Haberler

Ezgi Mola, çocuklar için açılan İhmal ve İstismarı Önleme Merkezin'in açılışında duygusal anlar yaşadı

Güncelleme:

Yıllar önce 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayan öğretmene Saadet Özkan, İzmir'de İstismarı Önleme Merkezi açtı. Açılışa katılan Ezgi Mola ise konuşma yaparken gözyaşlarına hakim olamadı.

6 yıl önce İzmir Menderes'te öğrencilere cinsel istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan, Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ni (UCİM) kurarak ihmal ve istismara karşı mücadelesini sürdürüyor. UCİM olarak Türkiye ve Avrupa'da ilk 'İhmal ve İstismarı Önleme Merkezini, İzmir'in Alsancak semtinde açan Saadet Özkan, açılış töreninde duygulu bir konuşma yaparak hem kendi ağladı, hem de davetlileri ağlattı.

ÇEŞİTLİ ŞEHİRLERDE AÇILMASI PLANLANIYOR

UCİM İhmal ve İstismarı Önleme Merkezinin İzmir'in ardından İstanbul'da ve daha sonra çeşitli şehirlerde açılması planlanıyor. Merkezde, başta çocuklar ve ebeveynler olmak üzere çeşitli meslek gruplarına sahada eğitimler verilecek, ihmal ve istismar üzerine kamu spotları, videolar, kitapçıklar hazırlanacak, internet üzerinden ve sahada bizzat kişilere ulaşılacak. Merkez; özellikle ebeveynler, çocuklar, muhtarlar, avukatlar, doktorlar, sağlık çalışanları ve öğretmenlere eğitimler vererek ihmal ve istismara karşı mücadele verecek. Merkez bünyesinde çok sayıda avukat, doktor ve psikolog görev alacak.

Son Dakika | Saadet Öğretmen ve Ezgi Mola'yı ağlatan açılış

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Açılışta duygusal anlar yaşayan Mola, "Artık birilerin bizi duymasını ve bu çocukların çocuk gibi yaşamaya hakkının olduğunu herkesin öğrenmesini istiyoruz. Caydırıcı düzenlemelerin olması gerektiğini, suçluların güle oynaya mahkeme salonundan çıkmasını değil, en ağır cezaları alması gerektiğini söylüyoruz. Bunun ne kadar ciddi bir suç olduğunun tüm toplumun öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Düzenlemeleri bir an önce görmek istiyoruz ki, bu insanlar bunu yapamasın, korksun. Çocuk sadece, okula gidip oyununu oynayıp evine dönmesi gereken ve sadece koşulsuz sevgi ile büyümesi gereken bir insan. Çocuk, çocukluğunu yaşamalı" diye konuştu.

"KEŞKE ÇOCUKLAR BURAYA OYUN OYNAMAYA GELEBİLSEYDİ"

Konuşmakta güçlük çeken Mola, "Gönül isterdi ki burası bir oyun alanı olsun, çocuklar da sadece özgürce oynamaya gelsin. Keşke eğlenmeye gelebilselerdi. Bir taraftan tabii ki böyle bir gerçek olduğu için o çocuklara faydası olabilsin diye bir merkez kuruluyor ama gönlümden geçen; keşke burası bir oyun alanı olsaydı ve çocuklar da sadece oynamaya gelseydi" sözlerine yer verdi.

Son Dakika | Saadet Öğretmen ve Ezgi Mola'yı ağlatan açılış

Son Dakika | Saadet Öğretmen ve Ezgi Mola'yı ağlatan açılış

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Ezgi Mola İzmir Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (15)

MUSTAFA:

Bravo, kutluyorum. İnsanları insanların zulmünden korumak gerekiyor.

23
1
yanıtYanıtla
Sakaryalı hatun:

İnsanın insana yaptığını hiçbir canlı diğerine yapmaz. ALLAH, kötü insanların şerrinden korusun.

21
1
yanıtYanıtla
Emre can:

Sakaryalı Hatun, hayırlı günler efendim. Yine her zamanki gibi aklı başında yorumlar yazıyorsunuz, yazdıklarınızdan iyi aile terbiyesi almış, kültürlü, nezih bir hanımefendi olduğunuz anlaşılıyor.

yanıt5
yanıt0
Sakaryalı hatun:

Emre can, Teşekkürler. Size de musmutlu günler. ALLAHA emanet olun. :)))

yanıt2
yanıt0
Emre Can:

Teşekkürler, Sizinde gününüz mutlu geçsin, hatta dilerim bütün ömrünüz uzun ve mutlu geçsin.

yanıt1
yanıt0
denk:

herkes agliyor elini cebe atan yok cepte akrep var

9
8
yanıtYanıtla
Sakaryalı hatun:

Her çocuk; güzel bir hayatı, iyi eğitimi hak eder. Aileler bakamayacak ve sahip çıkamayacaksa, lütfen çocuk yapmasınlar. Ziyan oluyorlar sonra... :(

14
0
yanıtYanıtla
KAPATIN:

BU KAYITSIZ KURAN KURSU, YATILI KURSLARA GEÇİT VERİLMESİN. ''''''Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu bir kereden bir şey olmaz'''''' dediği gibi değil. Yavrularımızı koruyamıyoruz. Böyle sapıkların cezası direk ''''İDAMDIR''''

9
1
yanıtYanıtla
burak:

Gözyaşlarına ve samimiyetine inandığım ender ünlülerdendir ezgi mola.

7
1
yanıtYanıtla
Yahya:

Hükümetin umrunda değil çocukların durumu.

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title