Haberler

Galatasaray, Gelecek Sezon Avrupa'ya Gidemeyebilir

Güncelleme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek, UEFA'dan bir yıl uzatma talep edeceklerini belirtirken "Aksi takdirde önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına katılamayabiliriz." dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in kardeşi olan ve kulüpte başkan danışmanı pozisyonuna getirilen Mehmet Özbek, bazı ihtiyaçlardan dolayı bu görevi üstlendiğini söyledi.

"TUVALET DE TEMİZLERİM"

Sarı-kırmızılı futbol takımının Avusturya'nın Velden bölgesinde gerçekleştirdiği hazırlık kampına dün gelen Mehmet Özbek, basın mensuplarıyla sohbet etti. Gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Özbek, özellikle yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman'ın futbol şubesi sorumluluğunu bırakmasına değinerek, "Cüneyt Tanman'a cevap değil, ama söz konusu Galatasaray ise ben yancı da olurum, öncü de. Tuvalet de temizlerim. Gider transfer de yaparım. Benim egom yok" dedi.Tanman'ın görevi bırakmasına ve yaptığı açıklamaya atıfta bulunan Özbek, "Böyle bir hataya düştü. O da üzülecektir. Yönetimden istifa etmedi. Demek ki aramızda tekrar görebiliriz. Hareket biraz çocuksu oldu. 'Ben oynamıyorum, küstüm' gibi. O da Galatasaray'ın bir ferdi ve kopma şansı yok. Biz 2 ay da beraber çalıştık. Bu süre, sarmaş dolaş geçti. Kendisiyle sıkıntımız yok. Bir sıkıntısı var, ama o benimle ilgili değil" ifadelerini kullandı.

"MEVCUDİYETİM İHTİYAÇTAN VASIL OLMUŞTUR"

Özbek, Cüneyt Tanman'ın futbol şubesi sorumluluğunu kabul ederken, mali işlerle uğraşmak istemediğini özellikle belirttiğini kaydederek, şöyle konuştu: "Görevi kabul ederken, 'futbol şube sorumluluğunu üstleneyim, ama beni mali işlere karıştırmayın' demişti. Peki o zaman bu mali işleri kim yapacak. Galatasaray'daki mevcudiyetim ihtiyaçtan hasıl olmuştur. Başkan talimatıyla musluk da tamir ediyoruz, transfer de yapıyoruz. 'Ben para işine karışmam' deyince ne yapılacak. Galatasaray hepimizin kulübü ve bizim bu konuşmalarımızdan zarar görmemeli. Benim zarar görüp görmemem çok önemli değil."

"İŞLER ŞİMDİ 10 DAKİKAYA DÜŞTÜ"

Eskiden Florya Metin Oktay Tesisleri'nde para ihtiyacı olduğunda yoğun bir prosedür işlediğini aktaran Mehmet Özbek, "Abdurrahim Albayrak koşarak stada gitmek zorunda kalıyordu. Şimdi para Florya'ya geldi. Eskiden 15 gün süren işler şimdi 10 dakikaya düştü. Oyuncularımıza şampiyonluk primi dışında hiçbir ödememiz kalmadı. Onu da 1 hafta içinde kapatacağız" diye konuştu."Futbol şubesi sorumluluğu teklifini kabul etmedim"

"TEKLİFİ KABUL ETMEDİM"

Galatasaray Kulübü'nün futbol şubesinde yeni bir yapılanma hazırladıklarını ve kısa sürede raporu yönetime sunacaklarını dile getiren Mehmet Özbek, kendisine yapılan futbol şubesi sorumluluğu teklifini ise kabul etmediğini açıkladı. Yeni yapılanmayla ilgili ön hazırlıkları tamamladıklarını anlatan Özbek, "Ben futbol şubesi sorumlusu değilim. Kulüpte bir başkan danışmanı kadrosu vardı ve benim pozisyonum da bu. Zaten futbol şubesini bir kişinin tek başına idare etmesine imkan yok. Burası 7 gün 24 saat faal olarak mesai harcanması gereken bir yer. Florya'da yeni bir model üzerinde çalışıyoruz. Yönetim kurulunda ağabeyime, 'Mehmet'i futbol şubesi sorumluluğuna getirelim' diye teklifte bulunulmuş. Ben bu teklifi kabul etmedim" şeklinde görüş belirtti.

