Haberler

Amatör Futbolcunun Maçta Dili Döndü, Antrenörü Hayatını Kurtardı

Güncelleme:

Manisa Süper Amatör Lig'de oynanan Horozköyspor-Saruhanlı Belediyespor maçında dili dönen Serhat'ın hayatını antrenörü Mustafa Gümüş kurtardı.

Manisa Süper Amatör Lig'de oynanan Horozköyspor- Saruhanlı Belediyespor maçının 18'inci dakikasında Horozköysporlu Serhat, rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Dili dönüp boğazını tıkayan futbolcu nefes alamadı. Futbolcusuna ilk müdahaleyi durumun ciddiyetini anlayan Horozköyspor antrenörü Mustafa Gümüş yaptı.

Daha sonra maçın sağlık memuru Yakup Tekeli de Serhat'a müdahale etti ve futbolcunun dönen dile dışarı çıkarıldı. Olay anında aranan ambulans 15 dakika sonra sahaya gelip hayati tehlikeyi atlatan Serhat'ı hastaneye kaldırdı.

KAŞINA DİKİŞ ATILDI

Olaylı geçen maçın 40'ıncı dakikasında Saruhanlı Belediyesporlu Tufan'ın kaşı açıldı. Tufan, sahada ambulans olmadığı için özel bir araçla hastaneye giderek kaşına 2 dikiş attırdı.

Karşılaşmanın 75'inci dakikasında ise ikili mücadelede kafa topuna çıkan Saruhanlı Belediyespor'dan Sami yüzüne sert bir darbe alarak yerde kaldı. Genç futbolcu dakikalarca ambulans bekledi. Ambulansın gecikmesine isyan eden futbolcu, "İlla ölmemiz mi gerekiyor" diyerek tepkisini dile getirdi. Daha sonra gelen ambulansla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne kaldırılan futbolcunun kafatasında ezilme meydana geldiği, elmacık kemiğinin de kırıldığı tespit edildi. Sami'nin bu yüzden elmacık kemiğinden ameliyat olacağı bildirildi. Karşılaşma;Ş Horozköyspor'un 2-1 galibiyetiyle sona erdi.

AMBULANS İSYANI

Horozköyspor-Saruhanlı Belediyespor maçında yaşanan talihsiz sakatlıklar futbolda yıllardır tartışılan amatör maçlarda ambulans bulunmaması sorununu yeniden gündeme getirdi. Maçın başında dili dönen futbolcusunun hayatını kurtaran Horozköyspor antrenörü Mustafa Gümüş, şunları söyledi:

"Serhat kardeşimizin yaşadığı talihsiz olaydan sonra moralimiz bozuldu. Daha önce sahalarda benzer durumlarda hayatını kaybeden futbolcular oldu. Maçlarımıza ambulans ve daha donanımlı bir sağlık ekibi bekliyoruz. Ölüm olayı yaşamadık ancak yaşayabilirdik. Yıldız futbolcular, amatör takımlardan çıkıyor. Bu işin başlangıcı burası. Gereken sağlık önlemlerinin alınmasını istiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Saruhanlı Belediyespor Tekeli Gümüş Spor Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 29 Mayıs Survivor elenen isim! İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title