Haberler

Son Dakika! Sağlık Bakanı Koca: Salgın tüm Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiş durumda

Güncelleme:

Son dakika! Koronavirüsle mücadele kapsamında toplantılar yapmak üzere Bursa'ya giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Salgın tüm Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs mücadelesinde sağlık ekipleriyle bir gün geçirmek üzere Bursa'ya geldi ve salgının seyrine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın son dakika açıklamalarından öne çıkanlar;

"Bir çalışma gününü burada geçirmek üzere birlikteyiz. Bilindiği gibi bu çalışma sadece hasta tedavi ederek başarıya ulaşmaz. Önce durum değerlendirmemizi yaptık.

"ŞEHİRLERİMİZİ DOLAŞIP ÇAĞRILARIMIZI TEKRARLIYORUZ"

Şehirlerimizi dolaşıp çağrılarımızı tekrarlıyoruz. Tedbirlere uyun. Tedbirlere uymazsak başarıyı yakalamamız gecikebilir. Burada şehir hastanesini de inceleyecek ve burada çalışacağız. Ardından Balıkesir'e de gideceğiz.

"GEREKLİ BİLGİLERİ AKŞAM PAYLAŞACAĞIZ"

Son durumu öğrenmek isteyen yurttaşlarımız için de gerekli bilgileri akşam yapacağımız açıklamalarda paylaşacağız. Şimdiden dikkat çekmek istiyorum. Koronavirüs salgını Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiştir.

"İL BAZINDA AYRI AYRI TOPLANTI YAPACAĞIZ"

3 milyonu aşkın nüfusuyla Bursa, Kovid-19'a karşı verdiğimiz savaşın merkezlerinden biridir. Sosyal hareketliliği ve diğer şehirlerle yoğun ilişkileri önemini daha artırıyor. Burada kazanacağımız başarı, Bursa ile sınırlı kalmayacak, tüm ülkeyi olumlu yönde etkileyecektir. Ziyaretlerimize yoğun bir program sığdırdık. Bu açıklamanın ardından Bursa Şehir Hastanemizi ziyaret edeceğim. Daha sonra Bursa'dan başlayarak Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova İl Sağlık Müdürlerimiz, hastane başhekimlerimiz, sahada görevli koordinatörlerimizle il bazında ayrı ayrı toplantı yapacağız.

"5 GÜN İSTANBUL'DA OLACAĞIM"

Buradan İstanbul'a da seslenmek istiyorum. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ını bulmuş durumda. Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da olacağım.

"İBB BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPMAYI PLANLIYORUM"

İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bilim Kurulu toplantısını da İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bugün denetimler, günlük hayat düzeni ve toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştırıcı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Sağlık çalışanlarımız, her gün fedakarlığın yeni bir örneğini gösteriyor. Onların hastaları iyileştirmek için gösterdiği çabayı, bizler de tedbirlere uymak için gösterelim"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Türkiye Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (92)

Corona:

Siz okullari açin hastanelerin bahçesi savaş varmış gibi hastalarla dolsun taşsın.Hiç bir can ekonomiden ve paradan önemli değildir sayın siyasiler unutmayın

27
7
yanıtYanıtla
MEHMET:

ÜLKE İŞLERİNDEN ANLAMADIGIN COK BELLİ CORONA KARDESIM

yanıt1
yanıt8
Makbule:

iste kendin diyorsun bak canim bizi neye sayiyorlar Bunlar icin sadece PARA insan cani ilgilendirmiyor Koltukdan ineceklerinden Korkuyorlar Mi allahim insallah sen bu halka akil fikir verirsin de INDIRIRLER ONLARI YETER Ben bir Dul emekli olarak bazi günler AC KALIYORUM adamin biri 1100 odasi var halen gözac

yanıt3
yanıt1
Fatih:

Okulları açmanın acı sonuçları. Uzaktan eğitimle devam edilmesi gerektiğini tüm uzmanlar söyledi. Ama dinlemediniz.

18
7
yanıtYanıtla
doğrusu:

Fatih bey uzmanların bir kısmı açılsın, bir kısmı açılmasın diyor. Böyle bir ikilemde devlet her durumda zorda kalmayacak mı?

yanıt3
yanıt4
Ersin Polat:

Şu an bütün dünya katı önlemler almaya başladı. Peki siz neyi bekliyorsunuz sayın bakan! Okulların açılması resmen pik yaptırdı! Neden bunu görmüyorsunuz? Neden uzaktan eğitime geçip toplumdaki teması en aza indirmeye çalışmıyorsunuz. Bizim canımız da sizinki kadar değerlidir.

20
4
yanıtYanıtla
Dolap:

neyi bekliyorsunuz o zaman sıkı tedbirler için neyiiiiiiii???????

22
1
yanıtYanıtla
kilit:

sıkı diyorsun ama bu ülkenin ekonomiside var sonra neden ekonomi düşüyor diyede bakanı işinden etmeyin!!

yanıt3
yanıt7
.:

Herhangi bir bakan yada cumhurbaskanin bilmem kaçıncı derece yakını Hastalığa yakalanırsa o zaman yapacaklardır merak etmeyin

yanıt9
yanıt2
Lale:

o zaman adama demezler mi; ne demeye okulları açıyorsunuz diye? bir söylediğiniz öbürünü tutmuyor sayın bakan! derhal en ciddi ve sıkı tedbirler alınmalı ve okullar da ertelenmelidir ya da evden devam etmeli. yoksa tüm ülke virüs yüzünden felç olacak ve iyi/kötü devam eden işleyiş de iyice rayından çıkacak.

17
6
yanıtYanıtla
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title