Haberler

Yunanistan'dan çok konuşulacak itiraf: Türkiye'nin terörizm konusunda haklı gerekçeleri var

Güncelleme:

Türkiye ile Yunanistan arasında karşılıklı süren gerilim sonrası Yunan cephesinden bu kez çok konuşulacak bir itiraf geldi. Madrid'deki NATO Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeniden görüşmek istediğini belirterek "Türkiye'nin terörizm konusunda haklı gerekçeleri var." dedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında basın toplantısı düzenleyen Miçotakis, Zirve'ye ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İTTİFAKIN GÜNEY KANADINA AĞIRLIK VERİLMELİ"

Miçotakis, mevcut koşullar içinde NATO İttifakının karşıtının Rusya olduğunu belirterek NATO'nun doğu kanadının güçlendirildiğini söyledi. Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Miçotakis, göç krizi, Libya, Sahel'deki terörizm gibi nedenlerle İttifakın güney kanadına da ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

"ERDOĞAN İLE TEKRAR GÖRÜŞMELİYİZ"

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme ihtimaline ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Sayın Erdoğan ile görüştük. Bir ara tekrar görüşeceğimizi tahmin ediyorum. Görüşmeliyiz. Konuşmalıyız ve anlaşmazlıklarımızı medeni bir şekilde, iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuk temelinde karşılamalıyız. Anlaşmazlıklarımızı çözmek için dayanabileceğimiz başka çerçeve yok." Şu an tüm NATO üyesi ülkelerinin dikkatinin Ukrayna'ya yoğunlaştığını belirten Miçotakis, "İttifakı farklı bir cephede istikrarsızlaştıracak herhangi bir tartışma için herhangi bir müsamaha veya anlayış olduğunu sanmıyorum." dedi.

Yunanistan'dan çok konuşulacak itiraf: Türkiye'nin terörizm konusunda haklı gerekçeleri var

"TÜRKİYE TERÖR NEDENİYLE AĞIR BEDELLER ÖDEDİ"

Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan üçlü muhtırayı okuduğunu kaydeden Miçotakis, "Açıkça söylemek istiyorum, Türkiye'nin Kürt örgütlerden kaynaklanan terörizme ilişkin haklı gerekçeleri var. Türkiye, bu tür terör eylemleri yüzünden ağır bir bedel ödedi. Bence, bu, anlamakta hiçbir şekilde zorlanacağımız bir şey değil." diye konuştu. Miçotakis, Yunanistan'ın tamamen izole edilmiş bir Türkiye istemediğini belirterek "Aynı zamanda muhatabımız olacak bir Türkiye istiyoruz. Kimseyle konuşmayan bir Türkiye istemiyoruz." diye konuştu.

"F-35'LER 2027'DE TESLİM EDİLECEK"

Yunanistan'ın ABD'den F-35 satın almak için "niyet mektubu" gönderdiğini belirten Miçotakis, uçakların Yunanistan'a teslim edilebileceği en yakın tarihin 2027 olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Dünya

Kiryakos Miçotakis Yunanistan Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (7)

tahsin bueyuekkol:

Şeytan dilli. Ne oldu besledikkeri teroristler ellerinimi dişlediler

20
0
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

F 35 YARISI TÜRK MALI , ERDOĞAN SENINLE GÖRÜŞÜRMÜ ? SEN ÖNCE DÜRÜST OLMAYI ÖĞREN KOMŞUNUN DEĞERINI ÖĞREN SENIN GADDAFIDEN BAŞAR ESED TEN FARKIN YOK

16
2
yanıtYanıtla
ENGİN :

teröristleri en çok koruyan ve destekleyen iki yüzlü devlet yunanistandır.

6
0
yanıtYanıtla
Yirmili genç:

Dayı bizi bi sal yaa. Zaten ortalık karışık.

6
0
yanıtYanıtla
Osman Karapinar:

Ne oldu micotakis babaların destek vermedi mi senin ne haddine Türke kafa tutmak tarihine bir bak dedelerin şimdi neredeler

4
0
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Erdoğan kedinin fareyle oynadığı gibi sizle oynuyor. Seve seve yola gelin dedi olmadı Artık mecbur geleceksiniz

3
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

YAGCILIK VE YALAKLIKLA SIRTIMIZI SIVAZLIYARAK YUMUSATILDIGIMIZI SONUNDA YUNANDA ANLAMIS OLMALI HERHALDE BÖYLELIKLE 18 ADAYI UNUTTURACAKLARINI DÜSÜNÜYORLAR

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title