Haberler

11. Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nın Tanıtımı Yapıldı

11.Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası ve Len Kupası'nın 3.Ayak müsabakaları Cuma günü Darıca'da gerçekleşecek.21 ülkenin katıldığı, 58 bayan ve 57 erkek sporcu ile gerçekleşecek olan 11.Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın 3.Ayak...

11. Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası ve Len Kupası'nın 3. Ayak müsabakaları Cuma günü Darıca'da gerçekleşecek.

21 ülkenin katıldığı, 58 bayan ve 57 erkek sporcu ile gerçekleşecek olan 11. Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın 3. Ayak müsabakaları 26-28 Temmuz tarihlerinde Kocaeli'nin Darıca ilçesinde gerçekleşecek. Müsabakalar öncesinde Darıca Basın İlan Kurumu Sosyal Tesisleri'nde yapılan basın toplantısında, şampiyonanın tanıtımı yapıldı. Toplantıya, şampiyonanın ev sahibi olarak Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan ve İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, birçok idareci ve basın mensupları katıldı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Spora her anlamda yerel yönetimler olarak destek veriyoruz" diyerek, "Darıca'da gerçekleştireceğimiz gençler avrupa açık deniz yüzme şampiyonası Len Cup yapılacağı güzel bir ortamdayız. Darıca toplamda 24 metrekarelik bir alana sahip ve üç tarafı denizle çevrili. Denizlerimizin temizlenmesiyle birlikte böyle bir organizasyonun Darıca'ya verilmiş olmasından dolayı, başta federasyona ve ilgili kurumlara çok teşekkür ediyorum. Toplam 21 ülkeden sporcumuzu ağırlayacağız. Biz de spora her anlamda yerel yönetimler olarak destek veriyoruz. Sporcular yetiştirme adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Büyüklerimizden, sayın bakanımızdan destek bekliyoruz. Birlikte yapacağımız çalışmalarla bölgemizde önemli spor aktivitelerinin yapılabileceği tesisleri kazandırmamız gerekiyor. Olimpiyatlara hazır hale gelmemiz lazım. Başbakanımız bunu çok istiyor. Böyle organizasyonlarla olimpiyat da katkımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan ise, "Bu organizasyonların en iyisini biz yapıyoruz" diyerek şunları ifade etti:

"Bu şampiyonaya gelirken Darıca'yı tanımıyordum, çok güzel bir beldemiz, şaşırdım. Siyasi idarenin ve belediyelerin destekten dolayı çok mutluyuz. Gerçekten belediyelerimiz bize bu şekilde destek vermese, biz bu şampiyonaları yapamayız. Bu organizasyon 5-6 farklı yerde Len Cup adı altında gerçekleştiriliyor. Ben inanıyorum ki, bu organizasyonların en iyisini biz yapıyoruz. Yabancı basın ve idarecilere göstermiş olduğumuz misafirperverliğin biz yurt dışında böylesini görmüyoruz. Bunun sebebi siyasi idarenin bize vermiş olduğu destektir. Türk yüzmesi adına, Open Water adına büyük gelişmeler elde ettik. 5-6 sporcumuz varken, şuan yüzlerce sporcumuz oluyor bu yarışmalara katılarak. Uluslararası anlamda çok büyük başarımız yok ama belediyelerimizin verdiği destek ile organizasyon yönünden olsun, sporcular yönünden olsun artık Avrupa Len Cup, olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında, Türkiye'nin de yer alacağı inancındayım. Avrupa Len Cup yarışmasının 11.'si ve 16.'sı burada yapılıyor. Burada 17, 15, 16 yaş grup yüzücüler yüzüyor. Ayrıca 3 kişiden oluşan takım yarışları yapılacak. 21 ülkeden 58 bayan ve 57 erkek sporcu, 45 idareci ve antrenör olmak üzere 171 kişi katılacak. Türk yüzmesinin gelişimi için yapılan bu çalışmalardan ve desteklerden sonra başarıyı elde etmemek mümkün değil."

Şampiyonanın birinci ayağı İsrail, ikinci ayağı ise Macaristan'da yapılırken, Cuma günü başlayacak Darıca'daki üçüncü ayak müsabakalarıyla şampiyona devam edecek. 5 ayaktan oluşan şampiyonanın finali ise Almanya'da yapılacak. Her ayak yarışında ilk üç sıraya giren sporcular para ödülü ve puan alıyor ayrıca, final yarışı sonucu en fazla puan alan oyuncu şampiyon ilan ediliyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Darıca Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title