Haberler

Alyaz: "Önümüzdeki 2 Sene İçerisinde Türk Sporcular, Dövüş Sporlarında Büyük Başarılara İmza Atacak"

Almanya’da yaşayan ve ünlü sporcuların basın danışmanlığını da yapan dövüş sporları yazarı Vedat Alyaz, başarılı bir jenerasyonun yetişmekte olduğunu belirterek, önümüzdeki iki sene içerisinde Türk sporcuların büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Almanya'da yaşayan ve ünlü sporcuların basın danışmanlığını da yapan dövüş sporları yazarı Vedat Alyaz, başarılı bir jenerasyonun yetişmekte olduğunu belirterek, önümüzdeki iki sene içerisinde Türk sporcuların büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Vedat Alyaz, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Başarılı sporcu Fırat Arslan'ın Cumartesi günü dünya şampiyonluğu maçına çıkacağını hatırlatan Alyaz, "Tabii öncelikle Hernandes amatör boksta da dünya şampiyonluğu yaşamış Küba'nın yetiştirmiş olduğu en büyük şampiyonlardan birisi. Fırat Arslan'ı da biliyorsunuz Türk boks tarihinin ilk dünya şampiyonu. Aynı zamanda bu maçı alırsa Türk boks tarihinin 2. dünya şampiyonu olacak. Fırat Arslan bu maçı kazanırsa dünyanın en yaşlı şampiyon boksörü olarak dünya literatürüne geçecek. Kendisi 44 yaşında. Bu maçta ben en büyük faktör olarak Fırat Arslan'ın antrenörünü görüyorum. Fırat Arslan çok büyük bir değişikliğe gitti ve boksu bırakan Klitschko'nun antrenörünü transfer etti. Kendisi şu anda dünyanın en iyi antrenörlerinden birisi. 20'nin üzerinde dünya şampiyonu yetiştirmiş bir isim. Zaten Klitschko ile de 10 yıl dünyanın zirvesinde kalmış bir isim" dedi.

"ANTRENÖRÜ KESİNLİKLE KAZANACAĞINI SÖYLEDİ"

Alyaz, Fırat Arslan'ın iki antrenörle çalıştığını belirterek, "Birisi Fritz Sdunek. Ben Fritz Sdunek ile sürekli olarak görüşüyorum. Zaten takım arkadaşıyız. Çünkü ben de Fırat Arslan'ın basın danışmanlığını yapıyorum. Fritz Sdunek bana; 'Ben daha önce Hernandes'in karşısına başka bir boksörle çıktım. Dövüştük fakat biz o maçı kaybettik' dedi. O maçın kendisine Hernandes'i yakından tanıma fırsatı verdiğini ve Fırat Arslan'ın bu maçı kesinlikle kazanacağını söyledi. Boks otoriteleri Fırat Arslan'ın yaşından dolayı bu maçı alamayacağını söylüyor. Benim gözlemlerim Fırat Arslan'ın bu maçı alacağı yönünde. Çok yoğun bir tempoda çalışıyor. Boks otoriteleri her ne kadar Hernandes dese de biz Fırat Arslan'ın kazanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"EN YAŞLI ŞAMPİYON BOKSÖR OLACAK"

Fırat Arslan'ın 2 yıl önce dünya şampiyonu olduğunda mağlup ettiği rakibinin 42 yaşında olduğunu vurgulayan Alyaz, "Dünyanın en yaşlı boksorüydü. Kısmete bakın şimdi kendisi 44 yaşında. Eğer yenerse hem en yaşlı boksör yenmiş olacak hem de dünya tarihine dünyanın en yaşlı şampiyon boksörü olarak geçecek" şeklinde konuştu.

"BALUYEV BİZİM TÜRK BOKSORÜMÜZLE RİNG DÖVÜŞLERİ YAPIYOR"

Alyaz, başarılı sporcu Erkan Teper'in Eylül ayında yapacağı Avrupa şampiyonluğu maçı ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine ise, "Erkan Teper'de medyanın bile bilmediği şöyle bir detay var: Erkan Teper dövüş yaptığı Bulgar boksör Baluyev yakın bir zamanda 4 tane kemeri olan Vladimir Klitschko'ya karşı maç yapacak olan kişi. Yani burada da gerçekten Türk boksunun gurur duyması gereken bir şey var. Klitschko'ya karşı dövüşecek olan Baluyev bizim Türk boksorümüzle ring dövüşleri yapıyor. Antrenmanları onunla yaparak Klitschko'ya karşı dövüyor. Erkan Teper de 1 yıl içinde Klitschko ile maç yapacağı için Baluyev ile yaptığı idmanların kendisine çok faydalı olacağını söyledi bana" ifadelerini kullandı.

