Haberler

Son Dakika: DSÖ'den Rusya'nın tescil ettiği ilk koronavirüs aşısıyla ilgili açıklama: Ön yeterlilik için görüşüyoruz

Güncelleme:

Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü, Rusya'nın tescil ettiği ilk koronavirüs aşısıyla ilgili yaptığı açıklamada iki tarafın ön yeterlilik için görüştüğünü belirtti. Söz konusu aşının kasım ayında Brezilya'da üretileceği açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Kızım da denedi" diyerek duyurduğu, tescil edilen ilk koronavirüs aşısı için Rusya ile ön yeterlilik, tüm güvenlik ve etki verileri çalışmalarının yürütüldüğünü açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünya üzerinde tescil edilen ilk koronavirüs aşısının Rusya'da bulunduğunu duyurmasının ardından aşının kasım ayında Brezilya'da üretileceği ifade edildi.

ÖN YETERLİLİK İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

DSÖ'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi "Rus sağlık yetkilileriyle irtibat halindeyiz. Aşının DSÖ ön yeterliliğini sağlamasıyla ilgili görüşmeler sürüyor. Bu ön yeterlilik, aşının tüm güvenlik ve etki verilerinin titizlikle incelenmesini kapsıyor"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamasına göre, Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını tescil etti. Rusya böylece koronavirüs aşısını tescil eden ilk ülke oldu. Aşıyı ilk deneyen isimlerden biri de Putin'in kızı oldu.

"GEREKLİ TÜM DENEMELERDE GEÇTİ"

Hükümet yetkilileriyle bir toplantıda Putin, "Bildiğim kadarıyla, bu sabah dünyada bir ilk olarak yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen aşı tescillendi" dedi.Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko'dan kendisini aşı ile ilgili bilgilendirmesini isteyen Putin, "Yine de aşının oldukça etkili olduğunu, kararlı bir bağışıklık oluşturduğunu biliyorum. Tekrarlıyorum: Aşı gerekli tüm denemelerden geçti" dedi.Koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşı üzerinde çalışanlara teşekkür eden Putin, bunun dünya için çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

PUTİN'İN KIZI DA AŞIYI YAPTIRDI

Aşının alıcı antikor ve hücresel bağışıklık oluşturduğunu belirten Putin, "Bunu çok iyi biliyorum, zira kızlarımdan biri aşıyı yaptırdı. Kendisinin bu bağlamda deneyde yer aldığını düşünüyorum" dedi.

BREZİLYA'DA ÜRETİLECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünya üzerinde tescil edilen ilk koronavirüs aşısının Rusya'da bulunduğunu duyurmasının ardından aşının Brezilya'da üretileceği ifade edildi. Klinik testler ise Filipinler ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde başlayacak.

KLİNİK TESTLER BAE VE FİLİPİNLER'DE BAŞLAYACAK

Dmitriev, uluslararası pazarda "Sputnik V" adı verilecek aşının klinik testlerinin yakın bir zaman içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri ve Filipinler'de başlayacağını söyledi. Dmitriev, "Aşının formülü ile ilgili bir siber saldırı olmadı. Bilgilerimizi paylaşmaya açığız. Aşının 3'üncü fazı çarşamba günü (yarın) başlayacak. Aşının Brezilya'da üretilmesini bekliyoruz. Latin Amerika'da aşının üretimi onayın alınmasıyla birlikte Kasım ayında başlayacak" dedi.

"KENDİM DE DENEDİM, YAN ETKİSİ OLMADI"

Rus yetkili, dünyanın farklı bölgelerinden 1 milyar dozluk aşı talebi geldiğini söylerken, "Üretimi artırarak yıllık 500 milyon dozluk üretim için uluslararası anlaşmalar yaptık. Bu aşının çok güvenli olduğunu düşünüyorum. Ben kendim de denedim ve herhangi bir yan etkisi olmadı" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Vladimir Putin Koronavirüs Rusya Sağlık Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500

Yorumlar (156)

ali:

Adamlar aşı bulmuş, adamlara imansız diyenler var. Sen imanlısın da ne oldu? İnsanlığa ne fayda sağladın da aşıyı bulan kişilere hakaret ediyorsun!

35
10
yanıtYanıtla
aliadamdırgerisiyalandır:

Helal olsun kardeşim 1000 çalışan el 50000 dua eden elden daha faydalıdır . Dediğine katılıyorum

yanıt3
yanıt2
kısmet:

basari calisarak olur .....iman dersende çinliler harami leşi yemese corona olmazdi akilliysan anlarsin.......temizlik imandan gelir ama sende jeton düşmemiş

yanıt3
yanıt3
Mustafa:

Müslüman bir ülke bulur sanıyordum. Yine mi gavurlar?

14
24
yanıtYanıtla
Bilim:

İmamatip laboratuvarlarinda mi bulmuslar?

18
16
yanıtYanıtla
Siyaset:

İmam hatip.lisedir:) tr nin en iyi üniversiteleri bulmalıydı;)

yanıt9
yanıt0
Türk tabipler birliği:

İmamlar niye bulsun dayu. Asıl sorulması gereken herşeyi bilen ttb nerede? fokus teve de söyleyelim sana:)

yanıt6
yanıt0
Bilim ciye:

Hey yeri geldiğinde tr nin en iyisiyiz diyen proflar nerede:)))

yanıt3
yanıt0
cevap:

300 tane universite 5000 akademisyen var turkiyefe onlara yaz ateist bilimci

yanıt0
yanıt0
Yahya:

Günde beş vakit namazla hiç bir virüs bulaşmadığına göre laboratuvarlara gerek yok. :)

yanıt0
yanıt0
Tüm 156 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title