Haberler

Şov Yapacağım Derken Rezil Oldu

Güncelleme:

Martinez'in 'Panenka' vuruşuyla kullandığı penaltı pahalıya patladı.

Portekiz Ligi 20. haftasında Porto'nun sahasında Rio Ave'yi 2-1 yendiği mücadelede; 'Yeni Falcao' olarak anılan Jackson Martinez 1'i penaltıdan olmak üzere 2 gol kaydetti. Martinez,maçta 'Panenka' vuruşuyla kullandığı bir penaltıdan da yararlanamadı.

PANENKA VURUŞU NEDİR?

Panenka penaltısı ilk kez Çekoslavak futbolcu Antonin Panenka tarafından atıldğı için onun ismiyle anılan vuruş şeklidir.

1976 yılında Yugoslavya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde Almanya ile Çekoslavakya karşı karşıya gelir.

Çekoslovakya'nın, finalde Batı Almanya'yı penaltı vuruşlarında 5-3 yendiği mücadelede şampiyon ekibin oyuncusu Antonin Panenka'nın topun dibine girerek kalenin ortasına gönderdiği plase, tarihe 'Panenka' vuruşu olarak geçmişti.

2012'DE PORTO'YA TRANSFER OLDU

Futbolcu ticareti denince akla ilk gelen takım Porto, Kolombiyalı forvet oyuncusu Jackson Martinez'i transfer etti.

Porto'dan yapılan açıklamada, 25 yaşındaki futbolcu ile 4 yıllık mukavele imzalandığı belirtildi.

Golcü oyuuncunun bonservisi için Meksika Ligi ekiplerinden Jaguares'e 9 milyon Euro bonservis ödeneceği, Porto ile sözleşmesini feshetmesi ya da ayrılması için 40 milyon Euro şartının da konulduğu ifade edildi.

İndependiente'de oynadığı dönemde sergilediği performansla öne çıkan ve Jaguares'te attığı goller ve yaptığı asistlerle büyük beğeni toplayan 25 yaşındaki Jackson Martinez artık Portekiz Ligi'nde gollerine devam edecek.

1.84 metre boyundaki Martinez, Kolombiya formasıyla çıktığı 14 maçta 5 gol kaydederken; Jaguares'te ise 64 maçta 33 kez gol sevinci yaşadı.

PORTO ZİRVEDE

Portekiz Premier Ligi'nde 20. hafta karşılaşmalarında Porto, sahasında konuk ettiği Rio Ave karşısında yenik duruma düşmesine rağmen 2-1'lik skorla rakibini mağlup ederek zirvedeki yerini korudu.

Porto'ya galibiyeti getiren gollerin ikisini de biri penaltıdan olmak üzere Jackson Martinez kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Jackson Martinez Yugoslavya Rio Ave Porto Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title