Haberler

ABD, Karabağ savaşına dahil oldu! Pompeo, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını ülkesine davet etti

Güncelleme:

Rusya'nın 2 defa ateşkes anlaşması yaptığı ancak Ermenistan'ın saldırıları ile bozulan Karabağ'daki ateşkes sürecine bu defa da ABD dahil oluyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Washington'a davet ettiği ve bu davetin iki isim tarafından kabul edildiği ifade edildi.

Politico'nun haberine göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermeni Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Pompeo'nun davetini kabul etti. Buna göre Pompeo'nun önce Bayramov ile bir araya geleceği, sonrasında Mnatsakanyan'ı ağırlayacağı öne sürüldü.

ÜÇLÜ GÖRÜŞME İÇİN DE GİRİŞİMDE BULUNULACAK

Haberde, ABD tarafının aynı gün içerisinde üçlü bir görüşme yapılması için girişimde bulunduğu ancak bunun henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

ERMENİSTAN İKİ KEZ ATEŞKESİ İHLAL ETTİ

Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları, Rusya'nın önderliğinde gerçekleşen yüz yüze ve telefon görüşmelerinde iki kez ateşkes konusunda anlaşma sağlamıştı. Ancak iki ateşkes de Ermenistan'ın sivilleri hedef alan saldırılarının ardından sona ermişti.

ABD, KARABAĞ SAVAŞINDA TARAFINI BELLİ ETMİŞTİ

Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı kendini savunabilmesini umduklarını" açıklamıştı.

ABD'nin Atlanta kentinde WBS radyosuna konuşan Pompeo, tarafların ateşkese varıp masaya oturmalarını ve bu tarihi, karışık sorunu çözmelerine dair umutlu olduğunu söyledi. Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteği de eleştiren Pompeo, Türkiye'nin devreye girip Azerbaycan'a kaynak sağlayarak mevcut riski ve Dağlık Karabağ'daki savaşın ateş gücünü yükselttiğini iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu Ermenistan Azerbaycan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (38)

ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

BU SAVAŞIN ACİLEN DURDURULMASI LAZIM İKİ TARAFTA SİLAH BIRAKIP KARABAĞ TOPRAĞINDAN ÇIKMALI KARABAĞ HALKI SEÇİME GİDİP KENDİ GELECEĞİNİ SEÇMELİ VE ABD BU SEÇİM OLUNCAYA KADAR KARABAĞ’A BARIŞ GÜCÜ GÖNDERMELİ HERKES BU SEÇİME SAYGI DUYMALI.

2
35
yanıtYanıtla
AHMET:

BOS BOS KONUSMA AMERIKAN USAGLIGI YAPMA BE KADIN

yanıt0
yanıt1
Qarabağ Az?rbaycandır??????????:

Karabağ Azerbaycanındır. Bunu tüm dünya bilmeli. Ermenistan dahil. Unutmayın ki, Azerbaycan halkı 30 yıl sabr etdi. Ama artık zamanı geldi. Azerbeycan kendi torpaklarını Ermenistan işqalinden azad edicek. Bunu herkes bilmelidir. Azerbeycan halkı 30 yıl sabr etmesine rağmen, hiç bir zaman kendi geçmişini unutmadı, unutmuyor, unutmayacak. Bu kadar. ????????????????????????????

yanıt1
yanıt1
Ayhan Kuşçulu:

Bu toprak zaten Azerbaycanın..Ermenistan karabağı Katliamla aldı.Şu an yaptıkları gibi sivilleri öldürdüler. Şimdi de bedelini ödeyecekler. Size tavsiyem hocalı katliamı yazın internette bakın.

yanıt0
yanıt1
Ayhan Kuşçulu:

ABD NE ZAMAN BARIŞ GÜCÜ GÖNDERMİŞ:) GÜLDÜRMEYİN ..KARABAĞIN SAHİBİ BELLİ...SANIRIM SİZ ÇOK AMERİKAN ASKERİ FİLMİ İZLEMİŞSİNİZ. AMERİKA ÖNCE ZENCİLERİ ÖLDÜRMEMEYİ POLİSİNE ÖĞRETSİN..

yanıt4
yanıt2
Bozkurt:

Nasıl bir mantık bu ya Türk kardeşlerimizi hiçe mi sayalım o zaman senin oturduğun mahallenin muhtar seçiminde de gelsin abd güvenlik alsın bırakın bu abd sempatizanlığını

yanıt0
yanıt1
Malik:

Sen ne konuşuyorsun değişik

yanıt0
yanıt1
KARA iBiK:

ASLI beycigim. . . Bu yorumunda bayagi sacmalamissin, artik arkanda durmayacagim senin; anlasildi sen icimizdeki casus (hain demiyorum, zira günlük dilde moda oldu) Ermenilerden biri olmalisin, ayipliyorum. . . Seni birazcik bilgilendirmek isterdim ama görüyorum ki buna degmez.

yanıt0
yanıt1
Dr.kimbel:

Sayın pompeo biz gelip kalifornoyu işgal etsek oradan çıkmasak ne yapardın acaba çok zor bir soru değilmi kim vatanını verir acaba cevap yazarsan memnun olurum

15
1
yanıtYanıtla
POMPİŞ:

kaliforno neresi bilmiyoruz takılın kafanıza göre, california yı kastettiyseniz buraya gelebilecek geminiz mi var lan pis fakir.

yanıt3
yanıt3
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title