Haberler

Erten: "Devlet Başladıysa Bitirir"

Yapımına başlanan Karşıyaka Stadı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, inşaat ruhsatını belediyenin vermemesi durumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alacaklarını ifade ederek, “Devlet, yatırıma başlamışsa bitirir” dedi.

Yapımına başlanan Karşıyaka Stadı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, inşaat ruhsatını belediyenin vermemesi durumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alacaklarını ifade ederek, "Devlet, yatırıma başlamışsa bitirir" dedi. Erten, stat inşaatını engellemek için açılan davaları da eleştirdi.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Karşıyaka Stadı inşaatının sürdüğü alanda bir basın toplantısı düzenledi. Stat inşaatı konusunda bilgilendirmelerde bulunan Erten'e Proje Müdürü Ertan Bıyıklı, Tesis ve Projelerden Sorumlu Asbaşkan Lütfü Kılıç ile ikinci başkan Cengiz Bakır da eşlik etti.

Geçtiğimiz Mayıs aynın sonlarında yıkım işlemlerine başladıklarını hatırlatan başkan Ali Erten, "1 ay önce de zemin iyileştirme işlemlerine başladık. Önemli olan başlamaktı. Başladık, her şekilde bunu bitireceğiz. Bu konuda herkesin yardımcı olmasını bekliyoruz. Ama ne olursa olsun bu inşaat bitecek. Zaten başladıysak yüzde 50'sini tamamladık demektir" dedi.

"RUHSAT BEKLİYORUZ"

Karşıyaka Stadı'nın, Karşıyaka Spor Kulübü'nün 100 yıllık tarihinde yapılan en büyük yatırım olduğunu söyleyen Başkan Erten, "Bu stat, aynı zamanda bu kulübün ekonomik geleceği demek. Biz ekonomik olarak yapımızı güçlendirmezsek, tesislerimizi yapmazsak bu kulübü yaşatamayız" diye konuştu.

Her şeyin yolunda gitmesi halinde önümüzdeki sene ligin ikinci yarısında maçlarını bu statta oynama hedefinde olduklarını aktaran Erten, stadın inşaat ruhsatı için belediyeyi beklediklerini söyledi.

"DEVLET BAŞLADIYSA BİTİRİR"

Stat arazisinde belediyenin kendisine ait hisseyi Spor Bakanlığı'na devrettiğini anlatan Erten, "Müteahhit firma yaklaşık 1 ay önce inşaat ruhsatı için belediyeye müracaat etti. Şuan dosyamız belediyede. Oradan olumlu bir sonuç çıkacağını umuyoruz. Ama çıkmazsa da başka mercilerden bu yatırımın devamını sağlayacağız. Devlet yatırımlarının prosedürleri var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ruhsat verme yetkisi var. Bu yetkiyi kullanacaktır. Bu bir devlet yatırımı. Devlet bizim için yapıyor. Devlet yatırıma başlamışsa, ödeneği ayrılmışsa bu bitecektir" ifadelerini kullandı.

"KİMSE NEGATİF DÜŞÜNMESİN"

Gelinen aşamada stat inşaatını engelleyecek bir durumun söz konusu olmadığını da anlatan Erten, "Davalar var. Bu davalar devam ediyor ama yürütmeyi durdurma kararı ve sonuçlanmış bir dava yok. Dava sahiplerinden bu saatten sonra bir daha düşünmelerini rica ediyoruz. Bu aşamadan sonra engellenmek istemesi kimseye izah edilemez. İzmir takımları iç saha maçlarını nerelerde oynadılar, neler çektiler, hep birlikte yaşadık. Daha önümüz kış, bir sürü sıkıntılarımız olacak. Bu tesislerin yapılmasıyla ilgili kimsenin negatif düşüncesi olmaması lazım" dedi.

"AKUSTİK MÜTHİŞ OLACAK"

Stadın çatısının tek parça olacağını da anlatan Başkan Erten, "Çatı, yekpare bir sistem. Yelkenlerde olduğu gibi rüzgar etkisi yapıyor ama kabuk olmasının da ses akustiği açısından müthiş bir etkisi var" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Lütfü Kılıç Karşıyaka Ali Erten İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title