Haberler

Son Dakika: Türkiye'de 28 Ocak günü koronavirüs nedeniyle 129 kişi vefat etti, 7 bin 279 yeni vaka tespit edildi

Güncelleme:

Son dakika: Ülkemizdeki koronavirüs vaka sayıları düne göre düştü. 28 Ocak tarihinde açıklanan 24 saatlik verilere göre; 670'i semptomatik olmak üzere 7 bin 279 yeni vaka tespit edildi. Bugün 129 kişi hayatını kaybederken, vefat sayısı 19 Kasım'dan bu yana ilk defa 130'un altına düştü.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 28 Ocak'ta açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 670'i semptomatik olmak üzere toplam 7 bin 279 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 129 olarak kayıtlara geçti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bin 605'e, toplam vaka sayısı ise 2 milyon 457 bin 118'e yükseldi.

Son Dakika: Türkiye'de 28 Ocak günü koronavirüs nedeniyle 129 kişi vefat etti, 7 bin 279 yeni vaka tespit edildi

BUGÜNKÜ İYİLEŞEN SAYISI 8 BİNİ GEÇTİ

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 8 bin 902 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 2 milyon 340 bin 216'ya yükseldi. Toplam test sayısı 29 milyon 181 bin 125'e, ağır hasta sayısı ise bin 751'e düştü. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 4,7 oldu.

VEFAT SAYISI 70 GÜN SONRA İLK KEZ 130'UN ALTINA DÜŞTÜ

Vefat sayısında düşüş devam ederken, verilerde 70 gün sonra bir ilk yaşandı. 19 Kasım'da vefat edenlerin sayısı 123 olarak açıklanırken, o tarihten bugüne kadar ilk kez vefat sayısı 130'un altına düştü.

"DURUMUN CİDDİYETİNİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Vaka sayılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Koca, "Bugün tespit edilen vaka sayısı 7.279 kişi. Durumun ciddiyetini görmezden gelemeyiz. Aşı programının selameti açısından da tedbirlere ve kısıtlamalara uymalıyız. Büyük emek ve zahmetlerle elde ettiğimiz kontrolü riske atmamalıyız." uyarısını yaptı.

DÜN 132 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle dün 132 kişinin hayatını kaybettiğini, 675 yeni hastayla birlikte toplam 7 bin 489 vakanın tespit edildiğini ve 8 bin 803 kişinin sağlığına kavuştuğunu duyurmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Türkiye Haberler Son Dakika

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (14)

narin:

132 can daha yitirdik hem de artık aşı gibi bir çare varken. En hızlı şekilde aşılanma yapılmalı ve toplumda etkileşimi arttıracak tüm eylemlerden kaçınılmalıdır. örnek: uzaktan eğitim gibi bir çözüm varken durduk yere can kaybına neden olacak yüz yüze eğitime geçilmemesi gibi. tüm alanlarda online çözümler tercih edilmeldir. sağlık en önemli husustur.

20
2
yanıtYanıtla
Henis Öztürk:

Tamam

yanıt0
yanıt0
taner:

en az 60 milyon doz aşı uygulanmadan asla taviz vermemeliyiz önlemlerden. okullar falan zaten aşı olmadığından açılamaz çünkü bile bile öğretmenleri ve öğrenci ailelerini kimse ölüme göndermek istemez.

10
4
yanıtYanıtla
Zafer:

Hala sayı çok yüksek bitecek gibi gözükmüyor.Daha sert tedbirler alınmalıdır.

6
5
yanıtYanıtla
Hakkı:

eğer yüz yüze eğitime geçme hatası tekrarlanırsa yine 32. 000''li sayıları buluruz. Aşılama hız kesmeden devam etmelidir ve önlemler aynı kararlılıkla uygulanmalıdır. Çünkü telefisi olmayan tek şey ölümdür ve ölüm gerçektir.

5
2
yanıtYanıtla
Gözlem:

VAHİM ARTIŞINIZA NE OLDU. ? Dün yazdığın haber başlığını okuyun ve utanın. . ! Son üç gündür olan dalgalanma vahim idiyse, uyduruk yorumlarınız çok daha vahimdi. Bak ne oldu şimdi. ? Bu güne kadar yaptığı yanlış nedeniyle, özür beyan eden birine hiç rastlamadım. Bugün Aktif hasta sayısı -1. 752 Kişi daha AZALDI. . ! Bugünkü rakamlar da geriye gitmez. Vefat edenleri geri getirebilir misin. ?

2
1
yanıtYanıtla
EFEDAYI:

Bize gerekli olan 80x2=160 milyon doz aşı . Öyle 2-3 milyon dozla bu iş olmaz. Para halk için harcanmalı müteahhitleri zengin etmek için değil. . .

1
2
yanıtYanıtla
Bkr:

Ben buna inanmıyorum

1
1
yanıtYanıtla
ADAM:

Normal vaka sayıları dalgalı olur zaten. Siz inanıyor muydunuz ki günde 998 999 997 gidebileceğine

1
1
yanıtYanıtla
Miro:

Özel okulların önünden geçin sözde yarıyıl tatili araç parkedecek yer yok.özel kurslar dolu.yasak saatinde 18 yaş altı markette .meb dykları açtı geçen hafta.Herkes misafirliğe gidiyor bize bile gelmek için kaç kişi telefon etti reddettik diye küserler var.Ve bir haftadır vakalar yine yükseliyor.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title