Haberler

Anadolu Efes - Beşiktaş Milangaz Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi Play-off final serisi 5.maçında Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz'ı 84-82 yenerek seride durumu 3-2'ye getirdi.

Beko Basketbol Ligi Play-off final serisi 5. maçında Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz'ı 84-82 yenerek seride durumu 3-2'ye getirdi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Antrenörü Illias Zouros, bugünkü maçta kazanmayı hak ettiklerini söyledi. Zouros, karşılaşmada oyuncularının büyük bir karakter ortaya koyduğunu belirterek, "Bugün maçı kazanmayı hak ettik çünkü daha iyiydik. Oyun bu noktaya zaten hata sonucu gelmişti" dedi.

Zouros, karşılaşmanın 3. periyotunun sonunda aldıkları molanın ardından sahada 4 kişi olmalarına rağmen teknik komiserin oyunu durdurmadığını da kaydederek, buna tepki gösterdi ve "Basketbol 5'er kişiyle oynanır, 4 kişiyle değil" ifadesini kullandı.

Bugün basketbolseverlere iyi bir karşılaşma izlettirdiklerini de kaydeden Zouros, karşılaşmanın ardından 2 taraftarı hastaneye götürülürken gördüğünü belirterek, "Basketbol savaş değil oyundur. Oyuncular, koçlar, saha içinde sert mücadele edebilirler, seyirci de reaksiyon gösterebilir ama oyunu korumalıdırlar" diye konuştu.

Anadolu Efesli Sinan Güler ise güzel bir mücadele olduğunu kaydederek, "Bir önceki maç, Beşiktaş'ın sertliğine cevap vermediğimiz için, onur kırıcı bir maç olmuştu bizim için. Bu maç onun bir cevabı niteliğinde oldu. Oyunu kontrol eden taraftık. Hiçbirimiz erken tatile çıkmak istemiyoruz. Anadolu Efes'e yakışan mücadeleyi sahaya koymak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Milangaz Antrenörü Ergin Ataman ise karşılaşmada 11 sayı öne geçtikleri anda şampiyon olduklarını düşündüklerini, bunun da kendilerine maçı kaybettirdiğini söyledi. Ataman konuşmasına, gazetecilere yönelik, "Bugün şampiyon olacağız diye kalabalık gelmişsiniz" şeklinde espri yaparak başladı. Basketbolda böyle maçların olduğunu kaydeden Ataman, "Kazandığımızı, şampiyon olduğumuzu çok erken, maç bitmeden düşünmeye başladık. Sahanın içinde 11-0'lık seriyle skoru 70-59'a getirdik. Taraftarımız ve biz kenarda kutlama durumuna girince, üst üste yaptığımız top kayıplarıyla bir anda Anadolu Efes'i maça ortak ettik. Her şeye rağmen yine maçı kazanma noktasına da geldik ama kritik faul atışlarını kaçırdık. Son salisede de koç Illias Zouros oyunu güzel çizmiş, biz ise uyuduk. Hiç oynamayan bir oyuncunun bir saniyeden az süre kala basket atacağını düşünemiyorsunuz. Sonunda da seri pazartesi gününe kaldı" dedi.

37 yıl sonra şampiyonluğu getirmek isteyen oyuncularının gergin olmasının normal olduğunu dile getiren Ataman, pazartesi günkü maçta ise çok daha sert ve tempolu oynamaları gerektiğini söyledi.

Beşiktaş Milangazlı Mehmet Yağmur ise karşılaşmayı gerginlikten kaybettiklerine inandığını belirterek, "Ancak avantaj hala bizde. İnşallah bir sonraki maçta şampiyonluğumuzu kutlarız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Anadolu Efes Milangaz Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title