Haberler

    Chelsea Liverpool'a da Boyun Eğmedi | Premier Lig'de Haftanın Görünümü

    İngiltere Premier Lig'de lider Chelsea, en yakın takipçisi Southampton ile Manchester United 11. haftayı galibiyetle kapatırken, Liverpool, Arsenal ve Manchester City puan kaybetti.

    Puan tablosunda namağlup lider durumda bulunan Chelsea, ligin 11. haftasında Liverpool'a konuk oldu. Evsahibi ekibin Türk asıllı Alman futbolcusu Emre Can'ın 9. dakikada attığı golle 1-0 geriye düşen Londra temsilcisi, 14. dakikada Gary Cahill ile rakibine karşılık verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi. Önce sakatlık ardından da sağlık problemi nedeniyle takımdan uzak kalan Diego Costa, 67. dakikada takımına 3 puanı getiren golü attı ve Chelsea sahadan 2-1 galip ayrıldı. Hull City beraberliği ve Newcastle United mağlubiyetinin ardından Liverpool, bu hafta da galibiyet özlemini gideremedi.

    Hollandalı eski futbolcu Ronald Koeman'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Southampton, sahasında Leicester City'i 2 golle geçerek ligde üst üste dördüncü galibiyetini elde etti. Chelsea'nin 4 puan gerisinde ikinci sırada yer alan evsahibi takıma galibiyeti getiren golleri 75 ve 80. dakikalarda Shane Long attı.

    Galatasaray ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan ve hafta içinde 3-0 önde götürdüğü Anderlecht maçında 3-3 berabere kalan Arsenal, ligde de öne geçtiği maçta Swansea City'e 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Alexis Sanchez'in 63. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen Londra ekibi, Gylfi Sigurdsson'un 75, Bafetimbi Gomis'in de 78. dakikalarda attığı gollere engel olamadı ve haftayı puansız kapadı.

    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Tottenham Hotspur da sahasında Stoke City'e 2-1 yenildi. Bojan Krkic ve Jonathan Walters'ın golleriyle ilk yarıyı 2-0 geride kapatan Londra temsilcisi, 77. dakikada Nacer Chadli'nin golüyle farkı bire indirse de kalan dakikalarda gol atma başarısı gösteremedi ve sahadan puansız ayrıldı. Evsahibi ekipte Kyle Naughton 85. dakikada kırmızı kart gördü.

    Deplasmanda Queens Park Rangers'a (QPR) konuk olan Manchester City, rakibiyle puanları paylaştı. Manchester ekibinin Sergio Agüero ile bulduğu iki gole Charlie Austin ve Martin Demichelis'in kendi kalesine attığı gollerle karşılık veren QPR, güçlü rakibini Londra'dan bir puanla gönderdi.

    Ligde son üç haftayı iki berberlik bir de mağlubiyetle kapatan Manchester United, sahasında karşılaştığı Crystal Palace'ı Juan Mata'nın golüyle mağlup etti. "Kırmızı Şeytanlar", ligde gelecek hafta deplasmanda Arsenal ile karşılaşacak.

    Gol krallığı


    Gol krallığı yarışında Manchester Cityli Sergio Agüero 12 golle ilk sırada yer alıyor.

    Bu futbolcuyu 10 golle Diego Costa (Chelsea), 8 golle Alexis Sanchez (Arsenal), 7 golle Saido Berahino (West Bromwich Albion), 6'şar golle Charlie Austin (Queens Park Rangers), Graziano Pelle (Southampton), Nacer Chadli (Tottenham Hotspur) ve Diafra Sakho (West Ham United) izliyor.

    12. haftanın programı


    22 Kasım Cumartesi:


    Chelsea - West Bromwich,
    Everton - West Ham United
    Leicester City - Sunderland
    Manchester City - Swansea City
    Newcastle United - QPR
    Stoke City - Burnley
    Arsenal - Manchester United

    23 Kasım Pazar:


    Crystal Palace - Liverpool
    Hull City - Tottenham Hotspur

    24 Kasım Pazartesi:


    Aston Villa - Southampton.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Liverpool Chelsea Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title