Haberler

Son Dakika! Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: İzmir'de binaları az hasarlı ve hasarsız olanlar evlerine girebilir

Güncelleme:

Son dakika! Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, depremin yıktığı İzmir'de son gelişmelere yönelik açıklamasında, ''Az hasarlı ve hasarsız binaları olanlar evlerine girebilir. 12 hasarlı binanın yıkımını tamamladık. Salı günü hedefimiz tüm İzmir genelinde çalışmaları tamamlamaktır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir'de Afet Koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulundu.

Kurum'un açıklamalarından satır başları:

"Binalara ilişkin yıkım sürecini başlattık. Vatandaşlarımızın taşınmasını sağlayıp riskli binaların yıkılma sürecini yürütüyoruz. İzmir kardeşlerimize çağrıda bulunmak istersek; enkaz altında sürekli onlarla beraberiz. Acılarını, mutluluklarını yaşıyoruz. Gördüklerini, eksik olduğunu düşündüklerini ya da taleplerini, muhtarlıklardaki koordinasyon ofislerine ihtiyaçlarını taleplerini gönderebilirler, iletebilirler. Anında ihtiyaçları karşılamak üzere afet ve koordinasyon merkezimiz çalışıyor.

"SAHADA 7 BİN PERSONELİMİZ VAR"

Burada hep birlikte valimiz, milletvekillerimizle birlikte istişare toplantısı yaptık. İzmir'in dönüşümünü, şu ana kadar yaptığımız yapacağımız işleri hep birlikte istişare ettik. Sahada 7 bin 129 personelimiz; enkaz kaldırma, sağlık hizmetleri, barınma-teknik hizmetleri faaliyetlerini yürütmektedirler. Tedavi görenlerden 5'i ağır olmak üzere 7'si hastanede.

"HEDEFİMİZ, SALI GÜNÜ TÜM ÇALIŞMALARI TAMAMLAMAK"

12 hasarlı binanın yıkımını tamamladık. Salı günü hedefimiz tüm İzmir genelinde çalışmaları tamamlamaktır. 2508 a hasarlı, 338 de orta hasarlı binamız var. Hızlı şekilde ağır hasarlı binaların yıkım sürecini yürütüyoruz.

"VATANDAŞLARIMIZ BİNALARINA AİT HASAR TESPİTLERİNİ ÖĞRENEBİLİRLER"

Hasar tespit çalışmalarımıza giden arkadaşlarımız vatandaşlarımızı detaylı şekilde bilgilendiriyorlar. Ancak apartmanında olmayan vatandaşlarımız da hasar tespitlerini, hasartespit.cbc.gov.tr adresinden öğrenebilirler.

"4 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK"

Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler. Orta hasarlı binalara ilişkin güçlendirme yapmak zorundayız. Bu konuyu da bugün istişare ettik. orta hasarlı binalarda oturan vatandaşlarımız binalarını bir yıl içinde güçlendirmek durumundalar. Buna ilişkin belediyemizin, bakanlığımızın verebileceği her türlü desteği vermeye hazırız. 4 bin konut inşa edilecek, proje 1 ay içinde başlayacak.

"1312 KONTEYNERLİK İKİ KENT KURULACAK"

Tsunamiden etkilenenlere 1 milyon 904 bin TL ödeme yapıldı. Toplamda bin 312 konteynerlik iki ayrı kent kurulacak. Çadır kentlerde, içinde Kovid-19 testi dahi yaptırılabilecek polikliniklerimiz kurulmuş durumdadır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bekir Pakdemirli Murat Kurum İzmir Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (45)

MUZ CUMHURİYETİ:

Kendilerine yakışan davranışı sergilemiş bakan, az hasarlı eve nasıl girsinde otursun insanlar. . 5 milyon suriyeliyi doyurmayı kira yardımı yapmayı bilen siz kendi vatandaşının kirasını neden ödemezsiniz?

34
13
yanıtYanıtla
sakami bu:

''Salı günü hedefimiz tüm İzmir genelinde çalışmaları tamamlamaktır. '' koskaca sehiri nasil kontrol edeceksiniz sali ya kadar, bire cahiller. asagida ki video daki gibi mi kontrol ediyorsaniz ilkokul cocuklari da kontrol eder. youtube bunu yazin ''Bu eve nasıl ''az hasarlı'' raporu verilir?''

18
10
yanıtYanıtla
Arse Erkek:

Video nerede ...Kontroller gerçekten yüzeysel yapılıyorsa durum vahim...Tedbir yok tevekkule sığının diyorlar demek

yanıt8
yanıt3
Hasar tespitini insanlar yapabiliyormu ki az mı h:

Hasar tespitini insanlar yapabiliyormu ki az mı hasarlı orta mı hasarlı nerden bilsin

22
2
yanıtYanıtla
Emine eren:

Azı çoğu yok bende fuat edip baksıda oturuyom 7 katli 42 yillik bina ne kadar saglamdır deselerde inanmam asla güvenilir değil

yanıt0
yanıt0
Ahmet:

Ulan cahil. Adamlar belirledi hepsini İnternetten ulaşılıyor

yanıt0
yanıt0
Arzu yaşar:

Bizimki az hasarlı yazılmış ama başka mühendisler orta diyor.biz karar vermiyoruz görevliler geldi bakanlıktan ankaraya yolladı bikaç gün sonrada sonuç geldi.tek tek bakıyo uzmanlar gelip rapor yazıyo

yanıt5
yanıt0
1907:

Az hasarlı olanlar girebilir öylemi son 18 senede Ülkenin geldiği durum bu Ülkeyi koyun sürüleri sardı.

16
6
yanıtYanıtla
SOSYOLOR:

DEPREM OLMAYACAĞI GARANTİSİNİ ALDI HERALDE. ÇOK ERKEN YAPILAN ÇAĞRI. ACİLEN TÜM TÜRKİYEDE BİNA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLAMALI. NEDEN DÜNYANIN EN UZUN TÜNELİ KÖPRÜSÜ BİLMEM NESİ BİZDE OLUYOR OLMASIN KARDEŞİM ŞARTMI ONLAR BİLMİYORMU UZUN TÜNEL AÇMASINI !!!!

15
4
yanıtYanıtla
Hasan:

Vandada aynisini yapmislardi ana artci ile yine binalar yikildi Allah icin girmeyin insallah yorum yayinlanir bilenler bilmeyenlere anlatir girmeyin

13
5
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title