Haberler

Özlem Şahin Üç Dalda Dünya Şampiyonu Oldu

Avusturya’nın Viyana kentinde ringe çıkan Türk kadın boksör Özlem Şahin, üç dalda dünya şampiyonu olarak üç altın kemeri birden kazandı.

Avusturya'nın Viyana kentinde ringe çıkan Türk kadın boksör Özlem Şahin, üç dalda dünya şampiyonu olarak üç altın kemeri birden kazandı.

Şahin, Taylandlı rakibi Buangern Onesongchaigym'i nakavtlı sonuçla mağlup ederek, profesyonel boksta adını altın harflerle tarihin sayfalarına yazdırmayı başardı. Karşılaşmayı baştan sona üstün götüren Türk boksör, 6. rauntta rakibini iki kez yere indirdi. Birincisinde hakem sayarak 'devam' dedi. Ancak milli boksör ikinci kez devirince rakip yerden kalkamadı ve nakavt olmaktan kurtulamadı.

Üç altın kemeri aynı alan Özlem Şahin, Türk boks tarihine geçti. Bu karşılaşma için çok çalıştığını belirten Özlem Şahin, "Üç kemer birden her sporcuya nasip olmaz. Karşıma üç kemer birden çıkınca daha çok antrenman yaparak mutlaka bu kemerleri kazanmalıyım ve ülkeme armağan etmeliyim diye düşündüm. Çok şükür her şey yolunda gitti ve şampiyonluğumu kutladım. Buradan sponsorum Gazi başta olmak üzere, organizeyi yapan BoxTeam Vienna'ya, beni hazırlayan antrenörüm Toni Dajakaj'a maçta köşemde olan boksör arkadaşlarım Brigitte Gassert, İstvan Szili ve Almanya'dan beni özel olarak gelerek yalnız bırakmak istemeyen bütün dostlarıma teşekkür ederim" dedi.

Dövüş sporları yazarı Vedat Alyaz, Özlem Şahin'in başarısının Türkiye adına büyük bir zafer olduğunu vurgulayarak, "Özlem, dünya devlerini yıka yıka bu başarıya sahip oldu. Şortunda ve formasında Türk bayrağıyla ringlere çıkıyor yıllardır, Türkiye'den destek görmese de. Bu sonuçla boksörümüz yenilgisizliğini sürdürürken, bir beraberlik ile dünyanın zirvesine yerleşip büyük bir başarıya imza attı" şeklinde konuştu. - VİYANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Şahin Türk Avusturya Türkiye Viyana Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title