Haberler

Sp İl Başkanı Faik Çalık'tan Akil İnsanlar Heyeti Tepkisi

Güncelleme:

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık düzenlediği basın toplantısında, "Akil insanlar heyetinin açıklanması aslında oynanan tiyatro sinema filmi haline dönüşmüş ve işin ciddiyetten uzak bir şekilde ele alındığını göstermiştir."...

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık düzenlediği basın toplantısında, "Akil insanlar heyetinin açıklanması aslında oynanan tiyatro sinema filmi haline dönüşmüş ve işin ciddiyetten uzak bir şekilde ele alındığını göstermiştir." İfadelerini kullanarak süreçle ilgili eleştirilerde bulundu.

Akil insanlar heyetinin AK Partiye yakın insanlardan oluştuğunu da belirten Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, heyetin göreve başlamadan tepki topladığını ileri sürdü. Çalık, "63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti, daha göreve başlamadan Türkiye'yi böldü. Millet Akil insanlar listesini gerçekçi bulmadı" dedi.

Çoğunlukla iktidar partisine yakınlığıyla bilinen kesimlerden seçilen isimler olduğunu belirten Çalık, "Kimler yok ki! Lale Mansur, Kadir İnanır, Yılmaz Erdoğan, Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay gibi kişiler listede yer alıyor ve millet soruyor iyi de listedeFatih Ürek, Mehmet Ali Erbil, Bülent Ersoy niçin yer almadı? Bizler bu sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi ve sonuç alınması için heyete toplumun temel dinamiklerini koruyacak olan kanaat önderlerinin katılması gerektiğini belirtiyoruz. Toplumda bir karşılığı olmayan şarkıcı ve artistlerinde içinde bulunduğu bir topluluğun sadece senaristin hazırladığı filmi oynayacağını bir şeyler yapıyormuş görüntüsünden öteye gitmeyeceğini bilmek heyetin tam olarak nasıl bir misyon üstleneceğinin bilinmesi gerekir. Akil İnsanlar Heyeti hakkında şu ifadeleri kullanmak doğru olur; Heyet, Türkiye'yi şimdiden böldü. Herkesin kafası karışık. Bir araya gelseler anlaşamayacak olan bu isimler Türkiye'nin hangi derdine derman olacak merak ediyorum.

Açık ve kesin bir dille belirtelim ki biz, Saadet Partisi olarak akan kanın durması, bin yıllık kardeşlik hukukunun yeniden tesisi için her türlü desteği vermeye hazırız ve veriyoruz. Çünkü bizim, bu ülkede, haksız yere bir serçenin bile vurulmasına gönlümüz razı olmaz. Otuz yıldan bu yana ülkemizi kan gölüne çeviren, binlerce ocağı söndüren terör belası iki temel anlayıştan birine dayanılarak çözülecektir. Terörü oluşturan ve doğuran ana sebep resmi ideolojinin dayandığı yanlış Laiklik uygulamasıdır. Terörün, ülkemizdeki uygulanış biçimiyle laik temele dayanılarak çözülmesi mümkün değildir 30 yıllık uygulamada bunu göstermiştir. Çözüm için lazım olan İslami temele gelince, endişemiz odur ki, bütünüyle Batı yörüngesine girmiş olan mevcut iktidarın, terörü çözmek için İslami temele dayanmaya cesaret edemeyeceğidir. Kaldı ki İslami temeli PKK da kabul etmeyecektir. Bu yüzden barışın başka bir bahara kalacağından, silah bırakma çağrılarının 8. ateşkes olarak anılacağından endişe ediyoruz." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Erzurum Sp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title