"AVRUPA KUPALARI'NA KATILMAYABİLİRİZ"

Mehmet Özbek, özellikle ekonomik konularda yoğun bir çalışma içinde olduklarına değinirken, UEFA Finansal Fair Play kriterlerinden dolayı riskin devam ettiğini aktardı.

Transferde dikkatli davranmak durumunda olduklarının altını çizen Özbek, "Transfer yapmayacak değiliz, ama giden oyuncunun yerine bir başkasını alabiliriz. Dengeleme yapmak durumundayız. UEFA Finansal Fair Play kriterleriyle ilgili risk sürüyor. Bize 2 yıl önce bir uyarı verilmişti. Bir yılını geride bıraktık ve verilen süre bu sezonun ardından tamamlanıyor. Ağustos ayının 15'inde tekrar görüşme talebinde bulunacağız ve 1 yıl daha uzatma isteyeceğiz. Raporlarımızı sunacağız. Aksi takdirde önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına katılamayabiliriz. Mali raporlarımızda 10-15 milyon euro gibi bir fark var. Bütçemizi dengelememiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"BİZİM İŞİMİZ TEPKİ ALMAK"

Mehmet Özbek, kulübün çalışanları olarak kendilerine yönelik gelen eleştirileri saygıyla karşıladıklarını söyledi. "Bizim işimiz tepki almak" diyen Özbek, "Eleştiri, hocamıza veya futbolcularımıza olmasın, bize olsun. Bazıları, 'kulübü babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar' diyor. Ya çiftlik nerede? Bir sürü sorun var, nelerle uğraşıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Cüneyt Tanman Mehmet Özbek Galatasaray Spor Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500

Yorumlar (39)

FB42:

Çoooook maç satın aldınız çooooooook şimdi para yok diyorsunuz. olmaz tabi o kadar takıma o kadar hakeme para mı yeter. Beter olun valla ne diyelim

35
26
yanıtYanıtla
KARADAYI:

EZZZZİİİİİKKKKKKKK BBBBÜÜÜÜÜZZZZZÜÜÜÜÜÜKKKKKK CİNCON CON. CİNCON. CİNCON. CİNCON.

30
7
yanıtYanıtla
AHESTE:

ALMA FENERBAHÇE''NİN AHINI. . ÇIKAR AHESTE AHESTE. .

13
20
yanıtYanıtla
Komik adamlar. Mobil-IOS:

Bazı kuşlar geçen sene 19 gol yediniz rekor filan diyo ama Avrupa'dan puansız dönen bir fenev vardı bilmem hatırlatabildim mi

22
7
yanıtYanıtla
cok bilmis klavye insanlri:

Yemeye devam sizden bi halt olmaz

21
7
yanıtYanıtla
Avripa:

Şunu kabullenmek fener ve Beşiktaş türkiyenin en büyüğü garatasaray

8
19
yanıtYanıtla
yunus:

Avrupa fatihi galatasaray geçen sezon şampiyonlar liginde 19 gol yiyerek tarihi bir rekor kırdı. Bizi daha fazla rezil etmesin.

18
8
yanıtYanıtla
FB42:

İzmit rumuzlu cinconlu yaramız falan yok onu bi geç bi kere. Geçen seneki g birliği maçı ile k paşa maçlarınız çok mu temizdi söylesene. İşin içinde cincon olunca kimsenin umrunda değil anasını satayım. Ne kanun var ortada ne 6222

15
10
yanıtYanıtla
CIMBOM:

BU SIKECILER HIRSIZLAR NIYE BAGIRIYOR . ANLI SANLI SAMPIYONLAR SAMPIYONU GALATASARAY BU SIKECILERIN CANINI COOOK ACITTI GALIBA. GALATASARAY DAN BAHSEDERKEN APTEST ALIN YOKSA CIMBOM CARPAR SIZI. . SIZI GIDI SIKECILER SIZI.

11
14
yanıtYanıtla
GNÇFB:

BU FRANSIZLARA KIMSE CEZA VERMEZ BUNLAR YOLUNU BULUR SONUÇTA FRANSIZ TAKIMI GALATASARAY VERGI ÖDEMEZ AF ÇIKAR -STAD VERIRLER PARASIZ-

9
16
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title