildişili oyuncu Sol Bamba ile anlaştığı iddia edildi. Oyuncunun menajeri ile el sıkıştığı iddia edilen oyuncuyla da anlaşıldığı ifade edilirken işin İngiliz kulübü Leicester City

ile anlaşmaya kaldığı belirtildi. 27 yaşandaki Stoper'in bordo-mavili kulübe sıcak bakmasında vatandaşı Didier Zokora'nın etkisi olduğu belirtildi.

Öte yandan bordo-mavili kulübün listesinde bulunan Eneramo ve Dany cephesinde yaşanan gelişmelerin ise olumlu yönde ilerlediği ve bu transferler istendiği takdirde bitirilebileceği belirtildi.

GENÇLER PİLOT TAKIMA

Bordo-mavili kulübün, gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek olan pilot takım 1461 Trabzon daha etkin biçimde kullanacağı öğrenildi. Teknik direktör Şenol Güneş, takımda yer bulamayan futbolcuları bir alt ligdeki pilot takıma göndereceği ifade edildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Nevzat Şakar Şenol Güneş Trabzonspor İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title