Haberler

Koray Altınay: "Hayallerimin Ötesindeyim"

Çaykur Rizespor ve A Milli Takım futbolcusu Koray Altınay, Almanya'dan Türkiye'ye gelirken ancak bir sezon sonra oynayabileceğini düşündüğünü ve şimdi hayallerinin ötesinde olduğunu söyledi.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne...

Çaykur Rizespor ve A Milli Takım futbolcusu Koray Altınay, Almanya'dan Türkiye'ye gelirken ancak bir sezon sonra oynayabileceğini düşündüğünü ve şimdi hayallerinin ötesinde olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne konuşan genç futbolcu Koray Altınay, futbol hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kendisi için başlangıçta okulun önde geldiğini belirten Altınay, "Çok iyi bir öğrenciydim ve futboldan fazla okula konsantre olmuştum. Bir yandan futbol da oynuyordum, ama babam 'Eğer ders notlarında düşme olursa seni futboldan alırım' demişti. 2011 yılında Almanya'da en üst düzeydeki lise eğitimini bitirdim. Bu nedenle başlangıçta futbola fazla ağırlık veremedim. 20 yaşına kadar sadece haftada üç antrenman yapılan bir amatör takımda oynadım" dedi.

"BENİ BAYERN'E MEHMET SCHOLL İSTEDİ"

Altınay, ağırlığı okula verdiği dönemde Almanya'nın SC Fürstenfeldbruck takımında forvet oynadığını hatırlatarak, "O dönemde sağ açıktım. İyi bir performans göstermiş ve çok sayıda gol atmıştım. Bayern Münih beni izlemiş ve beğenmiş. O sırada Bayern Münih'in ikinci takımının başında Mehmet Scholl vardı ve beni isteyen de o olmuştu. İlk antrenmana çıktığımda 'Tamam, seni alıyoruz' dediler. Bayern'e imzayı attım, ama 1 yıl sonra okulu bitirdikten sonra takıma katıldım" diye konuştu.

"FUTBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM"

Bayern Münih'ten sonra Ragensburg'a transfer olduğunu ifade eden Altınay, "Başlangıçta hocayla hiç anlaşamadım. Hazırlık döneminde iyi bir performans göstermiştim aslında. Takım arkadaşlarımın hepsi Bayern'den de geldiğim için bana güveniyor ve hazırlık maçlarındaki performansımdan övgüyle söz ediyordu. Ama takımın teknik direktörü Oscar Corrochano beni hiç sevmedi ve A2 takımına gönderdi. 6. Lig'de oynamak zorunda kaldım. Benim için zor günlerdi. Takımdaki diğer oyunculara bakıyordum ve 6. Lig'de oynamanın benim için haksızlık olduğunu düşünüyordum. Artık futbol oynamaktan hiçbir zevk almıyordum. Bırakmayı ve yeniden okula dönüp üniversiteye devam etmeyi düşünmeye başlamıştım. Ama bu defa şans bana yardım etti ve hocayı gönderdiler. Yerine Polonyalı Franciszek Smuda geldi. Smuda da gelir gelmez beni A takıma çıkardı. Onun döneminde ikinci maça ilk on birde çıktım. Hiç unutmuyorum, Kaiserslautern maçıydı. Bir süredir sağ açık değil ön libero oynuyordum, ama Kaiserslautern maçı öncesinde sağ bekimiz sakatlanmıştı. Smuda bana 'Sağ bek oynayabilir misin?' diye sordu, ben de oynayabileceğimi söyledim. O maçta 90 dakika sağ bek oynadım ve öyle de kaldım" açıklamasında bulundu.

