Haberler

Efsane Göztepe Takımının Rölyefi Hazır

Yenilenen Fuat Göztepe Parkı'na yerleştirilecek olan Göztepe Kulübü'nün efsane 11 futbolcusunun rölyef çalışmasında sona yaklaşıldı.

Yenilenen Fuat Göztepe Parkı'na yerleştirilecek olan Göztepe Kulübü'nün efsane 11 futbolcusunun rölyef çalışmasında sona yaklaşıldı. Tüm detay çalışmalarını bitiren Heykeltıraş Can Akdaş geriye sadece dökümün kaldığını belirtti.

1971-72 sezonunda Avrupa Fuar Şehirleri Kupası'nda yarı finale kadar yükselen ilk Türk takımı olan efsane Göztepe futbolcularının yer aldığı rölyefte Ali Artuner-(Küçük)Mehmet Işıkal-Çağlayan Derebaşı-Hüseyin Yazıcı-(Büyük) Mehmet Aydın- Nevzat Güzelırmak-Ertan Öznur-Nihat Yayöz- Buldozer lakaplı Fevzi Zemzem-Gürsel Aksel- Bombacı lakaplı Halil Kiraz ve antrenör Adnan Süvari yer alıyor. Akdaş'ın hazırladığı çalışmayı atölyede inceleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, efsane takıma yakışır bir çalışma olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 aydır çok titiz bir şekilde rölyef üzerinde çalıştığını belirten Can Akdaş, çalışmanın birebir boyutlarda yapıldığını söyleyerek, "Granit kaplama üzerine yapılacak olan rölyef bittiğinde kaidesiyle birlikte yüksekliği; 3 metre 40 santim, genişliği ise 6 metre olacak. Rölyefin solunda Adnan Süvari'nin hayatı, sağında ise Göztepe Kulübü'nün tarihi yer alacak.

Rölyef, Fuat Göztepe Parkı'na çok yakışacak" dedi. Kendisinin de Güzelyalı semtinde yaşadığını belirten Can Akdaş, yaşadığı semtte böyle bir eser bırakacak olmaktan da ayrıca gurur duyduğunu ifade etti.

Çocuk oyun alanıyla, dinlenme alanlarıyla yıllardır 7'den 70'e bölge halkının ihtiyacına cevap veren park, Konak Belediyesi'nin yeniden projelendirmesiyle kısa süre sonra yepyeni ve çağdaş görünümüyle örnek bir proje olarak tekrar hizmete girecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Çağlayan Derebaşı Hüseyin Yazıcı Aydın Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title