Haberler

"Gençlerle Çıkacağız"

Güncelleme:

Manchester United'ın efsanevi kalecilerinden Danimarkalı Peter Schmeichel Türkiye'ye geldi.

Manchester United'ın efsanevi kalecilerinden Danimarkalı Peter Schmeichel Türkiye'ye geldi ve Lig TV'ye röportaj verdi. 1993'ü ve Arif'i unutmadığını söyleyen Schmeichel, o maçın Unitedlı oyuncuların gelişmesinde çok önemli olduğunu söyledi.

1993'ten çok ders çıkardık

"Tabii ki ilk gelişim değil istanbul'a. Her geldiğimde buraya Manchester United vesilesiyle gelmiştik. 3-3'lük beraberliğin ardından buraya geldik 1993'te ve burada 0-0 berabere kalarak elendik. O maç bizim için çok zor olmuştu. Çok ders çıkardık o maçtan. Avrupa'da her takımın bizi yenebileceğini görmüştük. Sonrasında her İstanbul'a geldiğimizde karışık duygular içerisinde oluyoruz."

"Gençlerle çıkacağız ama..."

"Aslında bu bizim için bir geri dönüş turnuvası oldu. Geçen sezon yaşanılanlardan sonra 4 maç 12 puan bizim için önemliydi.

Bu bizim açımızdan, size göre daha farklı bir maç olacak. Yarınki maç elbette bizim için önemli ama şundan emin olabilirsiniz ki, en iyi Manchester United kadrosunu sahada göremeyeceksiniz. En tecrübelilerden sadece birkaçı sahada olacaktır. Bu bizim için birkaç genç oyuncuya böylesine zorlu bir Avrupa maçı tecrübesi yaşatmak için güzel bir şans.

Tabii bu Ferguson'ın nihai kararı olacak ama ben tahminimi söylüyorum. Premier League'de önümüzde zorlu maçlar var. Son olarak Norwich'e kaybettik. Yıldız oyuncularımız  dinlenme fırsatı bulurken, genç oyuncularımızda forma fırsatı bulacaklar. Fakat, genç oyuncularla çıkıyor diye Sir Alex Ferguson'ın galibiyeti umursamadığını düşünmeyin. Ferguson kazanmak isteyecektir."

"Arif Erdem deyince..."

"Arif Erdem deyince 1993'teki maçı hatırladım hemen. Daha önce dediğim gibi o maç bizim için çok önemli bir ders oldu. Arif Erdem'de o fantastik takımın çok iyi oyuncularından biriydi. Biz o Galatasaray maçlarından sonra Avrupa'daki her maçımıza daha ciddi çıkmaya başladık.

Aslında o anı düşünmek istemiyorum dememi bekliyorsunuz belki ama öyle değil. Bizim için çok önemli bir maçtı çünkü. Ondan sonraki dönemlerde biz Türkiye'ye yine geldik, Danimarkalı oyuncular oynadı burada. Çok çok değerli işler yaptılar, Jess Högh gibi.

Bizim Galatasaray'a elenmemiz kendimizi geliştirmemiz ve bir adım iler gitmemiz açısından vesile oldu."

"Bolic'i hatırlıyorum."

"Tabii ki Bolic'in golünü ve o maçı hatırlıyorum. Çok uzun bir aradan sonra evimizde kaybettiğimiz ilk Avrupa maçıydı. Ondan sonra da deplasmanda Fenerbahçe'ye karşı güzel bir performans sergiledik diyebiliriz."

Kaynak: Sporx.com / Spor

Manchester United Peter Schmeichel Arif Erdem Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title