Haberler

Söke'nin İlk Pamuğu Alıcısıyla Buluştu

Söke'nin ilk pamuğu alıcısıyla buluştuAYDIN'ın Söke İlçesi'nde sezonun ilk pamuğunu üreten çiftçi Kerim Karabıyık, ürününü çırçır işletmesine kilosu 25 lira sembolik fiyatla sattı.

Söke'nin ilk pamuğu alıcısıyla buluştu

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde sezonun ilk pamuğunu üreten çiftçi Kerim Karabıyık, ürününü çırçır işletmesine kilosu 25 lira sembolik fiyatla sattı.

Söke Ziraat Odası tarafından Güllübahçe Mahallesi'ndeki bir işletmede düzenlenen sezonun ilk pamuk alımında, üreticiler ilk pamuğu çırçır fabrikalarına vermeye başladı. Sezonun ilk ürününü hasat eden çiftçi Kerim Palabıyık, topladığı 60 kilogramlık pamuğun kilosunu sembolik olarak 25 liradan Veysel Sapıl'a sattı. Çiftçi Kerim Karabıyık pamuk ekimini nisan ayında gerçekleştirdiğini sezonun ilk pamuğunu elde ettiği için de mutlu olduğunu ifade etti.

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasat edilen ilk pamuğun nisan ayında ekildiğini, bu üründe olumlu bir sezon geçirdiklerini belirtti. Türkiye'deki pamuk üretiminin yüzde 14'ünün Aydın'dan karşılandığını vurgulayan Kocabaş, "Pamukta fiyat olarak da üst seviyelere çıktık. Söke Ovası'nda 380 bin dekar alanda üretilen pamuğun şu anda iyi bir görüntüsü bulunuyor. En büyük arzumuz sezon sonuna kadar aşırı yağmurun yağmamasıdır. Aydın'ın beyaz altını dediğimiz pamuğun kalitesini yağmur çok etkiliyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kocabaş Güllübahçe Aydın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title