"ALMANYA 3. LİGİ'NDE DEVAM EDECEĞİM SANIYORDUM"

Gurbetçi futbolcu Altınay, geçtiğimiz sezon Smuda'nın takımın başına gelmesinin ardından 2. Bundesliga'da sürekli oynayan bir oyuncu haline geldiğine değinerek, "2. Lig'de 14 maça çıktım ve gerçekten de başarılı bir performans gösterdim. Takım 3. Lig'e düşse de ben oynadığım futbolla sivrilmiştim. Kulüple 1 yıllık sözleşmem daha vardı ve 3. Lig'de devam edeceğimi zannediyordum. Yaz tatili için Bulgaristan'a gittiğimde menajerim aradı ve 'Süper Lig'den teklif var, oynar mısın?' diye sordu. Ailemle görüşüp, onlara danıştım. 'Sen nasıl istiyorsan öyle yap' dediler. Bir yanda Süper Lig, bir yanda Almanya 3. Ligi... Elbette tercihimi Türkiye'den yana kullandım ve Çaykur Rizespor'a gelip kampa katıldım" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY BAMBAŞKA BİR TAKIM"

Almanya'da sadece 2. Lig'de oynadığını belirten genç futbolcu Altınay, "Süper Lig'deki kalite daha yüksek elbette. Burada Galatasaray'a ve Beşiktaş'a karşı oynadım ve onların ne kadar kaliteli takımlar olduğunu gördüm. Özellikle Galatasaray oyun temposu ve oyuncu kalitesiyle bambaşka bir takım. Fenerbahçe ile henüz oynamadığımız için onlar hakkında bir şey söyleyemiyorum" ifadelerini kullandı.

"İDOLÜM DANIEL ALVES"

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül'ün çok iyi bir oyuncu olduğunu vurgulayan Altınay, "Bir sağ bekin bütün özelliklerini taşıyor. Yabancı oyunculardan da Bosingwa öyle. Sanki başka bir alemden gelmiş gibi oynuyor. Son derece soğukkanlı, topu da müthiş kullanıyor. Dünyada örnek aldığım sağ bek ise Barcelonalı Daniel Alves" dedi.

"ÇOK FAZLA SAKATLIK YAŞANDI"

Genç futbolcu Altınay, Çaykur Rizespor'un sezon başındaki performansı sürdürememesini değelendirerek, "Çok fazla sakatlık yaşandı ve önemli oyuncularımızın bir kısmını kullanamadık. Bence tek sorunumuz bu. O oyuncuların da aramıza dönmesinden sonra sezon başındaki yüksek performansımızı yakalayacağımızdan kuşku duymuyorum" diye konuştu.

"RIZA HOCA'YA TEŞEKKÜR ETMELİYİM"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ı çok sevdiğini ifade eden Altınay, "Çünkü bana çok yardım etti ve banko oynatıyor. 'Ben oynatmıyorum, sen kendin oynuyorsun' diyor, ama ona çok teşekkür etmem lazım. Rıza Hoca kimsenin ismine ya da kariyerine bakmayan, iyi gördüğüne forma veren bir teknik direktör" şeklinde konuştu.

"ŞİMDİ HAYALLERİMİN ÖTESİNDEYİM"

Türkiye'ye gelirken A Milli Takım'a yükselmeyi beklemediğini dile getiren Altınay, "Buraya gelirken ancak önümüzdeki sezondan itibaren oynayabileceğimi düşünüyordum. Ama Rıza Hocamla çok iyi anlaşıyorum ve bana her maçta şans veriyor. Şimdi hayallerimin ötesindeyim. A2 Milli Takımı'na çağrılmak benim için büyük bir hayaldi, ama gerçekleşti. A Milli Takım'da olmak ise bana 'Coştun artık Koray' dedirtiyor.

"EN BÜYÜK HAYALİM GALATASARAY FORMASI GİYMEK"

Küçüklüğünden beri Galatasaray'ı tuttuğunu açıklayan Altınay, "En büyük hayalim bir gün Galatasaray formasını giymek ve Milli Takım'ın da değişmez oyuncusu olmak. Futbol hayatımı Türkiye'de sürdürmek istiyorum. Almanya'ya ise futbolu bıraktıktan sonra döneceğim. Futboldan sonraki hayatımı orada kurmak amacındayım. Çünkü Almanya'da alıştığım bir düzen var ve ben de hayatımı o düzen içinde sürdürmek istiyorum" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Koray Altınay Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title