Haberler

Halter Milli Takımı Kampa Girdi

Güncelleme:

Halter Türk Milli Takımı, kamp yapmak için, dünyanın oksijeni en bol yeri olan efsanevi Kaz Dağlarını seçti.

Halter Türk Milli Takımı, kamp yapmak için, dünyanın oksijeni en bol yeri olan efsanevi Kaz Dağları'nı seçti. Milli Takım Antrenörü Arif Duran, dünya şampiyonasına hazırlandıklarını ve iddialı olduklarını söyledi.

Halter Türk Milli Takımı, her yıl yaklaşık 1 ay süren kampını bu kez, dünyanın oksijeni en bol yeri olan efsanevi Kaz Dağları'nda gerçekleştiriyor. Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) tarafından düzenlenen ve Kasım Ayı'nda Kazakistan'da yapılacak olan Dünya Halter Şampiyonası'na hazırlanan Halter Milli Takımı, kamptaki antrenman çalışmalarında göz doldurdu. Düzenlenecek şampiyonaya Türkiye, toplam 9 sporcuyla katılacak.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan Kaz Dağları'ndaki Güre Mahallesi mevkiindeki Adrina isimli termal otelde konaklayan takım, Kaz Dağları'nın eteklerinde bulunan Güre Kapalı Spor Salonu Kompleksi'nde her gün düzenli olarak antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Antrenörleri Arif Duran eşliğinde sıkı antrenman programından geçtikleri gözlenen sporcular, onlarca kilo ağırlıkları kaldırıp yere bırakıyor. Defalarca tekrarlanan güç denemeleri ve antrenmanlar esnasında, yere bırakılan ağırlıklar, spor salonunda ufak çaplı depremlere neden oluyor.

ASIL HEDEFLERİ OLİMPİYATLARA SPORCU YOLLAYABİLMEK

6 senedir milli takım antrenörlüğü görevini yürüten beden eğitim öğretmeni Arif Duran, dünya şampiyonasında iddialı olduklarını söyleyerek, "Kampımızda şu anda 12 sporcumuz var. Takımımız toplum 17 sporcudan oluşuyor. Sporcularımızdan bir tanesi, 12 Ağustos itibariyle Çin'de yapılacak olan Yıldız Olimpiyatları dediğimiz yarışmaya hazırlanıyor. Diğer 9 sporcumuz da Kasım Ayı'nda Kazakistan'da yapılacak olan dünya şampiyonasına hazırlıklar yapıyor. Bu şampiyonada, olimpiyat kotası seçmesi de yapılacak. Bizim için önemli olan bu kotada olumlu sonuçlar alıp, olimpiyatlara sporcular yollayabilmektir. İlk 6'ya girdiğimiz takdirde, 6 sporcumuz olimpiyatlara girmeye hak kazanacak. Sporcularımız, hazırlık dönemlerinde bol oksijene ihtiyaç duyuyor ve bu nedenle Kaz Dağları'na geldik ve kampımızı burada gerçekleştiriyoruz. Güzel şartlar var burada. Burası sakin ve serin. Türkiye şartlarına göre, burası çok güzel" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Uluslararası Halter Federasyonu Kazakistan Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title