Haberler

Son dakika... Bir ilçe onu bekliyordu, o da yasağın kalkmasını

Güncelleme:

Son dakika kültür sanat haberi... Bir ilçe onu bekliyordu, o da yasağın kalkmasını Giresun'un Görele ilçesinin tek demirci ustası 73 yaşındaki Mustafa Çolak, korona virüsü salgını nedeniyle dükkan açamayınca ilçe halkı mağdur oldu Salgın sonrası iş yeri açma izni verilmesi ile demirci dükkanını açan Çolak'ın bugünlerde...

Bir ilçe onu bekliyordu, o da yasağın kalkmasını

Giresun'un Görele ilçesinin tek demirci ustası 73 yaşındaki Mustafa Çolak, korona virüsü salgını nedeniyle dükkan açamayınca ilçe halkı mağdur oldu

Salgın sonrası iş yeri açma izni verilmesi ile demirci dükkanını açan Çolak'ın bugünlerde işleri oldukça yoğun

GİRESUN - Giresun'un Görele ilçesinin tek demirci ustası olan 73 yaşındaki Mustafa Çolak, 65 yaş üstüne çalışma izninin verilmesinin ardından dükkanını açmanın mutluluğunu yaşadı. Çolak, halkının ihtiyacı olduğu için dükkanını açtığını ifade ederek kendisiyle birlikte ilçede bu mesleğin yok olacağından üzüntü duyduğunu söyledi.

İlçenin son demirci ustası olan Mustafa Çolak, Korona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle yaklaşık üç aydır çarşı merkezindeki iş yerini açamadığını ancak yasağın kalkmasının ardından yeniden işinin başına dönebildiği için mutlu olduğunu belirtti. Haftalar sonra baba yadigarı mesleğinin başına geçtiğini ifade eden Çolak, "Uzun bir aradan sonra iş yerime kavuştum. Baba mesleği olan demirci ustası olarak Görele'nin son ustası benim. Köylerde bağ bahçe işleri de başlayınca bana çok ihtiyaç duyuldu. Birçok arayanlar oldu ama bir şey yapamadık ama tam zamanında yasağın bitmesi ile müşterilerimizde fazla mağdur olmamış oldu. Ben zaten ilerlemiş yaşıma rağmen ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için bu mesleği sürdürüyorum. Bana ihtiyacı var ilçenin, onun için çalışıyorum. Yaşım 73 yapabildiğim yere kadar işimi yapmaya çalışacağım. Keşke bu zanaata ilgi duyan biri çıksaydı da yetiştirmiş olsaydım. Görele gibi koskoca bir ilçede benimle beraber bu mesleğin de ölmesinden üzüntü duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mustafa Çolak Koronavirüs Giresun Görele Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title