Haberler

Yolcu kadını "Sana ev açarım" diye taciz eden şoförün savunması pes dedirtti: Cinsel bir amacım olmadı

Güncelleme:

Topkapı'ya gitmek için minibüse binen Özbek kadını aracından indirmeyerek telefon numarasını istediği öne sürülen minibüs şoförünün yargılanmasına başlandı. Kendisine iftira atıldığını savunan minibüs şoförü, "Kesinlikle cinsel bir amacım olmadı" derken Özbekistanlı Nodira M. ise şikayetini yineleyerek şahsın "Sana ev açarım" dediğini söyledi.

Duruşmada savunma yapan sanık İzzet A, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Müşteki benim aracıma bindi. Ayakta 10 yolcu vardı. Son durağa geldiğimizde araçta kimse yoktu. Kendisi de baktığım kadarıyla telefonla oynuyordu. Ben, 'Burası son durak abla.' deyince, bana 'Topkapı'ya gidecektim.' dedi. Ben de kendisine 'Burası son durak, Topkapı'ya gitmez.' dedim. Onu Esenler'den gelen dolmuşa bindirdim. Kendisi bana kaybolmak istemediğini söyledi ve 'Numaramı size vereyim, siz de bana numaranızı verirseniz, yol tarif edebilirsiniz' dedi." şeklinde konuştu.

"TELEFON NUMARASINI VERMESİ İÇİN ZORLAMADIM"

Üzerine iftira atıldığını savunan sanık İzzet A, "Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Kesinlikle cinsel bir amacım olmadı. Minibüsten inmemeye zorlamadım. Telefon numarasını vermesi için zorlamadım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Müşteki Nodira M. de sanıktan şikayetçi olduğunu, olay günü Topkapı'ya gitmek için minibüse bindiğini, Türkiye'de yabancı olduğu için binmeden önce şoföre Topkapı'dan geçip geçmeyeceğini sorduğunu, şoförün de "Geçer." dediğini, minibüs kalabalık olduğu için telefona bakarak yolculuk yaptığını, normalde Topkapı son durak olduğu için etrafa bakmadığını ve en son kalan iki kişi inince etrafına baktığını söyledi.

"BANA TEMİZLİKÇİ LAZIM" DEMİŞ

Vardıkları yerin Topkapı olmadığını gördüğünü, bu durumu şoföre sorunca kendisine "Ben seni başka bir minibüse bindireceğim" dediğini anlatan müşteki, şoförün biraz ilerledikten sonra aracı durduğunu, aracın kapısının kapalı olduğunu ve şoförün kendisine, "Bana temizlikçi lazım" dediğini belirtti.

"SANA EV AÇARIM"

Kadın ayrıca şoför İzzet A'nın kendisine "Sana sahip çıkarım, ev açarım, sana bakarım" sözlerine "Ne diyorsun, ben evliyim. İndir beni" diye karşılık verdiğini söyledi.

Müşteki Nodira M, yaşananları şu şekilde anlattı:

"Şoföre 'Ben tanımadığım kişilerle konuşmuyorum, temizliğe gitmiyorum.' dedim, bana 'O zaman seninle tanışalım, arkadaş olalım.' dedi. Ben de kendisine arkadaş olmak istemediğimi, işimin olduğunu ve kapıyı açması gerektiğini söyledim. Kendisi kapıyı açmadı. Bu sefer de telefon numaramı istedi. Ben vermedim ancak o esnada aklımdan diğer kadın cinayetleri geçti. Çok bağırmayayım, kızdırmayayım, buradan kurtulayım diye düşündüm. Telefonumu verdim. 'Ben seni ne olarak kaydedeceğim.' dedim, bana 'Mehmet taksici' diye yazarsın dedi. Onun dediği gibi yazdım. Sonrasında kapıları açtı ve çıktım. Topkapı'ya gittim. Oradan da eşimin kardeşinin yanına gidip olayı anlattım. Kendisi numarayı alarak, Topkapı son durağa gitmiş, 'Bu kişi kim.' diye sormuş. Oradakiler de 'Bu Mehmet değil, İzzet' demişler."
Mahkeme, dosya kapsamındaki CD'lerin çözümü için bilirkişiye gönderilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında açıklama yapan Nodira M, olay sırasında aklına Özgecan Aslan cinayetinin geldiğini ve korktuğu için tepki göstermeyip bir an önce oradan ayrılmaya çalıştığını söyledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Nodira M'nin 28 Temmuz 2020'de Topkapı'ya gitmek için sanık İzzet A'nın kullandığı minibüse bindiği anlatıldı.

Minibüsle bir süre kendi güzergahında ilerleyen sanığın daha sonra Esenler'deki otogara vardığı ve burada araç içerisinde sadece müştekinin kaldığına yer verilen iddianamede, müştekinin Topkapı'ya gideceğini ve kendisini neden otogara götürdüğünü sorması üzerine sanığın, "Ben seni yanlış anladım, seni yanlış getirdim, yol paranı geri veririm, ben seni geri götürürüm, Topkapı minibüsüne bindiririm." dediği aktarıldı.

