Haberler

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması

"Çok kritik süreçte çok önemli maçlar kazandık.

EMRAH OKTAY - Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, sakat oyuncularının yokluğunda, mevcut kadronun nasıl oynaması gerektiğini öğrenmesiyle özledikleri ritmi yakaladıklarını ve kazanma serilerini sürdürmek istediklerini söyledi.

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker maçı dahil son 3 maçı kazanan, THY Avrupa Ligi'nde ise oynadığı son 2 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Galatasaray Liv Hospital'in performansı hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Özyer, "Sakat oyuncularımızın yokluğunda, bu kadromuzla nasıl oynayacağımızı basketbolcu arkadaşlarımız anladı. Bu da bize tekrardan bir ritm verdi. Bu kadro içerisinde herkesin rolü oturmakla beraber, sakatlıktan dönen bazı arkadaşlarımızın ritm kazanması ve takımın hangi stratejiyi nasıl uygulaması gerektiğini anlaması, özlediğimiz ritmi geri getirdi. Bununla beraber, çok kritik süreçte çok önemli maçlar kazandık. Bu süreci devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

"Kazanma serimizi sürdürmek istiyoruz"

Beko Basketbol Ligi'nde yarın oynayacakları Pınar Karşıyaka maçının ligdeki puan sıralamasını doğrudan etkileyeceğini anlatan Özyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzde Beko Basketbol Ligi'nde sıralamayı doğrudan etkileyecek bir Pınar Karşıyaka maçı var. Ondan sonra hafta içi THY Avrupa Ligi'nde Bayern Münih'le deplasmanda karşılaşacağız. Bu maçlarda da yakaladığımız ritmi devam ettirip, kazanma serimizi sürdürmek istiyoruz. Sakatlanan arkadaşlarımızın dönüşünü beklerken, alacağımız her galibiyet normalinden daha değerli olacaktır."

"Engin Atsür, basketbol zekasına ihtiyaç duyduğumuz bir oyuncu"

Sakatlıktan dönen Engin Atsür'ün basketbol zekasına ihtiyaç duyduklarını anlatan sarı-kırmızılı yönetici, şu ifadeleri kullandı:

"Her oyuncunun katkısına ihtiyaç duyacağımız Avrupa Ligi Top 16 turuna başlayacağız. Engin Atsür, çok değerli ve takım organizasyonunda basketbol zekasına ihtiyaç duyduğumuz bir oyuncu. O da zaman içinde takımla beraber bir performans vermeye başlayacaktır. Teknik ekip ve sağlık heyetimiz, dönüşünü hızlandırmak için gerekli çabayı gösteriyor."

Erceg'in sakatlığı

Özyer, THY Avrupa Ligi'nde dün oynanan Stelmet Zielona Gora maçının 31. dakikasında sakatlanarak, kenara gelen Zoran Erceg'in ciddi bir durumunun olmadığını belirtti.

Sırp basketbolcunun maçtan sonra MR'ının çekildiğini anlatan Özyer, "Erceg'in maçtan sonra MR'ı çekildi. Bugün takımla beraber İzmir'e gitti. Akşama doğru sağlık ekibinin vereceği rapora göre Pınar Karşıyaka maçında oynayıp oynamayacağı belli olacak. Çok ciddi bir sakatlığı yok ama konu çok sıcak olduğu için takım doktorumuzdan gelecek rapor, yarınki maçta oynayıp oynamayacağının göstergesi olacak" ifadelerini kullandı.

"Taraftarımıza çok büyük bir parantez açmamız gerekiyor"

Murat Özyer, sarı-kırmızılı taraftarlara övgüde bulunarak, onların desteğiyle daha güzel sonuçlara ulaşacaklarına inandığını aktardı.

Galatasaray takımlarının son bir haftada değişik branşlarda çok önemli maçlar yaptığını vurgulayan Özyer, "Taraftarımıza çok büyük bir parantez açmamız gerekiyor. Geçtiğimiz cuma gününden beri çok tempolu bir şekilde futbol, basketbol ve voleybolda bir çok değerli maç oynadık. O maçların hepsinde bizlerle beraber oldular. Onların bu isteğine, kondisyonlarına ve devamlılıklarına teşekkür ediyorum. Bu oluşturdukları atmosferlerle güzel sonuçlara ulaşacağımızı düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Pınar Karşıyaka Murat Özyer Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title