Haberler

Basketbol

Beko Basketbol Ligi'nde Pazartesi günü deplasmanda Türk Telekom ile karşılaşacak Aliağa Petkim'in başantrenörü Burak Bıyıktay, bir maçı kazanabilmek için takımın bunu ne kadar çok istediğinin de önem taşıdığını söyledi.

Beko Basketbol Ligi'nde Pazartesi günü deplasmanda Türk Telekom ile karşılaşacak Aliağa Petkim'in başantrenörü Burak Bıyıktay, bir maçı kazanabilmek için takımın bunu ne kadar çok istediğinin de önem taşıdığını söyledi.

Burak Bıyıktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki Türk Telekom karşılaşmasının kendileri için çok önemli olduğunu ve eksik oyuncularına rağmen kazanmak istediklerini belirtti.

Maça çok iyi hazırlandıklarını ve özellikle savunma idmanlarına daha fazla dikkat ettiklerini kaydeden Bıyıktay, "Ancak, kazanmak için takımın bunu ne kadar çok istediği de önemli. Geçen hafta Antalya Büyükşehir Belediyesi, maçı kazanmayı bizden daha fazla istemişti. Bu örnek, bize ne kadar kazanmayı isterseniz, o kadar avantajlı olduğunuzu gösterdi. Umarım bu sefer maçı kazanmayı daha fazla isteyen takım biz oluruz" diye konuştu.

Bıyıktay, takımda istenmeyen sebeplerden dolayı giden ve gelen oyuncular olduğunu, bunun da takımı oturtamama sıkıntısı yaşattığını belirterek, Shumpert'in gelecek hafta takıma dahil olması ve Ratkovica'nın da yerine yapılacak yeni transferle bu sıkıntının aşılacağını kaydetti.

-"Şahsi sıkıntısı olan basketçi, Ratkovica"-

Geçen hafta maçtan sonra yaptığı açıklamada "Bazı oyuncuların şahsi sıkıntıları var" sözüyle takımdan ayrılan Ratkovice'yi kastettiğini de belirten Bıyıktay, şunları kaydetti:

"Ratkovica'ya geçen seneki takıma olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Profesyonel yaşamını sürdüreceği yeni takımı Olin Edirne'de de başarılı olmasını diliyorum. Gönül isterdi ki sezon başındaki oyuncularımızla devam edelim ama böyle kan kayıpları, özgüven eksiklikleri yaşanıyor. Yönetimimiz ve ben Ratkovica'nın bundan sonra bizim takımımızda faydalı olamayacağını düşündük."

Oyuncu Ersin Görkem ise hafta boyunca kolay sayılar yemeyi engelleyecek organizasyonları ve hızlı geri koşuları çalıştıklarını belirterek, "İyi savunma yaparsak maçı kazanacağımızı düşünüyorum" dedi.

Orhan Haciyeva da her müsabakada bir öncekinden daha iyi oynamaya çalıştıklarını, herşeyi denemelerine rağmen geçen haftaki maçı kazanamadıklarını söyledi.

Türk Telekom maçının kendileri için önemli olduğunu kaydeden Haciyeva,

"Dönüm noktası denilebilecek bir maç olduğunu düşünüyorum. Onlar da çok iyi durumda sayılmazlar. Kazanabileceğimiz bir maç olduğuna gerçekten inanıyoruz. Kazanırsak zaten devamı gelir ve yükselişe geçeriz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ali Korkmaz

Yayıncı: Hüseyin Doğru - İZMİR

Kaynak: AA / Spor

Burak Bıyıktay Türk Telekom Aliağa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title