Haberler

Korkmaz: "Çok Başarılı Bir Sezon Geçirdik Diyemem"

Spor Toto 2. Lig’de 2013-14 futbol sezonu defteri geçen hafta sonu oynanan müsabakalarla kapanırken, Beyaz Grupta hem şampiyon olmak, hem de play-off yoluyla 30. kuruluş yıldönümünü PTT. 1. Lige yükselerek taçlandırmak isteyen İnegölspor’da her iki hedef de tutmadı.

Spor Toto 2. Lig'de 2013-14 futbol sezonu defteri geçen hafta sonu oynanan müsabakalarla kapanırken, Beyaz Grupta hem şampiyon olmak, hem de play-off yoluyla 30. kuruluş yıldönümünü PTT. 1. Lige yükselerek taçlandırmak isteyen İnegölspor'da her iki hedef de tutmadı. Başkan İlhan Korkmaz, bu sezon şampiyonluk havasına bürünemediklerini söyledi.

Tesislerde İHA İnegöl Temsilcisi Salih Bakıcı'ya özel demeç veren Başkan İlhan Korkmaz, "İnegölspor şampiyonluk hedefi ile girdiği yolda eğer play-off'a dahi kalamadıysa, bence çok da başarılı bir sezon geçirdi diyemem" dedi.

"Başarıda da, başarısızlıkta da herkesin payı olduğunu düşünüyorum" diyen Başkan Korkmaz, "Tabii ki sorumluluğun büyüğü bize aittir. Bu yıl İnegölspor'un geldiği noktayı yeterli görmüyorum. Yaptığımız transferlerle, kamuoyuna vermiş olduğumuz beklentilerle İnegöl'ün 30. yılında şampiyonluk hedefini koyduk. Bu hedefler doğrultusunda lige başladık. İlk yarının son haftası 28 puanımız vardı ve 6. sıradaydık. Bu bizim için çokta öngörülür tablo değildi. İlk yarının son dört haftasına baktığın zaman bir puan alabilmişiz. Kötü gidişatın başlangıcını orda görebilirdi aslında. Teknik ekip değişikliğe karar verdik. İkinci yarıya İsmail Güldüren'le başladık. İlk yarıdan daha çok puan toplamışız" diye konuştu.

Bu yıl Mehmet Bulut ve ekibinin göreve devam etmesinin en büyük sebeplerinden birisinin İsmail Güldüren olduğunu ifade eden Korkmaz, "Söylenen bazı sözler İsmail Güldüren kardeşimize yapılan haksızlıktır. Mehmet Bulut'la göreve tamam dendiğinde İsmail Güldüren'in geleceğinin de garantisi yoktu. İki farklı oylama yaptık. Hocayla devam edilsin mi, devam edilmesin mi? Edilmesin kararı çıktı. Sonra da kiminle devam edilsin. Burada da İsmail Güldüren'le devam edip hemen bunu getirelim diye bir düşüncemiz yoktu. Bazı kriterlerden dolayı en uygun kişi İsmail Güldüren'di. Bu takımın kurulmasında en fazla emek sahibi olan kişi İsmail Güldüren'dir. Takımı sahiplenmesi gereken kişilerden biridir. Devre arasında başka hocayla devam etseydik, gelinen nokta bu olsaydı yeni gelecek olan hocanın söyleyecek çok şeyi olurdu. İsmail Güldüren'le devam etme sebebimiz buydu ve ben bundan hiçbir zaman gocunmadım. Aynı karar yeniden alınmış olsaydı, oyunumu aynı yönde kullanırdım" diye konuştu.

Başkan İlhan Korkmaz, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"4 yıldır İnegölspor'a hizmet ediyorum. İyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Üzüldüğümüz, sevindiğimiz, kızdığımız günler oldu. Ama acısıyla ve tatlısıyla 4 yılı arkada bıraktık. Adaylık konusunda, bir üst lige çıkamazsak devam etmeyeceğim şeklinde bir açıklamam oldu. İşin gerçeğini öğrenmek isterseniz, üst lige çıksak da, benim devam etmem çok mümkün gözükmüyordu ailevi sebeplerden dolayı. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım bana bir üst lige çıkarsak biz yine devam edelim diye söyledikleri için bunu söylemiştim. Yoksa benim açımdan bu görev bu yıl zaten sondu. Layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Dürüstçe çalıştık. Önümüzdeki kongre sürecine gelirsek, iki arkadaşımızın ismi geçiyor şu anda. Eşref Güç arkadaşımız, bu günkü yönetim arkadaşlarından dört-beş arkadaşında bulunduğu bir liste hazırlığını biliyorum. Bunları aylar önce yönetim kurulunda konuşmuştuk. Devam etmeyeceğimi bilen bir arkadaşımızdı. Kendisinin düşüncesine saygı duyarak kendisine yakışacağını, benimde elimden gelen yardımı yapacağımı söyledim. İçinde böyle bir aşkın olduğunu biliyorum. Onun da en güzel şekilde hizmet edeceğini biliyorum. Benim Yücel Demir ismine de, Eşref Güç ismine de sempatim var. 30 Mayıs gecesi delegelerimiz kimi seçerse o arkadaşımız bu göreve gelecektir. Bu sürecinde İnegölspor'a hayırlı olmasını diliyorum. Her arkadaşımıza İnegölspor'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnegölspor'un sahipsiz olmadığını gösteriyorlar. Geçen seçimlerde de Mehmet Canalp ağabeyimiz İnegölspor'un sahipsiz olmadığını gösteren bir tavır sergilemişti. Kongre sürecinde rakibim olsa dahi takdirle karşıladığımı o zaman da söylemiştim. Tek listelerin yanında birkaç listenin olması İnegölspor'un bir yerlere gelmesinin göstergesidir. Bu çorbada bizim de tuzumuz olduysa ne mutlu bize."

"ADAYLIĞI DÜŞÜNMÜYORUM"

Adaylığı düşünmediğini ifade eden Korkmaz, "Bu kararımı daha önce dile getirmiştim. Sonradan alınan bir karar değildir. Tablonun bundan sonraki şeklinde İlhan Korkmaz'ın en azından bu yıl, iler ki yıllar ne gösterir bilemem ama, en azından bu yıl dinlenmesi gerektiğini düşünmekteyim. Ekibimizin içinde enerjisi devam eden arkadaşlarımız vardır. Bu arkadaşlarımız bir sıfır önde başladılar. Eşref Güç buradaki gidişatı bilen arkadaşlardandır. İlhan Korkmaz bu yıl kesinlikle göreve talip olmayacak. Göreve gelecek arkadaşlara istedikleri takdirde her türlü desteği vermeye her zaman hazırım" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İsmail Güldüren İlhan Korkmaz Mehmet Bulut İnegölspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title