Haberler

Ranocchia mı Astori Mi?

Galatasaray'ın transfer gündeminde olan stoperler Ranoccihia ve Astori ikilisinden hangisinin, Aslan'a faydalı olabileceğini Emre Özcan kaleme aldı.

Roberto Mancini'nin devre arasında üçlü defansa dönmesiyle birlikte ortaya çıkan ihtiyaç, Galatasaray'ı transfer dönemi sona ererken yeni bir tercihin eşiğine getirmiş görünüyor. Mancini'nin hem eldeki stoperlerin niteliklerinden memnun olmadığını sık sık dile getirmesi, hem de üçlü defansla birlikte stoper rotasyonunun 4'ten 5-6'ya çıkması gerekliliği Galatasaray'da transferi şart kılıyor. Dany'nin kiralık olarak Gaziantepspor'a gitmesiyle birlikte dün ismi ağırlık kazanan Andrea Ranocchia'ya bugün Mancini'nin eski gözdelerinden Davide Astori eklendi. İtalya basınında çıkan haberlere göre bu iki oyuncudan biri büyük ihtimalle Galatasaray'a gelecek. Peki sarı-kırmızılılar için hangisi daha iyi olur?

Arezzo altyapısından yetişme olan ve daha 19 yaşında bu takımda mücadele ederken İtalya U-21 milli takımına seçilerek dikkat çeken Andrea Ranocchia'nın ilk farkına varan kulüp Genoa oldu. Oyuncuyu yaklaşık 3 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katan Serie A takımı genç futbolcuyu Bari'ye kiraladı. Bari'de 2008/2009 sezonunu şampiyon olarak bitirip takımının Serie A'ya yükselmesinde önemli pay sahiplerinden biri olan Ranocchia, Inter'in dikkatini çekti ve iki aşamalı bir transfer sonrasında Ranocchia 22 yaşındayken 19 milyon euro karşılığında Inter'e geçti.

Ağır ama topla yetenekli

Milano ekibinde Leonardo ve Andrea Stramaccioni gibi genç oyuncularla iyi anlaşan teknik adamlarla Inter 11'inin değişilmez isimlerinden biri oldu fakat 2011/2012 sezonunda Claudio Ranieri'nin yönetimi altında rotasyon oyuncusu konumundaydı. Bu sezona da özellikle Walter Mazzarri'yle birlikte ilk onbirde başlayan fakat yıl sonuna doğru gözden düşen Ranocchia için yaklaşık iki aydır transfer haberleri çıkıyor. Özellikle Premier League ekiplerinden Chelsea ve Manchester United için adı sık sık geçen oyuncu için Galatasaray doğru bir hamle olabilir. Zira şu an için Rolando, Juan Jesus ve Campagnaro'nun arkasında görünen Andrea Ranocchia her ne kadar Inter'de mutlu olduğunu söylese de durum görünenden biraz daha farklı. Cesare Prandelli'nin takip ettiği isimlerden biri olan 1988 doğumlu oyuncu için 2014 Dünya Kupası çok uzak bir hedef değil ve Ranocchia'nın Inter'de kalması bu hedefe ulaşmasında önemli sıkıntılar doğurabilir. 1.95'lik boyuyla özellikle hava toplarında ve duran toplarda çok etkili bir oyuncu olan oyuncunun alamet-i farikası top tekniği. Topla birlikte boyuna göre fazlasıyla yetenekli ve geriden oyun başlatma konusunda oldukça rahat. İri cüssesine karşı birebirlerde beklentilerin üstünde etkili ve topa müdahaleleri de fazlasıyla başarılı. Normal bir stopere göre biraz daha ağır olması dolayısıyla bu istatistiklerde ortalamanın altına düşmemesi muhtemelen en büyük artısı. Fakat bununla birlikte Ranocchia, Inter'e transfer olduğu dönemdeki potansiyel değerlemesine göre beklentilere henüz ulaşabilmiş değil. Beklenmedik anlarda yapabildiği basit hatalar, zaman zaman cüssesi nedeniyle özellikle seri oyuncular karşısında yaşadığı sıkıntılar ve kısmi pozisyon hataları onu güvenilir bir oyuncu olmaktan çıkarıyor. Bugüne kadar hiç savunma kompetanı bir hocayla çalışmadı ve bu da muhtemelen kariyer eksiklerinden biri. Fakat 25 yaşına gelmesine rağmen hala oldukça yetenekli bir stoper olarak değerlendiriliyor ve standardını sürdürdüğü sürece özel bir potansiyel olmaya bir süre daha devam edecek.

