Haberler

Bakan Koca, ülkelerin aşılanma sıralamasını paylaştı! Türkiye 7. sırada kendine yer buldu

Güncelleme:

Dünyada ve Türkiye'de koronavirüse karşı aşılanma çalışmaları hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkelere göre bugüne kadar yapılan aşılanma sayılarının tablosunu paylaşarak Türkiye'nin 7. sırada yer aldığını ifade etti. Öte yandan Koca, Türkiye ile nüfusu aynı olan aşı üreticisi Almanya'nın sıralamada 6. olmasına da dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, bugüne kadar yapılan Kovid-19 aşı dozlarına ilişkin dünya sıralamasını paylaştı.

AŞI ÜRETİCİSİ ALMANYA 6'INCI, TÜRKİYE 7'İNCİ SIRADA

Koca, "Toplam doz sayısında dünyada 7. sıradayız. Nüfusu Türkiye ile aynı olan aşı üreticisi Almanya 6'ncı sırada. İlk sıradaki ülke, 1 milyar 400 milyon nüfuslu, yine aşı üreticisi Çin. Birçok Avrupa ülkesi ise bu ülke ile aynı hızı, aynı performansı gösteremedi. Hadi ama bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Son dakika haber! Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin uygulanan Kovid-19 aşı dozu miktarında dünyada 7'nci olduğunu açıkladı

Son dakika haber! Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin uygulanan Kovid-19 aşı dozu miktarında dünyada 7'nci olduğunu açıkladı

Kaynak: AA / Sağlık

Fahrettin Koca Twitter Türkiye Haberler

500

Yorumlar (1)

Omurilik Sarmsağı :

Haydi yarışa destek olalım. 3.,4. hatta 5. dozları da vurulalım. Kim daha uzağa ....

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title