Haberler

Son Dakika! Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

Güncelleme:

Son dakika! Elazığ'da saat 09:37'de 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Şanlıurfa, Malatya ve Diyarbakır'da da hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Elazığ Valisi Erkaya Yırık herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını aktardı. Öte yandan AFAD, 1,1 ve 2,8 arasında değişen 14 artçı meydana geldiğini duyurdu.

Dün saat 14:00 sıralarında Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, bugün de saat 09:37'de 5,3 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı. AFAD'ın verilerine göre deprem yerin 15.94 km derinliğinde oldu.

Son Dakika! Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem

"EKİPLERİMİZ TARAMALARINI SÜRDÜRÜYOR"

Elazığ Valisi Erkaya Yırık yaptığı ilk açıklamalarda, "Şu ana kadar ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmada onlara ulaşan olumsuz bir tespit yok. Olumsuz bir tespit olmamakla birlikte ekiplerimiz taramalarını sürdürüyorlar. Herhangi bir tespit halinde bu durum vatandaşlarımızla paylaşılacak. Bize dünkü depremin ardından uyarı şeklinde bir bilgi yoktu ama burası 24 Ocak'taki depremin ardından hareketli bir bölge. Devletimizin o depremin yaralarını sarmaya çalışıyor" dedi.

Yırık açıklamasının devamında, "Deprem sırasında arkadaşlarımız AFAD, jandarma, UMKE takiplerini sürdürüyor. Şu ana kadar olumsuz bir kayıt yok. Bir tespit vuku bulursa kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem

SÜLEYMAN SOYLU: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Elazığ merkezde saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Son Dakika! Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem

"CAN KAYBI VE HASAR İHBARI YOK"

Bakan Soylu yaptığı yeni açıklamada, " Elazığ'da meydana gelen depremde 10.15 itibarıyla Valiliğimiz, il jandarma, emniyet, 112 acil çağrı, Elazığ Muhtarlar Hoordinasyon Hattı ve AFAD'ın aramalarından elde ettiğimiz bilgi çerçevesinde herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı yoktur. Gelişmeleri açıklamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem

AFAD tarafından yapılan sok açıklamada bölgeye tedbir olarak Diyarbakır'dan ekiplerin gönderildiği belirtildi. Gelişmelerin ise yakından takip edildiği aktarıldı.

Son Dakika! Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem

"KIRILIP RAHATLIYORLAR"

Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün Elazığ'da olan 4,1 büyüklükteki bir depremden sonra aynı bölgede bugün de 5,3 büyüklükte bir deprem oldu. Kanaatime göre, bu depremler muhtemelen Ocak 2020 büyük depreminin sonuçları. Bu yörede DAF zonunda kırılmamış irili ufaklı yerler kırılıp rahatlıyorlar. Geçmiş olsun" dedi.

Son Dakika! Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem

14 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

AFAD tarafından yapılan son açıklamada ise en büyüğü 2,8 olan 14 artçı deprem meydana geldi. Bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Malatya Elazığ Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (42)

Tc:

Neden hiç kimse bu insanların pislikleri demiyorda fay hattıymis şuymus buymuş diyorlar insanlar çok kötüleşti be allah ben burdayım varım dendiğinde halen kimse anlamıyor

11
10
yanıtYanıtla
Tarik:

Insanoglu yokkende depremler oluyordu.ona ne diceksin.bence sen sussan daha iyi olur. Bu zekayla ulkeye agir gelirsin

yanıt4
yanıt1
Nova:

Adıyaman da güzel sallandı

8
7
yanıtYanıtla
Nurullah:

Depremler salgın hastaliklar çoğaldi Allah sen bizi koru ??

12
2
yanıtYanıtla
NAZLI GÜR:

Hem Allah yapıyor deyip te,yapandan medet ummak ne derece mantıklı? Yaparsada yapsın,binanın yeri ve yapısı sağlamsa....

0
14
yanıtYanıtla
NAZLI GÜRE CVP:

Senin gibi dinsiz imansızlar oldukça Allah''ın azabı bitmez Allah dilemezse yaprak bile kıpırdamaz o binaları yapanlar ve o binalar yanlızca bir araçtır ve bir sebeptir ama sen bunu nerden bilirsinki dün bir cenazede saz çalıp türkü söyleyenler sözüm ona müslüman olduğunuda belirtenler ve senin gibiler oldukça ne depremler biter ne hastalıklar biter.

yanıt8
yanıt2
Burak:

Deprem dunyanin olusumu ve devami.tsbiki yaradan bur sistem kurmus. Durduk yere deprem olmuyor kitalar sekillenmeye devsm ediyor belki insanoglu icin gerekli bir degisim.sadece can kaybi olmamasi icin deprem binalari olmasi gerek.dini yonden yok zina icki vs meselesi degil sebeb.bunlar olmasada deprem hep olucak.

yanıt2
yanıt1
Nazli ya cvp:

Depremin sazla turkuyle alakali oldugunu saniyorsan yuce yaradanin ilk emri oku dur.oju ilim bilim ogren.dinini sigir gibi yasama.

yanıt3
yanıt1
Kandilli Rakamı Doğru:

Kandilli derinlik 6 km şiddet 5. 6 , AFAD 16 km derinlik 5. 3 şiddetinde , yurtdışı kaynaklar 5. 5 diyor. AFAD sonuç açıklamada bile başarısız

8
4
yanıtYanıtla
Emre sancak:

Şanliurfa da çok aşırı derecede his edildi

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title