Cagliari'nin en iyisi

Futbol hayatını 2008'den beri Cagliari'de sürdüren Davide Astori içinse durum biraz daha farklı. Andrea Ranocchia gibi büyük bir transferi henüz yapamamasına rağmen şu anda içinde bulunduğu konum itibarıyla ondan daha ileride. Aynı neslin oyuncuları ve aralarında sadece 1 yaş var fakat Astori şu an için daha komple ve hazır bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Özellikle bu sezon ilk yarının sonuna doğru Radja Nainggolan'la birlikte takımdan ayrılması beklenen isimlerin başında geliyordu. Nainggolan'ın çabuk bir şekilde Roma tarafından transfer edilmesi sonrasında Astori için ciddi bir teklif henüz gelmedi ve bu Galatasaray için avantaj. Fakat Ranocchia'nın kiralık olarak düşünüldüğü ortamda Cagliari'nin böyle bir opsiyona yanaşmayacak olması ve Davide Astori'nin yaklaşık 10 milyon euroluk bonservis bedeli işleri Galatasaray için bir hayli zorlaştırıyor.

Daha komple

Sol ayaklı bir oyuncu olan Davide Astori'nin de topla ilişkisi oldukça iyi. Birebirlerde hızlı ve bunun yanında hava toplarında da ortalamanın epey üzerinde. Ranocchia gibi pozisyon alma konusunda bazı sıkıntıları mevcut ve bu durum Galatasaray adına iki oyuncu için de negatif durum olarak öne çıkıyor. Mevcut stoper havuzu itibarıyla bu konuda zaten sıkıntı yaşayan Galatasaray'da bir pozisyon kompetanı mevcut stoperleri de bir tık yukarı çıkarabilirdi ama hem Ranocchia, hem de Astori bu konuda takıma büyük bir değer katamayabilir.

Bunun yanında İtalya milli takımı için Cesare Prandelli'nin ciddi bir şekilde Brezilya kadrosunda düşündüğü isimlerden Davide Astori'nin bu özelliği de Galatasaray adına avantaj olabilir. Oyuncu önündeki rakipler ciddiyken her maçını maksimumda oynamasının gerekliliğinin farkında. Ne var ki Davide Astori de Andrea Ranocchia gibi pozisyon alma odaklı bazı problemler nedeniyle taraftarı çileden çıkarabilecek çok basit hatalar yapabiliyor. İki gün önce İtalyan Futbolcular Birliği tarafından geçtiğimiz sezonun en iyi ikinci sol stoperi seçilen oyuncunun 2012/2013 sezonunda dört penaltı yaptırarak bu konuda liderliği elinde tutması, bunun yanında da iki kırmızı kart ve kendi kalesine attığı iki golle bu departmanlarda da Serie A liderleri arasında bulunması biraz düşündürücü.

Burun farkıyla Astori

Hem Andrea Ranocchia, hem de Davide Astori mevcut Galatasaray kadrosunda fark yaratabilecek isimler. Astori'nin daha hazır ve prime'ına yakın olması hazır performans ihtiyacı duyan Galatasaray için avantaj. Buna karşın Ranocchia'nın topla ilişkisi yıllardır bu konuda problemi büyük olan sarı-kırmızılılar için tek başına bir faktör. Mevcut şartlar altında Galatasaray'ın üçlü savunma oyununu iyi bilen ve Semih Kaya başta olmak üzere savruk stoperleri yönetecek ciddi bir defansif generale ihtiyacı vardı ve ne Ranocchia, ne de Astori muhtemelen o oyuncu değil. Fakat sadece İtalyan olmaları itibarıyla bu ligde fark yaratabilecek olmalarının yanında ciddi potansiyelleri ve Dünya Kupası favorilerinden İtalya milli takımının üyesi olmaları itibarıyla takımın savunma kalitesini yukarı çekebilecek konumdalar ve Roberto Mancini de Ocak ayında bundan daha iyisini bulmayı sanırım pek düşünmüyordur.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Andrea Ranocchia Galatasaray İtalya Spor Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title