Haberler

    Blatter ve Platini'ye Büyük Şok!

    İsviçre Hükümeti'nden yapılan açıklamada, İsviçre, Blatter davasıyla ilgili olarak bazı belgelere ulaşmak için Fransız yetkililerden yardım talep etti.

    İsviçre Hükümeti'nden yapılan açıklamada, İsviçre, Blatter davasıyla ilgili olarak bazı belgelere ulaşmak için Fransız yetkililerden yardım talep etti.

    Fransız Savcılığı da Paris'teki Fransa Futbol Federasyonu merkezine baskın yaptı. Yapılan baskında, Blatter'in, Platini'ye 2 milyon İsviçre Frank'ı verdiğine dair belgeler ele geçirildi.

    Blatter'in FIFA kaynaklarından Michel Platini'ye yaptığı 2 milyon Frank'lık şüpheli ödeme üzerine geçtiğimiz Eylül ayında cezai soruşturma başlatılmıştı. İsviçre Başsavcılık Dairesi'nin açıklamasına göre bu şüpheli ödemeye dair belgeler ele geçirildi.

    Blatter ve Platini, FIFA Etik Kurulu'nun kararı üzerine futboldan altışar yıl men edilmişti. İkili, suçlamaları reddetmiş ve CAS'a başvuru yapmıştı.

    ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs 2015'te Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

    İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, UEFA Başkanı Michel Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter'in, Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği iddiası da yer almıştı. Soruşturma kapsamında Platini ve Blatter, sekizer yıl futboldan men cezası almıştı. Daha sonra bu ceza 6 yıla düşürülmüştü.

    Blatter'in istifasının ardından FIFA'nın 26 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşen kongresinde eski UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, FIFA başkanlığına seçilmişti.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Michel Platini Sepp Blatter İsviçre Eylül Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title