Haberler

Son dakika: Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten küstah açıklama: Türkiye tehdit politikasından vazgeçmeli

Güncelleme:

Son dakika: Doğu Akdeniz'de gerilimi artıran Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten Türkiye açıklaması geldi. Miçotakis, "Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli" dedi.

Yunaistan Başbakanı Miçotakis Doğu Akdeniz'de yükselen Yunanistan - Türkiye gerilimiyle ilgili açıklama yaptı. Miçotakis bugün katıldığı bir toplantıda Doğu Akdeniz'de gerginliğin azalması ve Yunanistan - Türkiye arasında diyalog görüşmelerinin başlaması için Türkiye'nin tehditlerinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

NATO DEVREYE GİRDİ

Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile süren gerginlikle ilgili dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye ve Yunanistan Doğu Akdeniz'de çatışmayı önlemek için teknik görüşme yapacak" açıklamasını yapmıştı.

DIŞİŞLERİ "DİYALOĞA HAZIRIZ" MESAJI VERDİ

Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin Yunanistan ile ön koşulsuz diyaloğa hazır olduğu belirtmiş, "Yunanistan'ın NATO Genel Sekreteri'nin bu inisiyatifine destek vermesini bekliyoruz" ifadelerine yer vermişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu sözler kullanılmıştı: "Ülkemiz tarafından da desteklenen bu inisiyatif Genel Sekreterin bugün açıkladığı üzere, iki ülke arasında NATO bünyesinde askeri - teknik nitelikteki görüşmelerin başlatılmasına matuftur. Ayrıştırma (de-confliction) odaklı bu görüşmeler, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili meselelerin çözümüne değil, esasen iki ülke askeri makamları arasında evvelce ikili düzeyde de ele alınan düzenlemelerle alakalıdır. Yunanistan'ın NATO Genel Sekreteri'nin bu inisiyatifine destek vermesini bekliyoruz. Diğer taraftan, ülkemizin Yunanistan ile aramızdaki tüm meselelere, uluslararası hukuk çerçevesinde, adil ve hakkaniyete uygun kalıcı çözümler bulunması için, ön koşulsuz olarak diyaloğa hazır olduğunu bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isteriz."

YUNAN MEDYASI, TEKNİK GÖRÜŞME HABERİNİ YALANLAMIŞTI

Yunan Kathimerini gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açıkladığı "Türkiye ve Yunanistan Doğu Akdeniz'de çatışmayı önlemek için teknik görüşme yapacak" kararının Atina hükümeti tarafından yalanlandığı belirtilmişti. Aynı kaynak, gerilimin azalmasını şu sözlerle mümkün kılmıştı: "Stoltenberg'in gerilimi azaltmak için NATO içerisinde mekanizmalar kurulması niyetini dikkate alıyoruz. Ancak gerilimin azaltılması ancak tüm Türk gemilerinin Yunan kıta sahanlığından derhal çekilmesiyle mümkün"

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Doğu Akdeniz Yunanistan Türkiye Dünya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (122)

Kuzey:

Askerden kaçanlar askerliğini bedelli yapanlar burda Savaş naraları atıyor Savaş çıksa delillere saklanacak hepsi

11
16
yanıtYanıtla
Zalım:

Sen hangi devlete karşı savaştın. Ya da askerde kaç düşman vurdun

yanıt6
yanıt3
Alp:

Merak etme sen önce ordayız,biz doğuştan Askeriz

yanıt5
yanıt2
angaralı0606:

genelleme yapma istersen

yanıt6
yanıt1
Misafir:

Ben bedelli yaptım dostum ama devletim çağırırsa giderim abartma istersen

yanıt6
yanıt1
Artia:

Sen 4 sene yaptin herhalde kocum git kumunda oyna hadi

yanıt5
yanıt1
kara:

sayın cumhur başkanım neyi bekliyoruz şunları ezelim geçelim artık

15
6
yanıtYanıtla
TÜRK:

Lan oğlum akıllı ol bu haçlılar seni kullanıyor ilk bir kaç gün yanında olurlar iş zora girdimi hepsi kaçar gider. Sen hiç tarih okumuyonmu tarihinden ders çıkartmıyonmu, çapayla dirgenle hepinizi kovmadıkmı en güçsüz dönemde, bak git yunan da bizim olur akıllı ol elindeki 8-10 milyonluk yunandan olma gaza gelme

14
6
yanıtYanıtla
YOĞURTÇU:

BENCE ARTIK TÜRKİYEM''İN BU KONU HAKKINDA ILIMLI AÇIKLAMALARI BIRAKMASI LAZIM, BİZ ORADAYIZ SIKIYORSA GELİN DEYİP BEKLEYELİM, BU KORKAKLARDAN DAHA SES SOLUK ÇIKMAZ EMİN OLUN. . .

17
3
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

KARDEŞİME KATILIYORUM. BUNLAR YILLARDAN MEYDANI BOŞ BULDULAR. BUNLARA HADLERİNİ BİLDİRME VAKTİ GELMİŞTİR

yanıt3
yanıt0
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title