Minibüsün hareket etmesi üzerine sanığın müştekiyle konuşmaya çalıştığı belirtilen iddianamede, konuşmadan rahatsız olan müştekinin sanığa minibüsten inmek istediği söylediği kaydedildi. Müşteki Nodira M'nin evli olduğunu söylediği İzzet A'nın ısrarla telefon numarasını istediği ve kapıyı açmayarak müştekinin inmesini engellediği anlatılan iddianamede, telefon numarasını alan sanığın daha sonra müştekiye mesaj gönderdiği belirtildi.

İddianamede, sanık İzzet A'nın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "cinsel taciz" suçlarından 1 yıl 9 aydan 9 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

Cep Telefonu Türkiye 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

BEN EVLİYİM:

DESEN KUSURA BAKMA İSTEMİYORUM DERSEN NE KAYBEDERSİN? ŞİMDİ BU DEVİRDE BİR KADIN EVLİYİM DEMİYOR DİYEMİYOR KIZIN HAYATINDA BİRİ VAR YADA NİŞANLI AMA SÖYLEMİYOR HAYIR BU DURUMU SAVUNMUYORUM AMA ERKEKLER YANİ BEKAR OLANLAR NASIL BİR HAYAT ARKADAŞI BULACAK NASIL EŞ BULACAK AZICIK EMPATİ YAHU ERKEĞİN ZERRE KADAR DEĞERİ OLMAYAN TEK YER TÜRKİYE VESSELAM. . .

7
18
yanıtYanıtla
AP:

tüm yazıyı okusan sen de bir şey kaybetmezsin. . ''Sana sahip çıkarım, ev açarım, sana bakarım'' sözlerine ''Ne diyorsun, ben evliyim. İndir beni'' diye karşılık verdiğini söyledi. '' Ayrıca bir kadının red etme hakkı sadece evli / nişanlı olmasına mı bağlı olacak istediğine evet der istemediğine hayır der, kısacası HAYIR HAYIR dır. . Teklif ettin red cevabını aldın yoluna bakacaksın ısrar etmeyeceksin, ev açmak kapatman yapmak metres tutmak niyetin yoksa, eski usul anana söyle görücü usulü evlendi

yanıt9
yanıt1
ENİS:

HADİ ASLANIM. SEN GELDİĞİN MAĞARAYA GERİ DÖN. BU ŞEHİR HAYATI SENİ BOZMUŞ.

yanıt2
yanıt1
Angel:

Kardeşim önüne gelen adam gel sana ev açayım diyemez. Bu para karşılığı ilişki teklif etmekle eş değerdir. Bu ne hadsizlik? Ben sana ev tutayım sen de bana metreslik et diyor işte. Evlenecek kadın arayan adam adını bile bilmediği kadına gel benim metresim ol demez. Yarın senin karına da biri ev açmayı teklif etse hoş mu göreceksin???

yanıt2
yanıt0
Mine minnoş:

Yalnız bir kadın görürlerse bunların kan akışı yön değişiyor galiba Ne günlere kaldık Hiçmi ders almazlar anlamak mümkün deyil .

13
1
yanıtYanıtla
Benim:

Dogru soyliyorsun

yanıt0
yanıt0
AHLAK:

ARASTIRMALARA GÖRE TÜRK ERKEKLERININ YÜZDE 90 BU DURUMDA OLAN KADINLARA SALDIRILDIGI ORTAYA CIKMISTIR BIZ COK NAMUSLU MÜSLÜMAN INSANLARIZ EVDE KARIMIZ BIZI BEKLER BIZDE BASKA KADIN AVINA CIKARIZ AHLAK KALMAMIS

7
5
yanıtYanıtla
AYSUN:

dil öğrenimi gören Polonyalı bir arkadaşımızı İzmir de gezdirirken başımıza gelenlerden tahmin edebiliyorum bayanın yaşadıklarını. Yer verdiği için zarifce teşekkür ettiği herif hepimizi yabancı zannedip anlamadığımızı sanarak arkadaşlarını aradı yanımızda. '''' bir sürü manita var lan burda , gelin lan kaçırmayalım''''dedi. 3 kişi 5 dakikada yanımızda bitti . ''''siz yanlış yoldasınız beyler, evli barklı insanlarız, bir arayış içinde de değiliz''''dedim oda ''''bizim için farketmez '''' deyip peşi

yanıt0
yanıt0
erkekler yokmu erkekler:

hepsi aynı bi erkek nasıl olur da bi kadına tanışalım der nasıl hoşlanır idam edilsin.

3
9
yanıtYanıtla
MİNE:

Erkek olduğun her kelimenden belli. Ne demek bir kadına tanışalım demek? Bu adam gel benim metresim ol diyor adını bile bilmediği kadına. Yani para karşılığı ilişki teklif ediyor. Sen neden bahsediyorsun? Bunu normalleştirme. Bu masumca bir arkadaşlık isteği falan değil.

yanıt4
yanıt1
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title