Haberler

Geleceğin Motokrosçuları Hayrabolu'da Yetişiyor

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde Hayrabolu Belediyesi Motokros Parkuru'nda geleceğin motokrosçuları yetişiyor.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde Hayrabolu Belediyesi Motokros Parkuru'nda geleceğin motokrosçuları yetişiyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu İsmail Özkan yaptığı açıklamada, Hayrabolu'da 1990 yılında başlayan Motokros yarışmalarının ilçeye artı bir katma değer sağladığını ifade ederek, "1990 yılında Hayrabolu göleti mevkiine tamamen amatörce başlayan motokros yarışmaları, artık her yıl beklenen resmi yarışların düzenlendiği bir konuma geldi. Bu süreç içerisinde ilçede kurulan Hayrabolu Motosiklet İhtisas Kulübü (HMİK) yarışmalarının düzenlenmesine büyük katkı sağlarken, geçtiğimiz yıllarda federasyonumuz ilçedeki motokros parkurunun Avrupa standartlarına yükseltilmesi amacıyla 250 bin TL göndererek parkurumuzun modernizasyonuna büyük destek sağlamıştır" dedi.

Özkan, çocuk ve gençlerin motosikletle sağlıklı ortamlarda tanışmasına, bilgi ve tecrübe sahibi kişi ve kuruluşlardan eğitim almalarına büyük önem veren TMF tarafından kulüplere motosiklet desteği kapsamında yeni sporcuların yetişmesine destek verdiğini belirterek, "İlçemizde 23 yılda motokros sporu büyük aşamalar gösterdi. Kulübümüz ve Belediyemizin yapmış olduğu organizasyonlarda Türkiye Motokros, Enduro Şampiyonalarının yanı sıra Doğu Avrupa Motokros şampiyonaları düzenlendi. Federasyonumuz tarafından kulüplerimize yapılan motosiklet desteği ile de artık ilçemizde kendi sporcularımızı eğitmeye, yetiştirmeye başladık. Motokros parkurumuz da 8-18 yaş sporcularımızın eğitimini uzman eğitimciler tarafından ilk bölümünü tamamladık. 2012-2013 sezonunda 220 çocuğumuz motosikletle tanışma programı kapsamında yapılan ücretsiz eğitimlerde başarılı olarak sertifikalarını alarak lisanslı sporcu oldular" diye konuştu.

Özkan, ilçede yetişen motokrosçuların gelecekte Türkiye ve Avrupa motokros şampiyonlarında yarışacağına inandığını kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İsmail Özkan Hayrabolu Tekirdağ Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title