Haberler

Akdeniz Oyunları'na Doğru

Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu."İlk hedef finalde yer almak".

- Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu:

"İlk hedef finalde yer almak"

Eyüboğlu, 20-30 Haziran'da Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları ile ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, altın madalya kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Öncelikli hedeflerinin finale kadar çıkabilmek olduğunu anlatan Eyüboğlu, "Bayan takımında Yeliz Özel'in sakatlığı var. Oyunlara yetişemeyecek gibi görünüyor. Erkekler ve bayanlarda kadroları gençleştirdik. Aday olduğumuz 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yer alabilecek iyi bir kadro yetiştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Akdeniz Oyunları'nın, 2016 ve sonrasında da 2020 olimpiyatları için hazırladıkları kadroları test etmek, genç oyunculara tecrübe kazandırmak için çok iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Eyüboğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oyunlarda madalya sözü veremiyorum çünkü yaptığımız şey spor, kazanmak da kaybetmek de var. İyi bir sonuç almak için elimizden geleni yapacağız. Hdefimiz final maçı oynamaktır. Elbette altın madalya kazanmayı çok istiyoruz."

Antrenörlerin görüşleri-

A Milli Erkek Hentbol Takımı Teknik Direktörü Adnan Öztürk, oyunlarda ilk hedeflerinin yarı final oynamak olduğunu ifade etti.

Akdeniz Oyunları'nda madalya almak istediklerini kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

"Genç bir kadroya sahibiz. İki yıldır yoğun bir maç trafiği yaşıyoruz. Disiplinli bir takım oluşturduk. Önemli takımlarla maçlar yapıyoruz. Akdeniz Oyunları öncesi Tunus ile hazırlık maçı yapacağız. Ardından Norveç ve Fransa gibi çok güçlü iki takımlarla 2014 Avrupa Hentbol Şampiyonası grup eleme maçları oynayacağız. Bu maçlar Akdeniz oyunları öncesi bizim için önemli."

A Milli Bayan Hentbol Takımı Teknik Direktörü Hikmet Vurgun ise "Oyunlarda ilk hedefimiz gruptan çıkmak" dedi.

Gruptan çıktıktan sonra yarı finale kadar yükselmek istediklerini ifade eden Vurgun, "Kürsüde yer almak istiyoruz. Madalya kazanma arzusundayız. Bu doğrultuda 25 gündür kamptayız. Kısa bir aranın ardından tekrar kampımız Adana'da devam edecek. Sporcularımıza emekleri için teşekkür ediyorum. Umarım her şey planladığımız gibi olur" diye konuştu.

A Milli Bayan Hentbol Takımı kadrosu:

Selma Pekmutlu Akgül (Çankaya Belediyesi Anka Spor), Derya Tınkaoğlu (Çankaya Belediyesi Anka Spor), Şenay Özel (Çankaya Belediyesi Anka Spor), Çiğdem Özcan (İstanbul Maltepe Belediyesi (GSK), Fatma Akgün (İstanbul Maltepe Belediyesi GSK), Yasemin Şahin (Üsküdar Belediyesi), Çağla Yılmaz (Üsküdar Belediyesi), Yeliz Yılmaz (Üsküdar Belediyesi), Betül Yılmaz (Üsküdar Belediyesi), Serpil Çapar (Üsküdar Belediyesi), Esin Sağdıç (İzmir Büyükşehir Belediyesi), Aslı İskit (İzmir Büyükşehir Belediyesi), Seda Yörükler (İzmir Büyükşehir Belediyesi), Serpil İskenderoğlu (Antalya Muratpaşa Belediyesi), Nur Ceren Akgün (Antalya Muratpaşa Belediyesi), Diğdem Hoşgör (Antalya Muratpaşa Belediyesi), Perihan Topaloğlu (Antalya Muratpaşa Belediyesi), Fatma Ay (Antalya Muratpaşa Belediyesi), Kübra Şen (Antalya Muratpaşa Belediyesi), Neslihan Yakupoğlu (Rize Ardeşen GSK)

A Milli Erkek Hentbol Takımı kadrosu:

Taner Öymen (Ankara İl Özel İdare), Tuğrul Ruhi Bulduk (Ankara İl Özel İdare), Can Çelebi (Ankara İl Özel İdare), İdris Tan (Ankara İl Özel İdare), Alican Göçmen (Ankara İl Özel İdare), Yunus Özmusul (Ankara İl Özel İdare), Hüseyin Pamuk (Ankara İl Özel İdare), Alp Eren Pektaş (Çankaya Belediyesi Anka Spor), Durmuş Mutlu (Çankaya Belediyesi Anka Spor), Coşkun Göktepe (Çankaya Belediyesi Anka Spor), Emre Öz (Çankaya Belediyesi Anka Spor), Uğur Erceylan (Maliye Milli Piyango), Tuğberk Çatkın (Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor), Onur Ersin (Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor), Taner Günay (Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor), Şenol Boyer (Beşiktaş), Ramazan Döne (Beşiktaş), Ömer Ozan Arifoğlu (Beşiktaş), Ercan Aşıkoğlu (Beşiktaş), Tolga Özbahar (Beşiktaş), Gökhan Örnek (Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor). - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Çankaya Belediyesi Yeliz Özel Antalya Akdeniz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title