"SÜREKLİ SALDIRACAĞIZ"

Fırat Arslan'ın başarılı antrenör Fritz Sdunek ile çalıştığını vurgulayan Alyaz, "Fırat Arslan ile çok yeni taktikler denediğini söyledi bana. Ne gibi taktikler olduğunu açıklamayız. Çünkü rakip Hernandes de bizi sürekli gözetim altında tutuyor. Yalnız şunu söyleyebilirim ki; biz maçta sürekli saldıracağız. Rakibin üstüne giden biz olacağız" açıklamasında bulundu.

"2 YIL SONRA ÇOK BÜYÜK ŞAMPİYONLARIN ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Dövüş sporlarının Avrupa'da Türkler'in elinde olduğunu ifade eden dövüş sporları yazarı Alyaz, "Ben Sinan Şamil Sam ile bu işe başladım. Ondan beri bütün gençleri takip ediyorum ve şu anda Avrupa'da müthiş bir patlama var. Avrupa'da hangi maça giderseniz gidin orada mutlaka 1 veya 2 tane Türk boksör var. Bunlar orada yetişiyor. Boks çıraklıktan yetişen bir spordur. Ben 2 yıl sonra çok büyük şampiyonların çıkacağını düşünüyorum" dedi.

"İYİ BİR DESTEKLE 8-10 DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKARIRIZ"

Alyaz, Türkiye'de daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iletişime geçmek istediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Birkaç proje ile gençlerimiz orada çok daha başarılı olabilirler. Spor Bakanlığımız'ın desteği ile orada çok daha güçlü olabiliriz. Spor Bakanlığımız'dan güzel bir antrenman salonu istiyoruz ve bütün gençlerimizi orada toplamayı hedefliyoruz. Bizim Türk gençlerimiz Almanya'da gidip onların salonunda antrenman yapıyor. Ama öncelik hep Alman sporcunun. Avrupa'da ve dünyada iyi bir destekle 8-10 tane dünya şampiyonu çıkarırız."

"SELÇUK AYDIN'IN HAKKINI YEDİLER"

Başarılı sporcu Selçuk Aydın'ın Temmuz ayı sonunda Meksikalı asıllı Robert Guerrero'ya dünya şampiyonluğunu kaybetmesi ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Alyaz, "Selçuk Aydın da gerçekten çok iyi bir boksör. Türk boksunda Fırat Arslan'dan sonra iyi yerlere gelmiş bir boksör. Sinan Şamil Sam da çok iyi bir boksördü fakat Selçuk Aydın'ın almış olduğu başarılara bakarsak biraz daha iyi yerlere geldiğini söyleyebiliriz. Biraz evvel de belirttiğim gibi Selçuk Aydın'ın arkasındaki destek de yeterli değil. Selçuk Aydın Amerika'da yapmış olduğu maçlarla dünya klasmanında bir boksör olduğunu gösterdi. Aslında otoritelerin gözünde kazanmış olduğu bir maç rakibe verildi. Amerika'dasın, hakem Amerikalı, seyirciler Amerikalı orada ancak nakavt edersen maçı alırsın. Selçuk Aydın'ın antrenman şartlarının çok daha farklı olması gerek. Dünya şampiyonu olan şahıs Tyson'ın adamlarıyla antrenman yaparken, sen Trabzon'da antrenman yaparsan bu iş böyle olur. Burada menajerin de çok büyük eksiklikleri var. Dünya şampiyonasında bir maça çıkıyorsan dünya klasmanındaki mekanlarda, dünya klasmanındaki dövüşçülerle antrenmanını yapmalısın. Başka türlü hiçbir şansın yok. Fakat tekrar belirteyim, Selçuk Aydın'ın Amerika'da hakkını yediler. Aldığı bir maçı vermediler" cevabını verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Selçuk Aydın Fırat Arslan Almanya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title