Haberler

Son dakika... Pasifik ülkeleri, Çin Yeni Yılı'na Kovid-19 salgınının artması endişesiyle giriyor

Güncelleme:

Pasifik ülkeleri, Çin Yeni Yılı'nı (Bahar Bayramı) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının artması endişesiyle karşılıyor.

Başta Çin olmak üzere Malezya, Tayland, Singapur ve Endonezya gibi bölge ülkelerinde yaşayan Çinliler, geleneksel 12 hayvanlı ay takvimine göre 12 Şubat'ta Fare Yılı'nı geride bırakarak Öküz Yılı'na Kovid-19 kısıtlamalarıyla girecek.

Yeni yıl kutlamalarında salgının artmasından endişe duyan ülkeler, şehirler arası seyahat, aile toplanmaları ve dini etkinliklere ilişkin tedbirlerini artırdı.

Çin'de yeni yıl öncesi bazı kentlerde askıya alınan toplu ulaşım seferlerindeki kısıtlamalar kaldırılsa da geçen yıl 3 milyarı aşan seyahat sayısının salgın nedeniyle bu yıl 1,7 milyar olması bekleniyor.

Hükümet yetkilileri, uçak, hızlı tren ve otobüs gibi toplu ulaşım vasıtalarının yoğun kullanıldığı tatilde, salgın riskinin artması endişesiyle halka seyahate çıkmamaları yönündeki çağrılarını yineliyor.

Ülkenin çeşitli kentlerinde salgına karşı Çin Yeni Yılı kapsamındaki dini etkinlikler iptal edilirken, yolculuğa çıkacak kişilerden de son 7 gün içindeki Kovid-19 testlerinin negatif olması ve gidilen bölgede en az iki hafta kendilerini gözetim altına almaları talep ediliyor.

Endonezya'da kamu ve şirket çalışanlarına izne çıkmayın çağrısı

Endonezya'da Çin Yeni Yılı tatilinde salgınla mücadele kapsamında tapınaklarda kalabalık dini ritüel ve dans gibi etkinliklere kısıtlamalar getirildi.

Yetkililer, salgına karşı kutlamaların evde yapılması ve ev ziyaretlerinin çevrim içi yapılmasının yanı sıra kamu ve özel şirket çalışanlarına seyahate çıkmama çağrısı yapıyor.

Trafik ekipleri de salgınla mücadele kapsamında tatil süresince şehirler arası yollarda kurulacak kontrol noktaları ve dinlenme tesislerinde rastgele Kovid-19 hızlı tanı testi yapacak.

Bu arada maske, hijyen ve mesafe kurallarının uygulanacağı tapınaklarda kalabalıklara izin verilmeyecek.

Malezya'da Çin Yeni Yılı kalabalıksız kutlanacak

Malezya'da etkisini gösteren Kovid-19 salgını nedeniyle, 12 Şubat'ta girilecek 2021 Çin Yeni Yılı'nın kalabalıklarla kutlanmasına izin verilmeyecek.

18 Şubat'a kadar sürecek sokağa çıkma yasağı kapsamında eyaletler arası seyahatler yasak olduğu için Çin Yeni Yılı'nda farklı eyaletlerde aile ziyaretlerinin yapılması da yasak olacak.

Aynı şehirde yaşayan aile üyeleri ise bir evde 15 kişiden fazla kalabalık bulundurmamak şartıyla geleneksel aile buluşmalarını gerçekleştirebilecek.

19 Şubat'a kadar sürecek yeni yıl kutlamaları boyunca tapınak ziyaretleri de sıkı salgın tedbirleri altında, sınırlı sayıda katılımla yapılacak.

Buna göre sabah 06.00 ile 14.00 arasında açık kalmasına müsaade edilen tapınaklarda, tek seansta 30 ziyaretçiden fazla kişinin bulunmasına izin verilmeyecek.

Çin Yeni Yılı ritüellerinden kostümlü aslan dansı, Chingay gösterisi ve diğer sahne performansları da bu yıl yapılmayacak.

Singapur

Yeni yıl tatilinde ev sahiplerinin, bir günde 8'den fazla misafir kabul etmemesini isteyen Singapurlu yetkililer, bir günde de en fazla 2 ev ziyareti yapılması çağrısında bulundu.

Restoran ve kafelerde müşteri kapasitesi sınırlandırılırken, işletme sahipleri ve halktan sağlık protokollerine riayet etmeleri istendi.

Tayland'da da salgının artması endişesiyle aile toplanmalarında sağlık kurallarına uyulması çağrısı yapılırken, Sağlık Bakanlığı yetkilileri fiziksel temastan kaçınmak amacıyla ailelerin görüntülü görüşmeleri tercih etmesini istiyor.

Güney Kore'de ise yarın başlayacak yeni yıl tatilinde virüsün yayılmasını engellemek amacıyla özellikle restoran ve kafelerde sağlık kurallarına uyulması tavsiye edildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çin Halk Cumhuriyeti Bahar Bayramı Malezya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title