Haberler

Soma Anadolu Öğretmen Lisesi Türkiye 3.'sü Oldu

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) tarafından ilk kez düzenlenen Türkiye Gençler Yakantop Şampiyonası, Muğla'da gerçekleştirildi.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) tarafından ilk kez düzenlenen Türkiye Gençler Yakantop Şampiyonası, Muğla'da gerçekleştirildi. Manisa ve Soma ilçesini temsilen turnuvaya katılan Soma Anadolu Öğretmen Lisesi Yakantop takımı, Türkiye 3.'sü olarak büyük bir başarıya imza attı. Yoğun tempoda geçen şampiyonada 16 karşılaşma oynandı.

Şampiyonaya ÇOSKF genel sekreteri Hasan Kahveci, Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Çöl ve il temsilcileri katıldı.

İlçe temsilcisi Serap Güneş, Türkiye'de ilk kez düzenlenen şampiyonaya katılmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını belirtti. Güneş, "Muğla'da Yakantop Türkiye şampiyonasında Soma'yı ve ilimizi en iyi şekilde temsil edip 3.'lük alan Soma Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerini, oyun liderleri Zafer Taflan, Şenol Dutlu'yu tebrik ediyorum. Ayrıca bizden desteklerini esirgemeyen Soma Kaymakamımız Abdülkadir Karataş'a, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye, Halk Eğitim Müdürü Kenan Orhan'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altınsoy'a teşekkürü bir borç bilirim. Yeni gelişen bir spor branşı olması nedeniyle fazla ilginin olmayışı şimdilik bizleri üzüyor ama ilerde bu spor branşı birçok spor branşının önüne geçecektir. Biz bu sene itibariyle toprağa bir tohum ektik. Bu tohum çok kısa bir sürede fidana ve fidanlarda ormana dönüşecektir. Geleneksel çocuk oyunları içimizde var olan bir olguyu yeniden canlandırmak için sportif hale getirildi" dedi.

KAYMAKAM KARATAŞ BAŞARILI SPORCULARI AĞIRLADI

Başarılı olan sporcuları makamında kabul eden Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, öğrencileri tebrik ederek şunları söyledi: "Spor sadece insanların bedenlerine değil, ruhlarına ve davranışlarına da etki eder. Siz ileride bu ülke için hizmet ederken yaptığınız sporların olumlu etkilerini göreceksiniz. Sporun her branşının önemli olduğunu söyleyen Karataş, Soma'mızın adını duyuran sizlere teşekkür ediyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy'u da makamında ziyaret eden sporcuların, gösterilen ilgiden hayli memnun oldukları görüldü. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Muğla Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title