Haberler

Son Dakika: İzmir'deki depremde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklandı

Güncelleme:

Son dakika: İzmir'deki 114 kişinin öldüğü depremde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan ve aralarında müteahhitlerin de bulunduğu 9 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6.6 büyülüğündeki depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan ve ağır hasar görerek ölüm ve yaralanmalara sebebiyet veren binalarla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 3 müteahhit, 4 fenni sorumlu, 1 market sahibi ve 1 yapı market sahibi olmak üzere 9 kişi gözaltına alınmıştı.

TUTUKLANDILAR

Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A ile fenni mesul O.A., Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki market yapı sahibi M.Y. ile Yılmaz Erbek Apartmanı fenni mesulü N.B., Emrah Apartmanı fenni mesulü T.A., Doğanlar Apartmanı müteahhidi Ç.D. ve Rıza Bey Apartmanı müteahhidi H.H.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cumhuriyet Sitesi B ve C Bloklarının fenni mesulü E.İ., ile Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki market sahibi R.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"O ZAMANIN ŞARTLARINA GÖRE İNŞAATI YAPTIK" DEMİŞLERDİ

Şüpheli müteahhitlerin ifadesinde, "Biz o zamanın şartlarına göre inşaatı yaptık. Eksik ya da yanlış malzeme kullanmadık" dedikleri öne sürüldü. Kolonu kestiği iddia edilen market sahibinin ifadesinde ise kolonları kesmesinin söz konusu olmadığı, 2002 yılında kiraya verdiklerini, 100'ün üzerinde gayrimenkulünün olduğunu, böyle bir şeyle uğraşmayacağını söylediği öğrenildi.

"KOLONLARI KAYDIRANLAR SORUMLUDUR" DİYE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A. ise, adliyeye götürüldüğü esnada, "Ben Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidiyim. Bizim bir suçumuz yok. Kolonları kaydıranlar sorumludur" diye açıklama yaptı.

NE OLMUŞTU?

Depremde yıkılan ve ağır hasarlı olan binaları yapanlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Soruşturma kapsamında, 2 Kasım'da Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A ile fenni mesul O.A, Cumhuriyet Sitesi B ve C blokların fenni mesulü E.İ, Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki market sahibi R.Y, market yapı sahibi M.Y. ile Yılmaz Erbek Apartmanı fenni mesulü N.B, Emrah Apartmanı fenni mesulü T.A, Doğanlar Apartmanı müteahhidi Ç.D. ile Rıza Bey Apartmanı müteahhidi H.H.Ö. gözaltına alınmıştı.

Gözaltı kararı verilen 2 şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet İzmir Güncel Haberler Son Dakika

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500

Yorumlar (78)

Barış Astar:

Yıllardır CHP li belediyeler tarafından yönetilen İzmir de .... Olur böyle şeyler

7
13
yanıtYanıtla
SAVAŞ ASMAZ:

mantık yok be adaş. Elazığ da ne oldu

yanıt2
yanıt1
barış ikna oldum.:

Akp olunca yıkılmayacaksa ? Garantin varsa AKP oy verelim. ama eğer yıkılırsa

yanıt0
yanıt0
İş olsun:

Bırakın bu işleri , detaya inin biraz detaya şeytan ayrıntıda gizlidir.yapacağınız tek şey ruhsat dosyasını belediyenin tozlu raflarından indirtip ,zemin etüd raporu ,statik proje,mimari proje, projeye aykırılık varmı , iskan almaya engel bi durum varken kim nasıl iskan vermiş bunlara bakın gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten .en azından bundan sonra yanacak canların sönecek ocakların vebalini almamış olursunuz!

18
0
yanıtYanıtla
caner:

şu dünyada iki kişiye hiç güvenemiyorum. 1-mütahhit 2-galerici

15
2
yanıtYanıtla
OSMAN:

BİRDE EMLAKÇI DOSTUM

yanıt2
yanıt0
Hacı:

Ülkenin başında 18 senedir Ak Parti var sorumlu sadece CHP li belediyeler mi bunları denetlemesi gereken Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hiç payı yokmu bırakın bu dar kafa zihniyetini başarı olursa biz yaptık başarısızlıkta başkalarına suçu atalım biz kurtulalım yok öyle.

7
9
yanıtYanıtla
vtd:

bildigin bidon kafalısın

yanıt1
yanıt0
HACI CEVAP:

Geniş kafalı zihniyetli kardeşim, Kafan çok genişlemiş. Hiç inşaat yapmadığından bilmiyorsun. Belediye arazileri imara açar, kaç kat yapılacağına belediye karar verir. İnşaat iznini belediye verir, İnşaatlar denetleme firmaları tarafından denetlenir. (Eskiden belediye denetlerdi. Bu binalar belediyenin denetimindeydi. ) vs. vs.

yanıt0
yanıt0
Ayça:

Lütfen bunları denetleyenlere izin verenlere belediye başkanlarınada hesap sorulsun bundan sonrakilere örnek olsun. Onlarda bunlar kadar suçlu, herkes görevini doğru yapsın..

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title