Haberler

Izmir'de Bisiklet Festivali - Balıkesir

Görüntü dökümü Bisikletlilerin oluşturduğu kuyruk Kulüp Başkanı Metin Çelik ile röportaj Tura İzmir'den katılan Serap Pegeç ile röportajİzmir'de bisiklet festivali İzmirli CAT Bisiklet Kulübü üyesi 100 bisikletli, 4.

Görüntü dökümü

Bisikletlilerin oluşturduğu kuyruk

Kulüp Başkanı Metin Çelik ile röportaj

Tura İzmir'den katılan Serap Pegeç ile röportaj

İzmir'de bisiklet festivali

İzmirli CAT Bisiklet Kulübü üyesi 100 bisikletli, 4. Uluslararası İzmir Pedallarımın Altında Bisiklet Festivali nedeniyle Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçti.

İzmir-Ayvalık-Midilli-Sakız-Çeşme-İzmir güzergahında 22 Mayıs'a kadar sürecek etkinlikte Karşıyaka'dan yola çıkan bisikletliler, Çandarlı-Dikili güzergahı üzerinden Ayvalık'a ulaştı. Geceyi Ayvalık'ın Cunda Adası'nda geçiren ekip, sabah saatlerinde de Midilli'ye gitmek üzere Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.

CAT Bisiklet Kulübü Başkanı Metin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak amaçlarının bisikleti sevdirmek, yaygınlaştırmak ve insanlara spor yaptırabilmek olduğunu söyledi.

Dostluğa katkı

Her yıl "İzmir Pedallarımın Altında" adını taşıyan uluslararası bir festival düzenlediklerini aktaran Çelik, şöyle konuştu:

"Bu yıl bu organizasyonumuzun 4'üncüsünü tertipledik. Festivalimizin ana teması turizm ağının sürdürülebilir olduğunu kanıtlamak ve bunun similasyonunu yapmak. Bu kadar bisikletliyle bu yolun güvenilir olduğunu göstermek ve ileriki çalışmalarda yetkililere bu konuda doneler sunabilmek. Bunun yanı sıra İzmir'den 'Euro Velo Bisiklet Yolu ve Kardeşlik Turu' adıyla bir tema işledik.

Türk-Yunan ilişkilerinde dostluğun pekiştirilmesini istedik. Suyun öte yanından bizi Midilli Valisi karşılayacak. Sakız Adası'nda belediye başkanı ve turizm müdürleri karşılayacak. Bu anlamda Ege'nin iki yakasındaki dostluğun gelişmesine katkı verebileceğimize inanıyoruz, umuyoruz başarırız. Turumuza katılan arkadaşlarımız da bu konuda son derece bilinçliler. Onlara verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum."

Tura Manisa'dan katılan bisikletçilerden Volkan Özkol da çok heyecanlı olduğunu belirterek, "İlk kez bu kadar büyük bir bisiklet topluluğuyla yurt dışı ayağı olan bir bisiklet turuna katıldım. Her şey çok güzel başladı ve çok güzel gidiyor." dedi.

Kaynak: AA / Spor

Metin Çelik Balıkesir Ayvalık İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title