Haberler

Grizzlies Seriyi Eşitledi

Memphis Grizzlies, play-off ilk tur ikinci maçında konuk olduğu Oklahoma City Thunder’ı uzatmaların ardından 111-105 yenerek deplasmanda maç çalmayı başardı.

Play-off heyecanının ilk tur maçlarıyla devam ettiği NBA'de Oklahoma City Thunder- Memphis Grizzlies eşleşmesinde dengeler yer değiştirdi.

Serinin ikinci maçında bir kez daha rakibine konuk olan Grizzlies, uzatma dakikalarının ardından sahadan 111-105 galip ayrılarak ev sahibi avantajını yakaladı.

Chesapeake Energy Arena'da 18 bin kişinin izlediği mücadele Memphis'in iyi oyunuyla başladı. Pota altında Marc Gasol ve Zach Randolph ikilisiyle etkili olan konuk takım, ilk çeyreği 24-16 önde kapattı. Daha ilk devrede içerisinde farkın daha da açılmasını istemeyen Thunder oyuna ağırlığını koyarak soyunma odasına giderken skoru 46-43'e getirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısı oldukça dengeli geçerken son bölüm büyük bir çekişmeye sahne oldu. Devre sonundaki üç sayılık fark, 68-65 girilen son çeyrekte de korundu.

Son periyot başlarında dokuz sayı geriye düşen Thunder, bitime bir dakika 14 saniye kala Kevin Durant'in smacıyla öne geçmeyi başardı. Geri adım atmayan Grizzlies, bitime 18 saniye kala farkı beşe çıkarsa da bir kez daha sorumluluk alan Kevin Durant oldu. Köşeden kullandığı mucizevi üçlükte hem isabet bulan hem de faul alan yıldız oyuncu dört sayılık bir oyun çıkararak farkı bire indirdi. Mike Conley'nin iki serbest atıştan bir sayı bulmasının ardından Thunder Russell Westbrook'un üçlüğüyle maçı bitirmek istedi. Westbrook üçlük denemesinde başarısız olsa da hücum ribauntunu alan Kendrick Perkins basketi buldu ve 99-99'lük skorla maç uzatmaya gitti.

Uzatmalarda da heyecan bir an olsun azalmadı. Durant'in serbest atışıyla 35 saniye kala skor 105-105'e geldi. Bu andan itibarense ev sahibi takım başka basket bulamadı. Önce Randolph'un turnikesi ardından Courtney Lee ve Randolph'un serbest atış denemelerinde isabet bulan Memphis, 111-105'le rakibinin sahasında kazanarak önemli bir galibiyete imza attı.

Konuk takımda en skorer isim 25 sayıyla oynayan Zach Randolph oldu. Başarılı guard Mike Conley de 19 sayı, 7 ribaunt, 12 asistlik çok yönlü oyunuyla galibiyette önemli rol oynadı. Tur atlayabilmek için deplasmanda maç kazanmak zorunda olan Thunder'da ise Kevin Durant'in 36 sayı, 11 ribaunt ve Russell Westbrook'un 29 sayı, 7 ribaunt, 8 asistlik performansı yeterli olmadı.

Clippers acımadı

Batı Konferansı'nın bir diğer eşleşmesinde ilk maçı kaybeden Los Angeles Lakers, ikinci karşılaşmada Golden State Warriors'a tam 40 sayı fark attı. Hava atışından itibaren kontrolü elinde bulunduran ev sahibi Clippers, rakibini 138-98'lik skorla hezimete uğrattı.

31-20 sona eren ilk çeyreğin ardından daha devre arasında skoru 67-41'e getiren Los Angeles temsilcisi, kenar oyuncularının da katkısıyla farkı açmaya kalan bölümde de devam etti. Takım halinde kullandığı 35 serbest atışta 32 isabet bulan Clippers, saha içinden de %56 ile isabet bularak 48 dakika boyunca rakibine göz açtırmadı ve seri eşitledi.

Clippers'ın pota altındaki yıldızı Blake Griffin, 35 sayıyla play-off kariyer rekoru kırarken Chris Paul 12 sayı, 10 asistle double double yaptı. Farkın açılmasıyla daha fazla dakika bulan kenar oyuncularından Hidayet Türkoğlu, 14 dakikaya 13 sayı sığdırarak kalan maçlar için hazırım mesajı verdi. Konuk takımda ise yıldız oyuncu Stephen Curry 24 sayıyla oynadı.

Serinin üçüncü maçı Golden State'in evi Oracle Arena'da oynanacak.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Oklahoma City Thunder Memphis Grizzlies Russell Westbrook Zach Randolph Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title