Haberler

Son Dakika: Dünya Sağlık Örgütü: Çin'de görülen bubonik veba hastalığı yüksek risk taşımıyor

Güncelleme:

Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü, Çin'de görülen ve 24 saat içerisinde öldüren bubonik veba hastalığının yüksek risk taşımadığını açıkladı. Ancak dün Çinli yetkililer tespit edilen vaka sonrası salgın riski bulunduğunu açıklayarak üçüncü seviye alarm durumuna geçmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sözcüsü, Çin'de görülen hıyarcıklı (bubonik) vebanın vaka sayıları göz önünde bulundurulduğunda hastalığın kontrol altında olduğunun görüldüğünü söyledi.

Dün, Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Bayan Nur kentinde bir kişide hıyarcıklı veba görülmüştü. Kentte sağlık uyarı sisteminde en düşükten bir üst seviye olan üçüncü seviye tehlike alarmı verilmişti. Tehlike alarmının yıl sonuna kadar geçerli olacağı bildirilmişti.

VEBANIN İNSANLARA BULAŞABİLEN ŞEKLİ

Çoğunlukla kemirgenlerde yaşayan bir bakterinin neden olduğu bilinen veba, tedavi edilmediği takdirde ölümcül oluyor ve 24 saat içerisinde öldürüyor. Hıyarcıklı veba ise hastalığın insanlara bulaşabilen en yaygın şekli.

"YAYILMA RİSKİ BULUNUYOR"

Yetkililer yıl sonuna kadar sürecek alarm durumuyla ilgili yaptıkları açıklamada, "Şu anda insanlar arasında bubonik veba salgını yayılma riski bulunuyor. Vatandaşlar kendilerini koruma önlemlerini geliştirmeli, olumsuz sağlık durumlarını acilen bildirmelidir" ifadelerini kullandı.

BELİRTİLERİ NELER?

Hastalık belirtilerinde, bakterilerin vücuda girdiği yere en yakın lenf bezlerinde ağrılı şişme ve iltihaplanma görülür. İleri dönemlerde iltihaplı lenf nodları açılarak akıntlı hal alır. Tedaviye hemen başlanmazsa bakteri vücudun her yerine yayılarak akciğer ve septisemik forma dönüşebilir.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Çin Halk Cumhuriyeti Dünya Sağlık Örgütü Moğolistan Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (22)

Doğan:

Bu çin ortadan kalksa bütün dünya kurtulucak..dünyanın başına bela bu çinçonlar

24
3
yanıtYanıtla
antiÇİN:

bu tip pandemi ve salgınları çözmenin tek yolu var, buldukları her şeyi yiyen çinlileri ve çini haritadan silmek gerekir

13
3
yanıtYanıtla
çinsiz:

bitinde kurtulalım diyecem geber geber bitmezsiniz Allah''ın cezaları

10
3
yanıtYanıtla
musa aktaş:

helal olmayan bütün hayvanları yiyen çinlilerin genleri virüs taşıyor bence çin halkı virüsün hammaddesi haline gelmiş

11
2
yanıtYanıtla
Hadi canım:

KOVID 19''a da öyle demiştiniz sonra ABD de bir dergiden öğrendiniz COVID''i

12
0
yanıtYanıtla
ÇİN VİRÜS FABRİKASI AÇTI SANIRIM:

ÇİN İNSANLIĞI BİTİRECEK HERHALDE KENDİ NÜFUSUNU AZALTMAK YERİNE BAŞKA ÜLKE İNSANLARININ NÜFUSUNU AZALTMA YOLUNU SEÇTİ. SÜREKLİ YENİ VİRÜS BULUYOR MAŞALLAH. YEDİKLERİ İÇTİKLERİNİ COVİDLEDİKLERİMİN.

11
0
yanıtYanıtla
Gül:

Müslümanlara ettikleri zulümden ne haber, Allahdan bulsunlar!

10
0
yanıtYanıtla
tret:

hepiniz çin malı telefon ya da bilgisayarlardan yazıyorsunuz ya bunları. :))çok ütopik.

6
4
yanıtYanıtla
Sezar:

Doğru diyorsun. Mecburi olmayan ürünler bile hergun binlerce kargo geliyor. A.express ten. Millet incik boncuk herşeyi korkusuzca getiriyor.

yanıt0
yanıt0
Fsh:

O kadar nufus üreyince canli cansız herseyi yiyorlar bi gün ac kalacaklar birbirlerini yerler de kurtuluruz plansiz nufus çoğaltmakla eger orantılı ekonomi gelişmezse sonu sefalettir.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title