Haberler

Sportaccord Uluslararası Kongresi Antalya Belek'te Başladı

Uluslararası spor dünyasının önde gelen tüm kuruluşları ve liderleri bir araya geldiği dünyanın en büyük organizasyonu olan "SportAccord Uluslararası Kongresi", Antalya Belek'te başladı.

Uluslararası spor dünyasının önde gelen tüm kuruluşları ve liderleri bir araya geldiği dünyanın en büyük organizasyonu olan "SportAccord Uluslararası Kongresi", Antalya Belek'te başladı.

11 Nisan tarihine kadar sürecek kongreye Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları'nda yer alan tüm sporların uluslararası federasyonlarının başkanları ile genel sekreterleri, Yaz Olimpik Sporları Uluslararası Federasyonlar Birliği (ASOIF), Kış Olimpik Sporları Uluslararası Federasyonlar Birliği (AIOWF), IOC tarafından tanınan Olimpik olmayan uluslararası spor federasyonları başkanları, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları ile Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın organizasyon komiteleri, 'World Games' organizasyonu genel kurulu üyeleri, önemli uluslararası spor etkinliklerine aday ülkeler ve şehirlerin temsilcileri, televizyon yayın hakları sahipleri, sponsorlar ve medyadan oluşan yaklaşık 2 bine aşkın delege katılıyor.

"SPORTACCORD ÜLKEYİ TANITIM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

SportAccord Uluslararası Kongresi'nin ülkeyi tanıtım açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten Türkiye Milli Olimpiyat Komite (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "SportAccord, Türk sporunu Türk spor alt yapısını Türkiye'nin spor ve sporcu potansiyelini tanıtma açısından iyi bir fırsat. Ülkemizde spora önem verildiğini, genç potansiyel bir nüfusa sahip olduğumuzu, bu kitleye spor yaptırma ihtiyacımız olduğunu düşünecek olursak SportAccord dünyanın bütün spor liderlerini buraya toplayan bir organizasyon olarak bizi kısaca tanıtma açısından önemli bir fırsat olarak düşünüyorum. Bütün dünyadan katılımcılar var. 17 bin -18 bin katılımcının bulunduğu convertion. Yani işin hem toplantılar bölümü var hem de genel kurullar boyutu var. Spora hizmet veren kuruluşların, firmaların katılımlarıyla gerçekleşen sergi boyutu var. Paneller ve tartışma programları var. Dolu dolu bir etkinlik diyebiliriz" dedi.

"DOPİNGE ASLA TOLERANS GÖSTERMEYECEĞİZ"

Dopingle ilgili mücadeleye geç başladıklarını ifade eden Erdener, yaptıkları çalışmaların ardından spora asla dopingin giremeyeceğini ve dopinge tolerans göstermeyeceklerini belirterek, "Türkiye şu anda dopingle mücadele konusunda en etkin çalışmaları yapan ülkelerden birisi. Geç başladık. Biraz sorunlu başladık ama şunu memnuniyetle ifade etmeliyim ki çok iyi ve etkin çalışan anti-doping komisyonumuz var. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile yakın iş birliği içerisinde bu komisyon görevini yapıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında inceleme komisyonu da kuruldu. Bu ay raporu da yayınlanacak. Tüm bunlar birleştiğinde Türkiye'nin etkin ayağı yere basan sağlıklı bir anti-doping politikasının oluştuğunu, bundan sonra ülkemizde spora asla dopingin giremeyeceğini ve buna hiçbir zaman tolerans gösterilmeyeceğini rahatlıkla ifade edebiliriz" diye konuştu.

"TÜRKİYE GENÇ POTANSİYELE SAHİP"

Olimpik spor dalları olmak üzere tüm spor dallarında sporcuların göstereceği başarıların ülke insanı olarak göğüslerini kabartacağını dile getiren Erdener, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Spor Genel Müdürlüğü'müzün, Milli Olimpiyat Komitesi'nin bu başarılarda katkıları çok büyük. Ben Türkiye'nin genç potansiyele sahip olduğunu ve yakın zamanda iyi bir organizasyonla gençlerimizin çok başarılı yerlere geleceğini düşünüyorum. Bizdeki Gençlik Olimpiyatları ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları bir hedef olacak. Tüm federasyonlarımız açısından Rio 2016 ciddi bir hedef olmalı ve Türkiye özellikle takım sporlarının da eklenmesiyle birlikte 200'ü aşkın sporcuyla Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na gitmeli diye düşünüyorum" dedi.

"İLKÖĞRETİM ÇAĞINDAKİ ÖĞRENCİLER İÇİN İNTERAKTİF PROGRAMLARIMIZ VAR"

Erdener, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi olarak çok ciddi programlar yaptıklarını söyleyerek, "Özellikle ilköğretim çağındaki öğrenciler için interaktif bir programımız var. Ekibimiz, ilköğretim okullarını gezerek yurt genelinde bu programı yürütüyorlar. Marmara Bölgesi'nde ücretsiz spor okullarımız var ve bunların hepsi birleştiğinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi gerçekten kısıtlı olanaklarla çok ciddi çaba gösteriyor diyebilirim" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Uğur Erdener Antalya Türkiye Belek Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title