Haberler

PKK'lı teröristlerin katlettiği Ahmet Budak'ın adı ilçedeki okulda yaşatılacak

Güncelleme:

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce 2016 yılında katledilen, 26. Dönem AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak'ın adı Şemdinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Pkk'lı teröristlerce 2016 yılında katledilen, 26. Dönem AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak'ın adı Şemdinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verildi.

14 Eylül 2016'da evinin kapısının önünde Pkk'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Budak'ın ismi ilçedeki lisede yaşatılacak.

Hakkari Valiliği kararıyla Şemdinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin adı "Şehit Ahmet Budak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak değiştirildi.

İlçe Kaymakamı Muhammet Tugay, Belediye Başkanı Tahir Saklı, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihat İnan ve şehit Budak'ın ailesi okulu ziyaret etti.

Belediye Başkanı Saklı, burada yaptığı açıklamada, Ahmet Budak'ın 2016 yılında bölücü terör örgütü tarafından bir bayram sabahı, evinin önünde ailesinin yanında şehit edildiğini anlattı.

Şemdinli'de sağlanan huzur ortamında Ahmet Budak'ın da çok payı olduğunu dile getiren Saklı, şöyle konuştu:

"Ahmet Budak bizim bir arkadaşımızdı, bu davanın bir ferdiydi. Bugünün huzurunda onun çok payı var. Hem öğrencilerle hem de fakir ailelerle ilgili ciddi destekleri olmuştu. Malum kim bu ülke için taş üzerine taş koyarsa mutlaka terörün hedefinde oluyor. Rahmetli Ahmet Budak şerefiyle yaşadı şerefiyle de şehit oldu. Böyle bir okula isminin verilmesini talep ediyorduk. İnşallah onun mirasında güzel öğrenciler yetişecek ve bunun davasını sonsuza dek yürütecekler. Rahmetli bu ülkede ezanlar dinmezsin, bayraklar inmesin, ülke bölünmesin diye canını verdi. Biz de inşallah bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ahmet Budak'ı her fırsatta anacağız"

Şehit Ahmet Budak'ın ağabeyi Mehmet Budak da kardeşinin hak yolunda yürüyen ve gençlere rehberlik eden biri olduğunu söyledi.

Şehidin adının okula verilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Mehmet Budak, "Şehit edilmesindeki en büyük etken devletine milletine sadık olmasıydı. Gençlere rehberlik eden, hak yolunda yürüyen bir insandı. Bu yüzden PKK terör örgütü tarafından hedef halindeydi ve bir bayram sabahı çocuklarının gözleri önünde şehit edildi. Şehit edilişinden sonra bizleri unutmayan başta Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Valimize ve Kaymakamımıza teşekkür ederim. Şehidimizin adını bu okula verdiler ailece çok mutlu olduk. İnşallah bu okuldan onun izinde yürüyecek gençler çıkacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Budak Şemdinli Hakkari PKK Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title